Všečkaj nas na Facebooku
Zapri
S piškotki si pomagamo pri zagotavljanju storitev. Z uporabo naših storitev se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke. Preberite več o piškotih na tej povezavi.
Zapri!
 

Pedofilski klovn na Facebooku preži na slovenske najstnice - ogorčeni starši zdaj prosijo za delitev

18.10.2016

Včeraj se je na socialnem omrežju Facebook kot požar razširil zapis dveh zgroženih staršev. S prijatelji sta delila sporočilo neznanega klovna, ki se na Facebooku predstavlja kot Klovn Franček. Ta je njuni 13-letni hčerki pisal sporočila, ob katerih bi bil šokiran prav vsak starš.

Zaskrbljen in prestrašen oče je na Facebooku zapisal to:

Pazite na otroke tu neki psihopat gnjavi male otroke kot vidite kaki profil ima. Nam je pisal oziroma sestri 13 let stari pa je grozno kake je pisal. Lahko vidite na sliki. Prosim da delite!Poleg sporočila je pripel še zaslonske posnetke pogovora med hčerko in osebo za profilom klovna ter posnetek njegovega profila. Profil osebe Klovn Franček ne obstaja več, saj ga je oseba za njim očitno zdaj izbrisala.Na tem mestu se je potrebno zavedati, da je splet živo omrežje, ki ga sestavljajo ljudje okoli nas. Bodite pozorni na vse stvari, ki jih po spletu objavljajo ali delijo vaši otroci. Toplo vam priporočamo, da se o tej temi tudi pogovorite in jim razjasnite vse pasti spleta.Strokovnjaki svetujejo, da pri mladoletnih otrocih pozorno spremljate njihova nova prijateljstva, sploh na omrežju Facebook. Pomembno je, da svoje otroke ozavestite o tem, da vam take neljube dogodke zaupajo, saj boste le tako lahko ohranili varnost otroka. Če vam otroci tako stvar zaupajo je prav, da jih pri tem pohvalite, saj boste tako dosegli, da vam bodo v prihodnje zaupali še več takih stvari. Svetujemo vam, da vsaj deloma nadzorujete tudi uporabo aplikacije Snapchat, ki je predvsem med mladimi v velikem porastu, tam pa se lahko prav tako srečajo z neznanci. Svojega uporabniškega imena za omenjeno aplikacijo naj ne izpostavljajo nikjer.

Tako kot starši vas tudi mi naproščamo, da članek delite z vašimi prijatelji, da bodo vsi vedeli, kaj vse se na spletu dogaja.

V kolikor pride do podobne zlorabe, se lahko najprej obrnete na Spletno oko, če to ne zadostuje lahko ob podobnih sporočilih vse prijavite policiji na številko 113 ali na njihovo anonimno številko 080 1200.


Sledi nam na FB