Všečkaj nas na Facebooku
Zapri
S piškotki si pomagamo pri zagotavljanju storitev. Z uporabo naših storitev se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke. Preberite več o piškotih na tej povezavi.
Zapri!
 

Spoznajte šefa, ki je v svojem podjetju uvedel 5-urni delavnik. To so izjemni rezultati!

08.10.2016

Lastnik ameriškega podjetja Tower Paddle Boards Stephan Aarstol je lani v svojem podjetju uvedel 5-urni delavnik.

Sprva je Stephan pri tej odločitvi okleval, nato pa se je vseeno odločil za drzno potezo in delavnik preprosto skrajšal. Rezultati so se pokazali že takoj na začetku in ti so bili naravnost izjemni. Letos je podjetje Tower Paddle Boards prejelo naziv za najhitreje restoče podjetje. Stephan se je za skrajšanje delavnika odločil zato, ker je bil mnenja, da obstoječi 8-urni delavnik med nami ustvarja deloholike.Sam namreč meni, da je dejstvo, da morajo ljudje tudi preko 70 odstotkov časa v tednu delati zgolj zato, da bi lahko uživali v preostanku življenja resnično prava kolektivna norost.

Med drugim se mu slabost delavcev ob ponedeljkih zdi neumesna, saj naj bi bil to dan, ko bi zaposleni morali na delo prihajati motivirani in navdahnjeni od počitka. S svojim podjetjem zdaj želi spremeniti trende v celotni družbi. Podjetje Tower Paddle Boards se ukvarja s prodajo desk za stoječe veslanje (sup).

V njegovem podjetju tako zdaj vsak delavec dela od 8:00 do 13:00. Malico imajo daljšo, ta zdaj traja eno uro. Tako so delavnik skrajšali za 2 uri, delavci pa za ta čas prejmejo popolnoma isto plačilo, kot so ga prejeli ob 8-urnem delavniku.

Po njegovih besedah so zdaj rezultati več kot odlični. Prejšnje leto je njegovo podjetje bilo označeno za najhitrejše rastoče podjetje v San Diegu. Komaj 9-članski kolektiv je v prejšnjem letu ustvaril 9 milijonov dolarjev dobička.

Ko ljudem okoli njega pove, da njegovi zaposleni delajo le pet ur dnevno, mu ti največkrat odgovorijo da je to lepo, a da pri njih to ne bi prišlo v upoštev. Ljudje so namreč tako navajeni dolgega delavnika, da se bojijo sprememb.

Mnogi so zdaj Aarstola označili za najboljšega šefa na svetu, tej trditvi pa se pridružujejo tudi vsi njegovi zaposleni.
Koliko jih je med nami takih, ki bi imeli radi šefa kot je Stephan Aarstol?


Sledi nam na FB