Všečkaj nas na Facebooku
Zapri
S piškotki si pomagamo pri zagotavljanju storitev. Z uporabo naših storitev se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke. Preberite več o piškotih na tej povezavi.
Zapri!
 

Država ukazuje policistom: ropajte slovenske državljane

21.01.2016

Pri policijskem sindikatu Slovenije so razkrili, da vlada skupaj z ministrstvom pritiskata na policiste, da bi ti začeli pisati kazni.

Včeraj so potekali sestanki z vodji omenjenih enot ter z njihovimi pomočniki, ki so zadolženi za varnost v prometu. Slednji so prejeli ostra navodila o tem, da morajo na samem področju izvajanja prometne varnosti odrejati konkretne naloge, na podlagi katerih morajo v prihodnje ukrepati zoper vse kršitelje cestno prometnih predpisov. V kolikor teh zahtev policisti ne bodo izpolnili, bodo odgovorni za to uvajali ustrezne disciplinske ukrepe.Vsi namreč vemo, da policisti zaradi slabih finančnih situacij stavka že vse od meseca novembra leta 2015. Že v prvih 40 dneh stavke je bilo izrečenih za 4,5 milijona evrov manj kazni, kot je bilo v istem mesecu eno leto prej. Samo vodstvo policije med drugim zatrjuje, da je varnost v prometu zaradi tega močno ogrožena, a statistika kaže drugače.

Država se očitno končno zaveda, da se zna ob nadaljevanju stavke do konca leta v državni proračun priliti 60 milijonov evrov.Pri sindikatu so zapisali sledeče:

»Če boste v prihodnjih dneh naleteli na radarje Policije ali podobne akcije, boste zato, ker Vlada potrebuje denar, ki ga drugače kot iz žepov državljanov, ne zna pridobiti. Ne glede na vse pritiske bomo stavkajoči policisti »inkasantstvo« še naprej poskušali preprečevati, saj po našem mnenju to nikakor ne more biti nujna in verjetno tudi ne redna policijska naloga. Zato potrebujemo tudi odločno podporo javnosti, saj je to kot kaže edini način, da se vodilni možje aktualne Vlade vsaj malo zdramijo in premaknejo. S tem namenom o nameravanih ukrepih Vlade in vodstva Policije tudi seznanjamo javnost.«Sindikat sporoča še: »Čeprav pravijo, da ne jamrajo, pa rešitve iščejo izjemno dolgo. Tako dolgo, da so očitno že pozabili, da so rešitve sploh kdaj začeli iskati. Predstavljate si, da ste na 113 poklicali na pomoč policiste, ker imate v hiši vlomilce. Ker policistov v pričakovanem času še vedno ni, pokličete ponovno, nakar prejmete odgovor, da Policija še išče rešitve (!?).«

Stavka vseh zaposlenih v Policiji in MNZ je popolnoma legitimna in zakonita. V kolikor bo Vlada na situacijo odgovarjala na tak način, se stavka policistov morda niti ne bo nikoli zaključila.


Sledi nam na FB