Všečkaj nas na Facebooku
Zapri
S piškotki si pomagamo pri zagotavljanju storitev. Z uporabo naših storitev se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke. Preberite več o piškotih na tej povezavi.
Zapri!
 

To so ganljivi zapisi in slike utrujenih hrvaških gasilcev, ki se že več dni borijo z ognjem

19.07.2017

Hrvaška je še vedno v ognju. Tekom noči so gasilci ob pomoči prebivalcev pred ognjenimi zublji rešili mesto Split, a ogenj pustoši tudi drugod po državi. Preglavice jim povzroča veter in gost dim, ki povzroča težave z dihanjem. Pri gašenju požarov se je poškodovalo preko 80 ljudi, večinoma gasilcev. Mesto Split so komaj rešili, posledice pa je danes dopoldan razkril prelet drona iz zraka v Splitu.

Na pomoč so prispela tudi gasilska letala Canadair CL-415, ki so najprej pomagala gasiti na Braču, nato pa so s pomočjo letal gasili tudi drugod.

Socialna omrežja na sosednjem Hrvaškem obkrožajo ganljivi zapisi in slike, ki govorijo zase.
Ta fant je bil z našimi kolegi ves čas, tako kot tudi drugi civilisti, ki so pomagali pri evakuaciji. Ves čas je bil v kratkih oblačilih, obraz je imel prekrit z brisačo. Za niti minuto se ni predal, na koncu pa končal v sobi za nujne primere. Hvala Bogu, da ne z več poškodbami. Prijatelj moj, počaščen sem.
To ni minister na stolu in to zraven njega ni limuzina za 100.000€.

To je moj, vaš, naš junak, poleg njega pa je gasilsko vozilo TAM iz leta 1972...


Prizor utrujenih gasilcev iz Žrnovnice.
Slika iz kraja Kile v bližini Splita. Fantje so dežurali celo noč, na pomoč so prišli iz Osjeka. Tako smo ponosni na njih, da moramo z vami deliti to sliko.


Gospodje, dragi gasilci, vi in vsi vaši kolegi, kjerkoli že ste, ne glede na to, kakšno opremo in dolžnost imate, potrebujete spomenik. Kar počnete je neverjeten pogum, želja in predanost - ne samo delo, ki ga opravljate tako vestno. Imate željo po tem, da rešite domove drugih ljudi tako, kot bi reševali svoje. Gospodje, vi ste prvi v boju s plameni. Tako kot bi nas naši policisti in vojska z orožjem branili na fronti, nas vi branite pred ognjem z gasilskimi tovornjaki in gasilskimi cevmi. Vaša druga življenjska oprema. Veseli smo, da vas imamo, gospodje gasilci. Ponosni smo na vas, kot je ponosna cela država. Spoštovanje!Prošnje za pomoč pa prihajajo tudi iz Slovenije - hrvaški gasilci namreč potrebujejo pomoč pri opremi, saj jim jo je veliko zgorelo v ognju. Lahko pomagamo?

PROŠNJA ZA POMOČ HRVAŠKIM GASILSKIM PRIJATELJEM

Spoštovani Slovenski gasilski prijatelji, v imenu Hrvaških gasilcev predvsem iz Dalmacije, vas lepo prosim za pomoč v opremi.
Skoraj vsako uro me kontaktirajo gasilci iz Makarske, Zadra, Splita in od drugod po Dalmaciji in me lepo prosijo za pomoč v opremi, ki jim je zgorela na teh velikih požarih.
Potrebujejo v glavnem opremo za gašenje gozdnih požarov:
Tlačne cevi B,C,D,
Nahrbtnjače, požarne metle, ročnike, šleme, karkoli pač lahko podarite.
Prvo pošiljko pomoči jim bom osebno dostavil že v petek v zbirni center v DVD Makarska.
Vse vas v njihovem imenu lepo prosim za pomoč. Za dodatne informacije me lahko kontaktirate na 041 669 280 (Jožef Žunkovič).

Še enkrat vas lepo prosim, POMAGAJMO !!!!!!!


Vsa oprema iz mariborskega okoliša se bo zbirala v Avtocentru Žunkovič v Miklavžu na Dravskem polju do četrtka popoldan, v petek pa jo bodo prepeljali hrvaškim kolegom v Makarsko.

Delite članek naprej, da gasilcem iz sosednje Hrvaške pomagamo po najboljših močeh.


Sledi nam na FB