Brez dlake na jeziku nad stavko: "Sram me je, da sem del javnega sektorja!"

V sredo je marsikje delo zastalo v javnem sektorju so namreč stavkali. Stavkali so tudi zaposleni v državnem zboru, zato tistega dne seje ni bilo. Pa si višjo plačo resnično zaslužijo tisti, ki imajo že zdaj dovolj? Na Facebook omrežju se je razširil zapis zgroženega poslanca Matjaža Kosija, ki je tudi sam zaposlen v javnem sektorju. In kaj je zapisal? Njegove besede si lahko preberete v celoti:

Ob prihajajočih stavkah me je sram, da sem del javnega sektorja. Po tovarnah se delavci ubijajo za 620 eur na mesec, uslužbenci v veliko bolj lagodnih službah po pisarnah, šolah itd. pa bodo stavkali, ker njihove službe niso primerljive z zdravniškimi??? Pa saj ne rešujete zivljenj, če izdajate pasoše, učite otroke, prirejate kulturne prireditve itd.




Zato imeti 1600 eur/neto napram delavcem v tovarni za 620 neto? Pojdite v gospodarstvo, začnite svoj biznis in privoščili vam bomo tisoče eurov na mesec, ne pa izsiljevati kot razvajen otrok več samo zato, ker ima sosed več. Tako ne bomo nikoli dvignili povprečne plače za vse Slovence, če bodo ti sindikati prali možgane delavcem v javnem sektorju in vzpodbujali lažni občutek neenakosti. Ko se nekoga preplačuje, potem ta denar nekje manjka.

Je povedal prav? Njegov zapis ima do nastanka tega članka že preko 1.700 delitev. Delimo naprej, če se strinjate z napisanim!
-2
Damian Heissek
Pred 11 meseci
Kakšna lažniva propaganda. Tudi sam delam v JU že 15 let na delovnem mestu, kjer se od mene zahteva visoka usposobljenost in neprestano izobraževanje, opravljam dela, ki jih sicer izvajajo strokovnjaki zunanji izvajalci in imam plačo 1000€ neto, s tem, da se mi je povečal obseg dela za 400% in da so mi 2x zmanjšali plačo zaradi recesije. Medtem ima isti profil v gospodarstvu plačo 2000€ ali več. V gospodarstvo pa ne grem zaradi zdravstvenih razlogov, zato delam za tako nizko plačo. Zato me ne jebat s takimi neumnostmi. Veliko pri nas zaposlenih ima plačo 700€ neto s potnimi stroški in malco. Zato verjamem, da je pisec tega članka nekdo, ki sploh ni zaposlen v JU, ali pa primerja tistih nekaj, ki so prilezli na vrh, oz. so na ministrstvih in jih vse meče v isti koš z tistimi, ki so večji del in imajo plačo enako, kot v gospodarstvu. Take neumnosti potem mečejo slabo luč na vse v JU.
-8
Tina Cvijanovič
Pred 11 meseci
Čisti populizem! Naj dotični v svojo skledo pogleda. Od kod stalna potreba enačiti ucitelje z univerzitetno izobrazbo, ki oblikujejo otroke v odgovorne, pametne in srčne ljudi, z delavci z osnovnošolsko izobrazbo? Pa ne gre za podcenjevanje, temvec le prastaro verovanje, da samo fizično delo šteje.
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
VIDEO: Slovenija v finalu Evrovizije 2024: Tako je pesem "Veronika" zapela Raiven!VIDEO: Dončić se je prijel za glavo: Intervju je prekinilo stokanje ženske!VIDEO: Zadnje misli Mance Košir: Zanjo bo v nebo poletelo 30 belih metuljev!VIDEO: Stavnice so si enotne: Zmaga na Evroviziji 2024 bo pripadala Hrvaški!Sin povedal očetu, zakaj punce ne lulajo stoje: Posnetek je nasmejal Slovence!VIDEO: Čudovita in moderna hiša v Ljubljani, ki je v lasti slovenskega košarkarjaVIDEO: Pretep varnostnikov na slovenski veselici, šest oseb poškodovanihVIDEO: Slovenka je moža vprašala, kaj čuti: Njegov odgovor je doza smeha!Slovenski ansambel navdušil z nastopom: Njihova pesem je navdušila gledalce!VIDEO: V trčenju pri Brezovici umrl voznik: Moški na avtocesti igral harmoniko!Učiteljica glasbe na talentu osvojila zlati gumb: Nastop je sodnikom naježil kožo!VIDEO: Splet obkrožil posnetek Raiven: Po nastopu se je poljubila s plesalko!Priredili so ljudsko uspešnico "Sijaj, sijaj sončece": Nastop je balzam za dušo!Žan Serčič predstavil novo pesem "Bela lilija": Poslušalci pravijo, da bo uspešnica!VIDEO: Reševalno vozilo obtičalo v zastoju: Zgodilo se je na štajerski avtocesti!VIDEO: Voznik na kamero posnel grozljivo eksplozijo po tem, ko je iztiril vlakVIDEO: Štirje kovači zapeli svojo uspešnico: Praznujejo že 70. obletnico delovanja!VIDEO: Anja Ramšak in Roškar pred Evrovizijo priredila uspešnico skupine ABBAVIDEO: Priredil je uspešnico "Na vrhu nebotičnika", prepeval je o Tilnu ArtačuAnsambel Gregorja Kobala zapel svojo uspešnico: Navdušeni boste nad nastopom!VIDEO: Kanalizacija, ki se izteka v Kamniško Bistrico: Občan opozarja na težave!Kuža je padel v vodnjak: Ljudje so mu priskočili na pomoč in rešili življenje!VIDEO: Čudovit nastop ob Blejskem jezeru: Na harmonike zaigralo 450 glasbenikov!Natalija Krulec predstavila novo pesem: Prizore so posneli na slovenski obali!VIDEO: Favoriti za zmago na Evroviziji: Iz tekmovanja diskvalificirali Nizozemsko!