Všečkaj nas na Facebooku
Zapri
S piškotki si pomagamo pri zagotavljanju storitev. Z uporabo naših storitev se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke. Preberite več o piškotih na tej povezavi.
Zapri!
 

Slovenija bo ilegalcem namenila 833 evrov mesečno, Slovence pa pustila obubožati?

15.02.2016

Po dolgotrajni seji državnega zbora, je ZD potrdil besedilo predloga zakona o mednarodni zaščiti migrantom. Med sprejetimi ukrepi sta tudi: podaljšanje roka za pritožbo za neuspešne prosilce v pospešenem postopku, prosilec za azil pa bo prejemal 833 evrov mesečno, poleg stanovanje, hrane in vse ostale oskrbe (medtem ko slovenski državljan po 40 letih dela dobi 443 evrov pokojnine).
Večina predlogov opozicije o zaostritvi azilne politike, predlagana določitev kvote, po kateri bi se status mednarodne zaščite v Sloveniji priznal skupno največ 5000 osebam, je bila zavrnjena.

Medtem, ko bi tako prosilec za azil prejemal po 833 evrov davkoplačevalskega denarja, pa slovenske družine trpijo v bedi. Za primer si lahko vzamemo družino Makovec iz Krajnega Brda. Kar dva dni zapored so bili primorani soočiti se s požarom v hiši, poleg tega pa jih tepe še bolezen. Spletni portal Delo poroča, da žena Fani prejema le 240 evrov pokojnine, mož Miran pa 430 evrov. Skupaj tako tričlanska družina prejema le 670 evrov mesečnih prihodkov. Če se omenjena požara ne bi zgodila, zgodbe o družini Makovec ne bi niti brali. Koliko takih družin je še v Sloveniji?

Vabimo vas, da si njihovo celotno ganljivo zgodbo preberete na sledeči povezavi in pomagate po najboljših močeh: Ognjeni zublji so jim v dveh požarih vzeli prav vse.

Makedonija gradi še eno žičnato ograjo


V Makedoniji se je poleg obsoječe, začela graditi še ena ograja. Dodatna ograja služi kot sporočilo migrantom, da je meja dvojno zavarovana in da naj pozabijo na ilegalno prečkanje!
Po navodilih Evropske komisije, je sedaj na grško-makedonski meji več kot 60 policistov iz drugih držav, ki izvajajo poostren nadzor.
Sicer pa naj bi makedonsko mejo samo v tem letu prečkalo kar 68,000 migrantov, od tega pa so jih 4,000 samo v mesecu januarju zaradi ilegalnega prečkanja meje ustavili.

Preseganje določenih kvot bo povzročilo kaos na balkanski poti


Makedonski in avstrijski zunanji minister, Nikola Poposki in Sebastian Kurz, sta se na sestanku v Skopju strinjala, da mora biti Makedonija kot prva država po Grčiji v katero vstopijo migranti, v polni pripravljenosti kar se tiče zaustavitve pritoka migrantov. Avstrija bo Makedonijo tudi zalagala z vso potrebno opremo, ter policijskim in vojaškim osebjem.
Sodeč po besedah Sebastiana Kurza, je Avstrija sprejela 90,000 migrantov, čeprav je omejeno število 37,500. V nekaj mesecih se bo maksimalna kvota napolnila in tako bo Avstrija zaustavljala migrante na južni meji, kar pomeni katastrofalne posledice za Slovenijo, Hrvaško, Srbijo in Makedonijo.


Medvedev označil merklovo za "preprosto neumno"


Medtem pa je ruski premier Dimitry Medvedev v časopisu Handelsblatt, 'odprto politiko' Angele Merkel označil za neumno. Dejal je, da je "povsem neumno na stežaj odpreti vrata in kar vse po vrsti povabiti noter."


Viktor Orban je razkril skrivni pakt med nemčijo in turčijo


Times of Hungary je objavil šokantno izjavo madžarskega predsednika Orbana in sicer da je seznanjem s skrivnim paktom med Nemčijo in Turčijo, da se bo v Nemčijo naenkrat poslalo kar pol milijona migrantov.
Nemčija je Turčiji v preteklosti izplačala že milijarde evrov za upočasnjevanje migrantskega toka, sedaj pa počne ravno nasprotno in je s tem postala primarna izdajalka Evrope. Dejstvo je, da je agenda obeh 'zaveznic' destabilizirati Evropo s pomočjo takšnih skrivnih paktov.
Orban je še dodal, da bi bila ta nenadna in organizirana pošiljka med 400,000 in 500,000 migrantov pogubna za bodočo Evropo.Vir: Slovenija Zavaruj Meje


Sledi nam na FB