Všečkaj nas na Facebooku
Zapri
S piškotki si pomagamo pri zagotavljanju storitev. Z uporabo naših storitev se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke. Preberite več o piškotih na tej povezavi.
Zapri!
 

Šokantno: Teroristi za boj proti Evropejcem v pomaranče vbrizgujejo kri, okuženo z virusom HIV?

04.02.2016

Te dni je na Facebook ter ostalih socialnih omrežjih zakrožil zapis o pomarančah, v katere naj bi teroristi vbrizgovali kri, okuženo z virusom HIV. Pomaranče naj bi prihajale iz Libije, odkrili pa naj bi jih v Alžiriji. Ta naj bi prav zaradi tega razloga pred kratkim večje količine pomaranč tudi vrnila nazaj.

Omenjena "novica" je pričakovano požela veliko zanimanja ter med Evropejci povzročila nemalo panike.Celotna zgodba s pomarančami, v katere naj bi vbrizgovali AIDS je po besedah Dr. Pepa Colla iz združenja proti AIDSu nemogoča. Dejal je, da "virus nikakor ne more preživeti toliko časa izven človeškega telesa. Če bi se kdorkoli dejansko posluževal takih metod in bi nekdo tako pomarančo zaužil, bi virus bil že mrtev in nas tako ne bi okužil."


Nemogoče je namreč, da bi se AIDS (HIV) širil z uživanjem hrane, saj AIDS povzroča šibak virus, ki nima sposobnosti, da preživi zunaj telesa. Do sedaj ni bila še nobena okužba dokumentirana kot primer z okužbo prek hrane. Poleg tega je še veliko različnih dejavnikov (toplota, želodčna kislina,...), ki dodatno podkrepijo dejstvo, da taka okužba ni mogoča.To je torej le še en dokaz, da ne smemo slepo verjeti čisto vsemu, kar zasledimo na internetu. Take "tehnike" namreč niso nič novega, saj se jih mnogih poslužujejo le za ustvarjanje panike ali z namenom dodatnega dobička.


Sledi nam na FB