Všečkaj nas na Facebooku
Zapri
S piškotki si pomagamo pri zagotavljanju storitev. Z uporabo naših storitev se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke. Preberite več o piškotih na tej povezavi.
Zapri!
 

Tudi vi želite, da bi bile trgovine v nedeljo zaprte? To je zapis, ki obkroža Slovenijo!

07.10.2017

Bralec je z nami delil zapis, ki ga je zasledil v eni izmed številk Nedeljskega dnevnika. Neodvisni poslanec Andrej Čuš je znova obudil predlog, da bi bile ob nedeljah trgovine zaprte - konec koncev smo se za to na referendumu odločili državljani že 14 let nazaj. Zakaj smo sploh šli na referendum, če našega mnenja nihče ne upošteva? V zapisu, ki je te dni zaokrožil med Slovenci, lahko preberemo razloge, zakaj trgovin v nedeljo ne bo zaprl noben referendum. Edini, ki lahko trgovine zapremo ob nedeljah, smo mi - kupci.

Preberite zapis, tako kot ga je z nami delil bralec:

Moj namen ni, da bi tukaj kazal s prstom na delodajalce. Moj namen je potrkati na vest in dušo KUPCEV. Tudi sam delam v trgovini in moram pohvaliti svoje delodajalce, ki razmišljajo s svojo glavo in niso podlegli družbi. Kot prodajalec sem začel že leta 1980. V vseh teh letih sem izkusil marsikaj.Takrat smo bili prodajalci v očeh strank cenjeni, danes pa smo malo več kot smet. Žal velikokrat ni več človečnosti. Se bom malo posipal s pepelom. V času velikega trgovinskega razcveta leta 1990, ko so se odpirale zasebne trgovinice vsepovsod, sem bil tudi jaz eden izmed tistih. In mi smo začeli odpirati trgovine ob nedeljah. Takrat nismo bili tako mobilni kot danes, sploh na podeželju so šle starejše gospodinje v nedeljo k maši in zraven še po "fasengo", so nakupile za cel teden. Odprto je bilo do 12 ure in tako je bil vsaj popoldan za družino. Pa tudi mi nismo "preživeli". Veliko jih je obubožalo, šlo v stečaj itd.A dandanes je vse ušlo nadzoru. Trgovine naj bi bile odprte non stop. Naj se vrnem na začetek. Delodajalci se pač obračajo po kupcih. In KUPCI so ali pa smo tisti, ki tempiramo odprte trgovine tudi ob nedeljah in praznikih. Tako je! Hočem okarati vse kupce, ki se ne znajo zorganizirat in nabaviti vse potrebno že v soboto. Zakaj je potrebno v nedeljo v šoping? Ne mi govoriti, da med tednom nimate časa, samo organizirati se ne znate. Pa otroke je potrebno siliti v vse dejavnosti za katere mislite, da vaš otrok zmore in na njih izživljati svoje neizživete otroške sanje. In zato jih je potrebno voziti iz enega "hobija" na drugi "hobi" pa potem zmanjka časa! Pa ste se vprašali ali vaš otrok res to želi? Zakaj je potrebno otroke peljat na sprehod v nakupovalni center? Zakaj je potrebno kupovati hrano za kosilo v hitrih prehranah? Ali ne bi bilo boljše odpeljati otroke na sprehod v naravo, jim dovoliti, da tekajo po travi, pesku, blatu. Naj se umaže, saj imate doma pralni stroj!Ali ste kdaj pomislili, da imajo tudi prodajalke in prodajalci družine? Verjetno ne, ker bi potem ostali doma. In če bi to naredila večina, vsi itak ne bodo, bi tudi delodajalci razmislili o zaprtju, ker nebi bilo rentabilno. A v prvi vrsti, KUPCI so tisti, ki lahko zaprejo trgovine ob nedeljah! Noben referendum, le KUPCI.

Pa lep nedeljski šoping vam želim... in pomislite na prodajalce in prodajalke, ki bi bile rade ob nedeljah s svojimi najbližjimi!

Vir: Nedeljski dnevnik

Če se tudi ti strinjaš z napisanim, potem deli članek naprej še med prijatelje - le tako bomo lahko obkrožili Slovenijo ter vse državljane spodbudili k temu, da v nedeljo ne bodo hodili po nakupih. Naj bodo nedelje rezervirane za preživljanje časa z družino!


Sledi nam na FB