Slovenec je moral k zdravniku: Kar je doživel ob obisku, ti bo dalo misliti!

Vedno znova smo priča jezi med številnimi pacienti, saj je stanje v zdravstvu po mnenju mnogih iz leta v leto slabše. Kljub temu pa se še vedno najdejo taki, ki znajo ceniti delo, ki ga opravljajo zdravniki in medicinske sestre.

Facebook omrežje je v teh dneh obkrožil zapis radijskega voditelja Mateja Verdinka, njegove besede pa si morate prebrati tudi sami!

Če smo mnogi ob obisku zdravnikov jezni zaradi dolgega čakanja, pa je Matej ob čakanju raje opazoval, kaj se dogaja v čakalnici ter sami ordinaciji. Svoje ugotovitve je strnil v zapis, ki je hitro obkrožil Facebook omrežje.

Zapis delimo v celoti tako, kot ga je zapisal avtor:

»Nesposobni zdravniki, tečne medicinske sestre, dolge čakalne vrste ... - to troje poslušamo vsak dan znova! Enostavno je svoj gnev, nezadovoljstvo in slabo voljo izražat na tak način. Tut sam sem danes na obisk zdravnika čakal 45 minut, vkljub temu, da sem bil naročen, pa sem namesto slabe volje v tem času raje spremljal kaj vse počne medicinska sestra:
Medtem, ko so na vratih ves čas stali in ji dihali za vrat vsaj po trije pacienti, je ona odgovarjala na telefonske klice novih pacientov, sprejemala papirje tistih, ki so prihajali vmes in jo želeli zmotit samo za trenutek, urejala vse potrebno tistim pacientom, ki so že prišli od zdravnika in ob tem notr klicala še ostale, ki s(m)o čakali, da pridemo na vrsto. Da ne omenjam tistih, ki so medtem na glas vzdihovali in dajali občutek, da ona svoje delo ne opravlja dovolj hitro.



Kaj pa ona? Brez občutka slabe volje in strokovno je svoje delo opravljala naprej. "VSAKA ČAST!" sem ji rekel preden sem šel. "DA ZDRŽITE VSE TO, PA VAM ŽIVCI IN ZBRANOST POD PRITISKOM VSEGA TEGA NE POPUSTIJO."
Prav hvaležno me je pogledala in potrdila, da je reees naporno, da ni kriva, da je toliko dela z administracijo in, da je samo človek, ki se trudi, da čim prej vse opravi.
Ko sem zapuščal ambulanto, mi je v obilici dela uspela še zaželet lep dan. In to ISKRENO!

Bravo, vsem zdravnikom, medicinskim sestram in ostalim zdravstvenim delavcem, ki počnete vse to in še več, kar od vas zahteva služba in poleg tega prenašate nas kretenske paciente brez empatije, ki znamo samo godrnjat.

Zaslužite si vsak evro in še kakšnega zraven!«

Avtor zapisa: Matej Verdinek, Facebook
0
Albin Peklar
Pred 8 meseci
Cestitke vsem zaasluznim zdravstvenim delavcem . BRAVO IN LP
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
VIDEO: Sneg pobelil dele Slovenije: Nevarnost pred pozebo in snegolomom!VIDEO: Tilen Artač zapel kot Jan Plestenjak: Nastop, ki je nasmejal Slovenijo!Nevesta na poroki zaplesala z očetom: Brez besed sta pustila vse poročne goste!Irena Yebuah Tiran zapela "Kje so tiste stezice": Nastop, ki obkroža Slovenijo!Vesele Štajerke zapele svojo uspešnico: Nastop, ki je navdušil mnoge Slovence!VIDEO: Slovenski gozdar posnel tri rise: Posnetek ima že pol milijona ogledov!VIDEO: Pijana voznica trčila v stavbo: Deklica (8) in brat (5) izgubila življenje!Pravljična hiša košarkarja Žige Dimca: Izgleda kot hiška iz zgodbe o Rdeči kapici!VIDEO: Saša Lendero zapela z Miho Hercogom: Tako dobro se razume z bivšim možem!VIDEO: Šok med WRC relijem na Hrvaškem: Fotograf za las ubežal tragediji!VIDEO: Slovenski gozdar posnel medvedko z mladičkom: Prizor je uspešnica na spletu!Operni pevec iz Afrike odpihnil sodnike: Strogi sodnik Simon ostal brez besed!VIDEO: Vedeževalec Blaž pokazal svoje stanovanje: Obiskal so ga v Mariboru!VIDEO: Metal izvedba pesmi "My Heart Will Go On", ki jo poznamo iz filma TitanikVIDEO: Neumnost na slovenski avtocesti: Tujec zapeljal pred reševalno vozilo!VIDEO: Sin je očetu večkrat prinesel vodo: Posnetek, ki je nasmejal Slovence!VIDEO: Drama na ljubljanski obvoznici: Takemu prizoru so bili priča reševalci!Zapel je pesem za svoje dekle: Posnetek, ki je nasmejal Slovence!Italijanska političarka odgovorila na vprašanje Slovenca: Posnetek je doza smeha!Parodija na novo poslovno priložnost: Zbiral je plastenke, da jih bo lahko prodal!Darja Gajšek zaigrala na harmoniko: Nastop je navdušil mnoge Slovence!VIDEO: 28-letna pevka navdušila sodnike na talentu: Osvojila je zlati gumb!BMW M3 zgrmi v prepad, voznik preživiVIDEO: Ženska iz Celja, ki se vozi po reševalnem pasu: "Jaz sem zdravnica!"Med vožnjo jim je hotel "pajek" naložiti vozilo