Mama slepega Filipa v šoku, državi mora plačati 3.810 evrov

Na Facebook omrežju danes močno odmeva zapis Andreje, ki je mama slepemu in avtističnemu Filipu, ki ima povrh vsega še cerebralno paralizo.

Filipa zagotovo poznamo skoraj vsi, saj je s svojim pevskim talentom večkrat obkrožil našo lepo deželo.

Že res, da živimo v zelo lepi deželi, a sama država s svojimi prilagojenimi pravili mnogim povzroča sive lase. Kljub vsem preizkušnjam, ki jih je v preteklosti prestala Andreja, številnim zapletom kar ni videti konca.

Leta 2003 so slepim otrokom protipravno odvzeli dodatek za povišano nego. Nekateri Centri za socialno delo so omenjeni dodatek sicer izplačevali naprej, v veliki večini pa so starši ostali praznih rok.

Andreja je še izpostavila, da otrokom dolgujejo 350.000 evrov, dogovor z državo pa ni mogoč. Slepi otroci jih ne zanimajo, ne zanimajo pa jih niti življenja staršev slepih otrok.


Mama Andreja je v iskanju pravice odšla tudi na sodišče, kjer pa je že kmalu po sproženem postopku bila deležna šoka. Prisilili so jo namreč, da je imela samo eno glavno obravnavo, tam pa se je morala zagovarjati sama.

A nesposodbnim potezam države in sodišč še zdaleč ni bilo videti konca.

Te dni je Andreja prejela sodbo, v kateri je bilo razglašeno, da je kriva sama. Zdaj mora plačati sodne stroške, ki znašajo vrtoglavih 3,810 evrov. Le zato, ker je Andreja hotela pravico in upoštevanje zakonov iz strani države. Njeno izjavo posredujemo v celoti:


Foto: Andreja Paderjeva, Facebook

"KAKO POTEKAJO TOŽBE PROTI DRŽAVI ?

Danes prejeta sodba pravi, DA SEM KRIVA SAMA. Šla sem, in si vzela dodatek , oziroma, sem ga vzela FILIPU.

Ne bom o neumnostih vmes. Česa nisem. NE, ČESA NISO.
Seveda -IMELA SEM ENO GLAVNO OBRAVNAVO, KJER SO ME PRISILILI, DA SE ZAGOVARJAM SAMA.

STROŠKI, KI MI JIH ZA TO URO RAČUNAJO :
PRVO TOŽENI STRANKI MORAM PODARITI - 1545 EUR
DRUGO TOŽENI -MOJEMU CENTRU - PA 2219 EUR.
Stranskemu intervenientu - 45 eur
Skupaj - 3810.

GOVORIM O SODIŠČU NA PRVI STOPNJI.
To, TO JE MOJA DRŽAVA. IN FILIPOVA.
Citiram iz sodbe : "NAPAČNA ODLOČITEV DRŽAVNEGA ORGANA ŠE NE PREDSTAVLJA PROTIPRAVNEGA RAVNANJA !!!!"

Vir: Andreja Paderjeva, Facebook

Andreja zdaj išče pravico za vse starše slepih otrok tako, da organizira protestni shod, ki bo potekal 20. decembra 2018 na Šubičevi ulici 4, kjer stoji državni parlament.

Povezava do dogodka: Protestni shod - Facebook dogodek

Vse izmed vas vabimo v podporo zgroženim staršem, ki jim država nikakor noče izplačati denarja, ki pripada najšibkejšim. Delimo prispevek in dogodek naprej!

V kolikor bi osebno želeli pomagati mami Andreji, nam prosimo pišite v uredništvo.
1
JeklenaPest
Pred 9 meseci
Država je najbolj rafinirana oblika organiziranega kriminala. Za njo mafija samo caplja...
1
Klavdija Presnik
Pred 9 meseci
Roman M , saj je tudi Filip živel v bolečinah in bodo njegove bolečine trajale vso življenje. Malčka je potrebno podpreti, se strinjam. A se mi zdi, da bomo to naredili pod njegovo objavo ? Pa brez zamere.....
2
Roman M
Pred 9 meseci
V premislek tudi : https://klip.si/video/malcek-iz-dravograda-mora-ziveti-v-bolecinah-tablete-prejema-vsake-3-ure
2
Martina Hribar
Pred 9 meseci
Da, nujno moramo stopiti skupaj vsi, ki nas država elegantno odriva, izigrava. Le množica kaj zmore, koga zbudi ... Se vidimo 20.12.
4
Jorge Jimenez
Pred 9 meseci
Vsekakor je nepravilno odločanje samega sodišča treba videti zakaj so osebo prisilili v obravnavo.Zavedam se dejstva da se godi krivica g.Filipu in vsem hendikepiranim ljudem ki si vsekakor zaslužijo vsakršno pomoč.Predlagam Evropsko sodišče v Strasborgu z navedbo vseh krivcev ki so zavestno hoteli škodovativsem osebam potrebnim pomoči .
2
Boris Cuder
Pred 9 meseci
Dajmo stopit skupaj in gospej pomagati! Kar se tiče sodbe ŽALOSTNO!
3
Tilka Bogdan
Pred 9 meseci
sramota kaj se pocenja saj ce bi bil en otrok od politicarjev bi pa takoj dobil nimam drugih besed
4
Roman M
Pred 9 meseci
Men se fant smili v tej meri da mi gre včasih na jok, MAMA naj pa le poskrbi kar zahteva država, ker le to zahteva od vseh nas !!!
5
Klavdija Presnik
Pred 9 meseci
Sram te naj bo Država . A da NAPAČNA ODLOČITEV DRŽAVNEGA ORGANA ŠE NE PREDSTAVLJA PROTIPRAVNEGA RAVNANJA ????????? Potem bom kradla, ker, se napačno odločam, kadar sem lačna. RAZUMETE ?
4
Ana Hacin
Pred 9 meseci
Brez besed... žalostno :(
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
VIDEO: Tilen Artač zapel kot Jan Plestenjak: Nastop, ki je nasmejal Slovenijo!VIDEO: Sneg pobelil dele Slovenije: Nevarnost pred pozebo in snegolomom!Irena Yebuah Tiran zapela "Kje so tiste stezice": Nastop, ki obkroža Slovenijo!VIDEO: Ženska iz Celja, ki se vozi po reševalnem pasu: "Jaz sem zdravnica!"Vesele Štajerke zapele svojo uspešnico: Nastop, ki je navdušil mnoge Slovence!Operni pevec iz Afrike odpihnil sodnike: Strogi sodnik Simon ostal brez besed!VIDEO: Pijana voznica trčila v stavbo: Deklica (8) in brat (5) izgubila življenje!Pravljična hiša košarkarja Žige Dimca: Izgleda kot hiška iz zgodbe o Rdeči kapici!53-letni plesalec navdušil s plesom: Pleše boljše, kot večina mladih moških!VIDEO: Sin je očetu večkrat prinesel vodo: Posnetek, ki je nasmejal Slovence!VIDEO: Slovenski gozdar posnel medvedko z mladičkom: Prizor je uspešnica na spletu!VIDEO: Šok med WRC relijem na Hrvaškem: Fotograf za las ubežal tragediji!VIDEO: Vedeževalec Blaž pokazal svoje stanovanje: Obiskal so ga v Mariboru!Veveričjega mladička je izpustila v naravo: Žival ji je pokazala svoj nov dom!VIDEO: Metal izvedba pesmi "My Heart Will Go On", ki jo poznamo iz filma TitanikVIDEO: Drama na ljubljanski obvoznici: Takemu prizoru so bili priča reševalci!Italijanska političarka odgovorila na vprašanje Slovenca: Posnetek je doza smeha!VIDEO: 28-letna pevka navdušila sodnike na talentu: Osvojila je zlati gumb!Med vožnjo jim je hotel "pajek" naložiti voziloAnglež kupil "bolho", navdušen je nad avtomobilomHaski se potepa z medvediHijena se dela mrtvo, da bi pobegnila levomVIDEO: Policisti v Dubaju rešili mucko: Med poplavami se je oklepala avtomobila!VIDEO: Vozniki povzročili kolaps: Reševalci niso pravočasno prispeli do nesreče!Perpetuum Jazzile zapeli pesem Elvisa Presleyja