Slovenka šokirala z izpovedjo, zdravniki je nočejo poslati na rehabilitacijo

V uredništvo smo prejeli pismo ene izmed Slovenk, ki je popolnoma razočarana nad zdravstvom in ZZZS.

V svojem sporočilu je zapisala, da si želi, da bi cela Slovenija izvedela, kaj se v resnici dogaja, dodala pa še, da močno upa, da bomo njeno izpoved objavili.

Ker njeno stisko razumemo tudi sami, njeno celotno izpoved objavljamo v celoti tako, kot jo je zgrožena bralka delila z nami:

Do leta 2010 sem bila zdrava in bolezen me je pahnila čez noč, ko se mi ni sanjalo kaj bom morala vse prestajati. Ob pol dveh zjutraj so me zbudile neznosne bolečine glavobola, teh bolečin vam ne morem opisati, mojemu možu sem govorila samo "mene bo kap, mene bo kap". Kljub takšnimi bolečinami sem hotela zjutraj v službo, nakar me moj mož ni pustil, da grem takšna.

Poklicala sem na nevrokirurgijo UKC Ljubljana in prosila med. sestro, če bi lahko govorila z zdravnikom nevrokirurgom. Med. sestra je bila zares prijazna in mi je takoj dala zdravnika mag. dr. Igor Tekavčič. Po telefonu sem mu opisala moje neznosne bolečine, ta pa mi je takoj povedal, da naj pridem k njemu. Moj mož me je takoj peljal k mag. dr. Tekavčič. Ko sem se srečala z zdravnikom sem mu ponovno pojasnila vse kako me boli, mag. dr. Tekavčič pa je takoj rekel, da je 100% nekaj na možganih. Pod NUJNO me je napotil na magnetno resonanco, ki je pokazala dve veliki anevrizmi, ena na levi strani, in druga na desni strani. Takoj sem imela klasično možgansko operacijo, operiral pa me je naš fenomenalen zdravnik prof. dr. Vinko Dolenc in njegova desna roka dr. Rado Pregelj. Rešila sta mi življenje. Po prvi operaciji je sledila druga operacija, saj zdravniki niso bili prepričani za moje preživetje. Lahko bi ostala kot roža, ki bi me lahko samo še zalivali. Počutila sem se katastrofalno, nisem imela ravnotežja, komaj sem hodila, da sem se morala prijemati za stene, ni bilo motorike, z očmi sem videla dvojno ali trojno sliko, naenkrat je prišlo do slepote, in hvala bogu, da so to bili le trenutki, saj lahko sedaj vidim z očali in še in še bi vam lahko naštevala.

Tudi vratno hrbtenico in vratna vretenca imam uničena. Boli me glava, bolijo me vratna vretenca, da hodim kot robot, jemljem bolj močna protibolečinska zdravila ali pa dobim infuzijo, ki mi samo malo omili bolečine. Ko sem šla na kontrolni pregled UKC Ljubljana in je dr. nevrokirurg videl kakšna je zadeva, mi je lepo napisal izvid. Napisal je, da priporoča zdraviliško zdravljenje v Laškem. Moja osebna zdravnica me je dala na komisijo, da odločijo... in nisem mogla verjeti, ko sem prejela obvestilo, da nisem upravičena za zdraviliško zdravljenje. Če jaz nisem opravičena za zdraviliško zdravljenje, potem ni nihče opravičen. Saj možgani niso mačji kašelj. Tukaj ne morem hoditi na terapije, ker tukaj nimajo takšnih aparatur kot jih imajo v zdravilišču. Če koga od zdravnikov vprašam kako to, da nisem opravičena, mi povedo, da denarja ni. Torej, če ni denarja moram jaz hoditi večkrat na urgenco in dobiti infuzije, da ne umrem. Kako lahko nekdo pri ZZZS Koper odloči kar preprosto, da nisem opravičena zdravilišča? Ko sem enkrat bila v zdravilišču in sem videla čez 80 let starejše osebe, ki so samostojni, sem jih spraševala, zakaj so v zdravilišču. Eden mi je povedal, da je pred 20 leti imel operacijo kolka in da ima vsako leto pravico za zdraviliško zdravljenje, le jaz nimam pravice pri mojih 51 letih. SRAMOTA VELIKA!!!

Jaz mislim, da pri mojih sedanjih 51 letih lahko pričakujem še kaj v življenju.

Torej dajte v javnost kaj počnejo zdravniki oz. ZZZS. Kdaj se bo ta zadeva rešila? Zelo žalostno je, da imajo na ZPIZ-u še pravilnik od SFRJ. Drugače sem upokojena, so me takoj upokojili, ampak me moti, da imajo še pravilnike od SFRJ, tako so tudi povedali zdravniki na komisiji, da je to žalostno. Pa, kje mi živimo lepo vas prosim? To ZZZS je treba spremeniti in vedeti komu pripada zdravilišče in komu ne. Najlažje je dati nekomu zdravilišče, ker se med seboj poznajo. Tako je to danes, ampak je zelo zelo žalostno.

Vse vas lepo pozdravljam in vam želim vse dobro

Ime avtorice zapisa hranimo v uredništvu

Ste podobno izkušnjo doživeli tudi sami? Vabimo vas, da svoje mnenje delite še z nami!
0
JeklenaPest
Pred 9 meseci
Ljudje, ki sedijo v teh komisijah, imajo enake lastnosti kot politiki, kot zavarovalniški cenilci škod in še bi lahko našteval. Nepoštenje in laž! Nihova skupna lastnost je akutno pomanjkanje sočutja do sočloveka, popolna odsotnost čustev in razuma ter očitno avtoritativno laganje človeku v oči, medtem ko oba vesta, da temu ni tako. Za to po moje moraš skozi dodatne "izobraževalne" tečaje. Sem star 60 let in sem z eno komisij za invalidnost v preteklosti že imel posla. Pa to ni za verjeti, koga vse postavijo na taka mesta. Zdravnik je med njimi redko kateri, po moje zato, da mu ne bi bilo treba teptati Hipokratove zaprisege, čeprav je dandanes več kot očitno, da med današnjimi zdravniki v glavnem ni vredna več nič. Ne čudijo me slučaji, ko se komu spiple in trdonjo ustreli.
Draga avtorica zapisa, globoko sočustvujem z vami in če se izrazim v prispodobi upam, da tem birokratom pocrkajo vse kure in da jim do kraja zgnilijo možgani. Do treh četrtin so jim očitno že...
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
VIDEO: Sneg pobelil dele Slovenije: Nevarnost pred pozebo in snegolomom!VIDEO: Tilen Artač zapel kot Jan Plestenjak: Nastop, ki je nasmejal Slovenijo!Nevesta na poroki zaplesala z očetom: Brez besed sta pustila vse poročne goste!Irena Yebuah Tiran zapela "Kje so tiste stezice": Nastop, ki obkroža Slovenijo!Vesele Štajerke zapele svojo uspešnico: Nastop, ki je navdušil mnoge Slovence!VIDEO: Slovenski gozdar posnel tri rise: Posnetek ima že pol milijona ogledov!VIDEO: Pijana voznica trčila v stavbo: Deklica (8) in brat (5) izgubila življenje!Pravljična hiša košarkarja Žige Dimca: Izgleda kot hiška iz zgodbe o Rdeči kapici!VIDEO: Saša Lendero zapela z Miho Hercogom: Tako dobro se razume z bivšim možem!VIDEO: Šok med WRC relijem na Hrvaškem: Fotograf za las ubežal tragediji!VIDEO: Slovenski gozdar posnel medvedko z mladičkom: Prizor je uspešnica na spletu!Operni pevec iz Afrike odpihnil sodnike: Strogi sodnik Simon ostal brez besed!VIDEO: Vedeževalec Blaž pokazal svoje stanovanje: Obiskal so ga v Mariboru!VIDEO: Metal izvedba pesmi "My Heart Will Go On", ki jo poznamo iz filma TitanikVIDEO: Neumnost na slovenski avtocesti: Tujec zapeljal pred reševalno vozilo!VIDEO: Sin je očetu večkrat prinesel vodo: Posnetek, ki je nasmejal Slovence!VIDEO: Drama na ljubljanski obvoznici: Takemu prizoru so bili priča reševalci!Zapel je pesem za svoje dekle: Posnetek, ki je nasmejal Slovence!Italijanska političarka odgovorila na vprašanje Slovenca: Posnetek je doza smeha!Parodija na novo poslovno priložnost: Zbiral je plastenke, da jih bo lahko prodal!Darja Gajšek zaigrala na harmoniko: Nastop je navdušil mnoge Slovence!VIDEO: 28-letna pevka navdušila sodnike na talentu: Osvojila je zlati gumb!BMW M3 zgrmi v prepad, voznik preživiVIDEO: Ženska iz Celja, ki se vozi po reševalnem pasu: "Jaz sem zdravnica!"Med vožnjo jim je hotel "pajek" naložiti vozilo