10-letni Miha s pismom Miklavžu obkroža Slovenijo: "Ne želim daril, ampak..."

V uredništvo Radia 1 so včeraj prejeli pismo 10-letnega Mihe, ko je nekaj dni nazaj pisal svetemu Miklavžu.

Pismo je na Radio 1 poslala njegova mama Sanja, ob sporočilu in posredovanem pismu pa pripisala, da je Miha velik ljubitelj harmonike, doma pa sam skrbi za 10 kokoši. Ko odraste, si želi opravljati delo kmetovalca.In kaj je letos simpatični Miha prosil Miklavža? Ni si zaželel sladkarij in igrač, kot mnogi njegovi vrstniki, temveč nekaj, kar mu bo pri njegovem delu prišlo veliko bolj prav.

Tako je izgledalo pismo, ki ga je mama Sanja poslala naprej do svetega Miklavža:Dragi Miklavž,

letos is želim nečesa uporabnega. To je šrot za kokoši. Želim si 60kg šrota, ker ga kokoši hitro pojejo. Kupi se ga v Agroservisu v Žabji vasi. Kupi po dve vreči 30 kg šrota, ker nimajo večjega pakiranja. 30 kg šrota stane 10 evrov. Zelo bom vesel, če mi prineseš 60 kg šrota. Potrebujem ga zato, ker mi ga je zmanjkalo.

Podpis:
Miha

Ob takem pismu se človek še enkrat znova zave, kako malo je potrebno, da osrečimo naše otroke. Delimo pismo Mihe še naprej med prijatelje, da bodo tudi oni videli, kakšno simpatično prošnjo je za svetega Miklavža imel 10-letni Miha!

Vir: Radio 1
Trenutni članek je brez komentarja.
Te je dovolj v hlačah, da postaneš prvi komentator? 😆
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
VIDEO: Župnik iz Bohinja je zaspal na mašo, njegovo sporočilo obkroža SlovenijoVIDEO: Kmetu je prekipelo! Tako je dal lekcijo protestnikom, ki so zasedli njegovo posestSMEH: Tilen Artač nasmejal s priredbo Avsenikov, privoščil si je uporabnike spletaVIDEO: Denis Avdić pokazal pevski talent, tako sta z Leo Sirk zapela pesem ShallowPrišel je k veterinarju, da bi prevzel kužka! Odziv psa te nasmeje do solz...VIDEO: Nalašč je zaviral pred tovornjakom, voznik se je odločil za maščevanjeVIDEO: Čudovit vrt iz Budanj, ki Slovencem jemlje sapo! Izgleda kot iz pravljice...VIDEO: Ste že videli, kaj Dončić počne NBA novincu? Posnetek se širi kot požar...VIDEO: Marjan Šarec "nahecal" hrvaške novinarje, odgovarjal jim je v slovenščiniVIDEO: Turista obtičala sredi Slovenije, nad pomočjo domačinov sta bila navdušenaVIDEO: Čustveno slovo voditeljice RTV! Tako je za konec zapela pred kamerami...VIDEO: Malček med festivalom ukradel vso pozornost! Njegov ples te bo očaral...Potepuška mucka z mijavkanjem prevzela svet, njeno oglašanje je prav posebnoŽenska je doma imela srnjaka! Zbežal je, po dveh letih sta se znova srečala...VIDEO: Škodo na katedrali Notre-Dame posneli iz zraka, posnetek šokiral mnogeVIDEO: Na najboljši način je prelisičil vratarja! Njegovi potezi se klanjajo...Žirantka na talentu doživela šok, zastal ji je dih! Pred sabo je videla duha...SMEH: Nekdo je pohitril posnetek pristanka na Luni, prizori so nasmejali mnogeVIDEO: Nevesta med poroko do solz ganila ženina! Poglejte, kaj mu je podarila...VIDEO: Bratec je prvič videl novorojeno sestrico, od sreče je zajokalVIDEO: Jan Oblak zablestel z noro dvojno obrambo, klanjajo se mu še vratarjiVIDEO: Letalo z največjim razponom kril na svetu opravilo svoj prvi poletDekleta so stopile na parket, ko so ugasnile luči! Nastop v temi je prevzel svet...VIDEO: Jean-Claude Juncker med slovesnostjo skoraj zažgal prvo damo RuandeVIDEO: Ognjeni zublji uničili katedralo Notre-Dame v Parizu, porušil se je zvonik