Pismo našega policista pretreslo Slovenijo! Tako izgleda njegova nočna izmena...

Te dni je socialno omrežje Facebook obkrožil zapis enega izmed anonimnih policistov, ki ga je naprej posredoval uporabnik Facebooka. V zapisu izpostavlja dejstva, zakaj policistov nikoli ni tam, kjer bi jih potrebovali.

Vsi smo si kdaj pri sebu ob kakšnem izmed prekrškarjev na cesti rekli: "Kje so policisti, ko bi jih potrebovali?"

Besede policista delimo z vami v izvornem zapisu:

Če vam slučajno ni jasno, zakaj policistov nikoli ni tam, kjer bi jih potrebovali, pa še slabše bo; citiram policista, recimo mu Janez, ker drugače bo že v ponedeljek odgovarjal za "razkrivanje službenih skrivnosti": Resnica je namreč tudi v Policiji največji prekršek.

Kako je izgledala moja današnja nočna izmena od 19-07 ure na PP Sežana.
Delo drugače opravljam na vseh delovnih mestih od dežurstva, VPO, LKS, patrulja...itd...

V glavnem ob 19.00 pridem v službo, delo opravljam kot vodja patrulje-sam. Ponoči. Ker to nekako ne gre skupaj z petkom, se ustvari kombinacija z patruljo PP Kozina. Torej smo trije policisti v službi v petek ponoči na območju celotnega krasa, brkinov in do Razdrtega proti Postojni. Če kdo ne ve, to je nekaj več kot polovico PU Koper. Občine Sežana, Komen, Divača, Kozina. Od meje Komna do meje Kozinskega dela ja normalne vožnje nekje 1.30 ure. Za boljše razumevanje velikosti območja, si poglejte zemljevid. Ne bo vam žal.


Ob 19.00 torej nadaljujem z delom po KD velika tatvina oz. drzna tatvina, podedovano še od dnevne patrulje. Po posnetkih ugotovljeni osumljenci in oa s katerim se vozijo. Dana grupa vsem patruljam v vednost. Ob 20.30 kršitev JRM v Kozini. Ob 21.20 OKC odredi pokrivanje lokalke v zvezi iskanja OA (možnost prevoza ilegalcev). Ob 22.40 ustavitev OA in zaseg droge. Ob 22.45 MKO v Portorožu izsledi OA in osumljence za drzno tatvino, za katero je bila dana grupa. Ker je to pač zadeva naša, gremo v enoto pisat uz za kamere, odločbe, zaznavo, predlog za HP, se koordiniramo z PP Koper v zvezi hotela kjer so osumljenci prijavljeni, z PP Piran v zvezi OA zaseženega, itd...v glavnem sami veste kolko je tega...

Ob 00.30 greamo na AC, naprej od izboza Senožeče,še ena drzna tatvina, rezanje pnevmatike...Obravnavamo, prevajalec, ZUKO, itd...saj veste...
Odločbe za osumljence spišem do 4.50 s pomočjo pom. kom. za kriminal, ki je prišel v službo, na prošnjo dežurnega (sva bla pač sama v službi. Dežurni in jaz...na celem območju krasa...), niti ni imel dežurstva. Njegova dobra volja, da je sploh prišel (vsaka čast pomočniku za kriminal).

Nadaljujem z pisanjem vseh neumosti, ki se tičejo postopka z zvezi osumljencev in 48 urnega roka...Saj veste, depeše, slike ostalim enotam, itd...

Ob 5.30 nekje JRM na BS OMV Fernetiči v zvezi plačevanja goriva med tujcem in zaposlenim. Pišem stvari do 6.25 ure. Potem vidim dva računalnika, črke plešejo, roke mravljinčaste. Nisem končal z vsemi izdelki. Pospraviti moram službeno vozilo, napisati poročilo. Odmora nisem imel...Ob 07.00 uri hvala bogu dnevna izmena 2 policistov (dveh..ne kombinacija policista in pripravnika ali kaj drugega, karr je sedaj že praksa!!!). Policista priskočita na pomoč, da lahko zaključim ob 07.00...

Drugače po zagotovilih vseh nadrejenih pa imamo rezerve, obvladujemo situacijo...Mi to zmoremo (jaz ne!!) Izgorelost? kje pa ! (sarkazem...)

MALO MORGEN !!!!!

Vir zapisa: Aleš Dolinar, Facebook
1
Torrent Torrent
Pred 10 meseci
In ne, pismo ni nobenga pretreslo. Standard v državnih službah, 1 dela, 10 pa fikusira.
1
Torrent Torrent
Pred 10 meseci
Mogoče pa lahko vprašate Kranjske policiste za pomoč. Oni očitno imajo čas za popivanje in zabavanje z mladoletnicami.
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
VIDEO: Matej Zemljič (Mark) iz serije Skrito v raju iskreno o poljubljanju z GajoVIDEO: Slovenija v finalu Evrovizije 2024: Tako je pesem "Veronika" zapela Raiven!Čudovit vrt iz Vipavske doline, ki jemlje sapo: Zanj skrbi gospa Ingrid!VIDEO: Raiven pred Evrovizijo predstavila akustično izvedbo pesmi "Veronika"Prodajalec je roparjema dal vetra: Tako ju je prelisičil med ropom trgovine!VIDEO: Zadnje misli Mance Košir: Zanjo bo v nebo poletelo 30 belih metuljev!VIDEO: Tilen Artač nastopil kot Luka Mesec: Posnetek, ki je nasmejal gledalce!VIDEO: Slovenka s hčerko obiskala Tajsko: Nalezljiv smeh deklice obkroža svet!Sin povedal očetu, zakaj punce ne lulajo stoje: Posnetek je nasmejal Slovence!VIDEO: Pretep varnostnikov na slovenski veselici, šest oseb poškodovanihVIDEO: V trčenju pri Brezovici umrl voznik: Moški na avtocesti igral harmoniko!VIDEO: Na slovenski kmetiji posneli deklico in kozla: Posnetek je doza smeha!VIDEO: Umrla je novinarka Manca Košir: Pripravili so ganljiv posnetek v slovo!VIDEO: Tilen Artač nastopil kot popotnik Tomo Križnar: Posnetek, ki je doza smeha!Učiteljica glasbe na talentu osvojila zlati gumb: Nastop je sodnikom naježil kožo!VIDEO: Eva Černe nastopila s tenoristom: Zapela sta slovensko narodno uspešnico!Na slepo je zaigrala na harmoniko: Pokazala je talent ob skladbi Franca Miheliča!VIDEO: Stavnice so si enotne: Zmaga na Evroviziji 2024 bo pripadala Hrvaški!Dekleta iz skupine Chicas zapele svojo uspešnico: Njihov nastop te bo navdušil!Priredili so ljudsko uspešnico "Sijaj, sijaj sončece": Nastop je balzam za dušo!VIDEO: Anja Ramšak in Roškar pred Evrovizijo priredila uspešnico skupine ABBAVIDEO: Voznik na kamero posnel grozljivo eksplozijo po tem, ko je iztiril vlakVIDEO: Kanalizacija, ki se izteka v Kamniško Bistrico: Občan opozarja na težave!Veliko skalo skotalili z goreVIDEO: Čudovit nastop ob Blejskem jezeru: Na harmonike zaigralo 450 glasbenikov!