Všečkaj nas na Facebooku
Zapri
S piškotki si pomagamo pri zagotavljanju storitev. Z uporabo naših storitev se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke. Preberite več o piškotih na tej povezavi.
Zapri!
05.08.2017 Kategorija: Ostalo Avtor: Gost
 

VIDEO: Policisti vozilo z radarjem parkirali sredi predora, posnetki zgrozili Slovence

Očitno pravila ne veljajo za vse enako. Policisti naj bi v predoru Markovec v Kopru svoje vozilo z radarjem pustili kar na odstavni niši. A poteza vozila ni tista, ki je zmotila mnoge državljane.

Varnostni sistem v predorih deluje tako, da na ustavljena vozila v notranjosti predora preostale voznike opozori z utripanjem luči ob voznih pasovih, pred predorom pa se zelena luč spremeni v oranžno. Ob ustavljenem vozilu se luči niso prižgale.

En izmed jeznih voznikov je celotno dogajanje posnel na kamero, pri tem pa se je v predoru tudi sam ustavil na odstavni niši. Kmalu po tem se je v predoru aktiviral varnostni sistem, ki je ostale voznike opozarjal na stoječe vozilo v notranjosti predora.

Očitno se na DARSu igrajo precej nevarno igro. Je sistem morda le zatajil ali je početje DARSa v takih primerih nesprejemljivo?

Iz policije so nam sporočili, da je parkirani avtomobil dejansko WV Caddy, vendar pa ne gre za vozilo policije.

Vozilo s sistemom MultaC (radarjem) je novejše izvedbe, posneto vozilo pa je starejše. Prav tako so preverili razpored dela in ugotovili, da ta dan
policijsko vozilo ni bilo v uporabi.

Policisti Postaje prometne policije Koper nekajkrat
letno izvedejo nazdor hitrosti v predorih, največkrat v predoru Dekani. Nadzor opravljajo tako, da policist radarist preden zapelje na točko o tem obvesti dežurnega operaterja NC baze Kozina, nato se policist zapelje v predor in postavi samostoječe ohišje z radarjem na začetek odstavne niše, zatem se policist s službenim vozilom policije odpelje s kraja. Policist je tako na odstavni niši priblišno 10 minut. Takšni nadzori so kratki (trajajo največ eno uro) in občasni (nekajkrat na leto). Policisti imajo za nadzor
cestnega prometa (vožnja in ustavljanje na odstavni niši) pooblastilo v četrti točki 13. odstavka 30. čl. ZPrCP. Prav tako je v istem odstavku
dovoljeno ustavljanje vozil na odstavni niši izvajalcu rednega vzdrževanja avtoceste pri pregledu in vzdrževanju.


 


 
Sledi nam na FB
 
 
 
 
 

Ne prezri
 
Za komentiranje se prosim prijavite ali registrirajte.
 
Ni komentarjev. Bodite prvi in komentirajte!
 
Facebook komentarji