Mama, ki je izgubila otroka, udarila po državi! Njen zapis vam bo dal misliti...

Dragana Petrović, ki je nedavno izgubila svojega otroka, se v lastni državi počuti kot drugorazredni državljan. Ob prometni nesreči srbskega pevca Darka Lazića je na spletu objavila zapis, s katerim je mnogim sodržavljanom dala misliti.

Darko Lazić se je pred tedni ponesrečil z avtomobilom, mediji pa so na veliko pisali, da sta nesreči prisostovala alkohol in droga.

Uradnih podatkov o nesreči je sicer zelo malo, so pa v javnost prišli podatki o njegovem razuzdanem življenju ter stanju v bolnišnici med okrevanjem.

O njegovem primeru se je razgovorila prav Dragana, ki je bila ogorčena nad tem, kako so v bolnišnici ravnali z znanim srbskim pevcem in kako se je ravnalo z njeno hčerko Nađo, ki je bila na smrtni postelji.



Prevod njenega zapisa, ki so ga opravili na portalu slovenskenovice.si, objavljamo v celoti:

»Recite, da sem hladna, da sem odvratna, in ne, niti najmanj se mi ne smili. Žal mi je mojega otroka, ki mu niso zagotovili nege, kot so jo njemu! Kako to, da ima lahko Darko na intenzivni negi obiske desetkrat dnevno? 40-letni moški, ki ni v smrtni nevarnosti in se zdravi brez zdravstvenega zavarovanja. Od mene ste zahtevali 5000 evrov avansa, ker zdravstvena knjižica ni bila potrjena.

Nađo sem lahko obiskovala samo enkrat dnevno, ko je umirala dvakrat dnevno. Otroka, ki je bil star dve leti, država!


Sram te bodi država! Zanj je bilo sklicanih več konzilijev v 15 dneh kot za Nađo v v treh mesecih. Nenehno novi strokovnjaki z vseh strani prihajajo za njegov kolk, ki ga je uničil, ker je vozil drogiran, medtem ko drugi, tudi mlajši, na tako operacijo čakajo tudi po pet let. Glej to fotografijo in naj te preganja, država bedna!«

Zapis žalujoče Dragane je te dni obkrožil tudi Slovenijo, mnogi pa se z njo strinjajo. Mar z navadnimi državljani tudi pri nas ravnajo tako, kot ravnajo v Srbiji?

Delimo zapis naprej, naj vsi Slovenci preberejo besede Dragane, ki se je od svoje preminule hčerke komaj uspela posloviti.
Trenutni članek je brez komentarja.
Te je dovolj v hlačah, da postaneš prvi komentator? 😆
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
VIDEO: Sneg pobelil dele Slovenije: Nevarnost pred pozebo in snegolomom!VIDEO: Tilen Artač zapel kot Jan Plestenjak: Nastop, ki je nasmejal Slovenijo!Nevesta na poroki zaplesala z očetom: Brez besed sta pustila vse poročne goste!Irena Yebuah Tiran zapela "Kje so tiste stezice": Nastop, ki obkroža Slovenijo!Vesele Štajerke zapele svojo uspešnico: Nastop, ki je navdušil mnoge Slovence!VIDEO: Slovenski gozdar posnel tri rise: Posnetek ima že pol milijona ogledov!VIDEO: Pijana voznica trčila v stavbo: Deklica (8) in brat (5) izgubila življenje!Pravljična hiša košarkarja Žige Dimca: Izgleda kot hiška iz zgodbe o Rdeči kapici!VIDEO: Saša Lendero zapela z Miho Hercogom: Tako dobro se razume z bivšim možem!VIDEO: Šok med WRC relijem na Hrvaškem: Fotograf za las ubežal tragediji!VIDEO: Slovenski gozdar posnel medvedko z mladičkom: Prizor je uspešnica na spletu!Operni pevec iz Afrike odpihnil sodnike: Strogi sodnik Simon ostal brez besed!VIDEO: Vedeževalec Blaž pokazal svoje stanovanje: Obiskal so ga v Mariboru!VIDEO: Metal izvedba pesmi "My Heart Will Go On", ki jo poznamo iz filma TitanikVIDEO: Neumnost na slovenski avtocesti: Tujec zapeljal pred reševalno vozilo!VIDEO: Sin je očetu večkrat prinesel vodo: Posnetek, ki je nasmejal Slovence!VIDEO: Drama na ljubljanski obvoznici: Takemu prizoru so bili priča reševalci!Zapel je pesem za svoje dekle: Posnetek, ki je nasmejal Slovence!Italijanska političarka odgovorila na vprašanje Slovenca: Posnetek je doza smeha!Parodija na novo poslovno priložnost: Zbiral je plastenke, da jih bo lahko prodal!Darja Gajšek zaigrala na harmoniko: Nastop je navdušil mnoge Slovence!VIDEO: 28-letna pevka navdušila sodnike na talentu: Osvojila je zlati gumb!BMW M3 zgrmi v prepad, voznik preživiVIDEO: Ženska iz Celja, ki se vozi po reševalnem pasu: "Jaz sem zdravnica!"Med vožnjo jim je hotel "pajek" naložiti vozilo