Všečkaj nas na Facebooku
Zapri
S piškotki si pomagamo pri zagotavljanju storitev. Z uporabo naših storitev se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke. Preberite več o piškotih na tej povezavi.
Zapri!
 

Policist je s to izpovedjo o ropanju državljanov šokiral celotno Slovenijo

10.02.2016

Na policijskih postajah so bila na oglasni deski obešena imena policistov, poimensko v obliki razpredelnic in podatkov, koliko je kakšen policist na mesec 'zaslužil'. Če si bil na spodnjem delu seznama med tistimi, ki niso prinašali nič ali malo, si imel zagovor pri šefu. Vseskozi so bile grožnje, kot v vrtcu, če ne boš priden, ne boš dobil nagrade.

Tisti, ki niso napisali dovolj kazni za prometne prekrške, označeni z rdečo barvo, kar je pomenilo slabšo oceno šefa. To je vplivalo na napredovanje in višino plače. Če nisi izpolnjeval norm, si dobil slabši razpored dela, od dela čez vikende do nočnih dežurstev.To je bilo po vsej Sloveniji, po različnih policijskih postajah in upravah. Kasneje, ko smo se pritožili na sindikat, so ukrep z oglasnimi tablami ukinili.

V Ljubljanski Policijski postaji smo morali izpolniti normo tudi do desetih položnic na dan, pri tem, da vsaka kazen ni bila dobra, namreč kazen za varnostni pas je manj vredna kot kaj drugega. Na mesec smo morali vzeti vsaj šest izpitov zaradi alkohola. Da smo izpolnili to normo, smo v zasedi čakali pred gostilnami. Več je bilo vredno, če si prinesel deset kazni za prometne prekrške, kot če si rešil vlom v stanovanj, hišo.

Anonimni policist

Sindikat policistov je te navedbe potrdil!


Sledi nam na FB