To so besede upokojenca, ki obkrožajo Slovenijo. Se strinjate z njim?

Veliko je Slovencev, ki živijo na pragu revščine. In med njimi je velik delež upokojencev, zaradi česar je jeza ob vodenju države prav pri teh še toliko večja. Vsa leta so se borili in pošteno delali, zdaj pa so primorani živeti skromno.

En izmed jeznih upokojencev je tudi Miloš Ivančič, ki je na socialnem omrežju Facebook delil zapis, ki se je med Slovenci razširil kot požar.

Njegov zapis objavljamo v celoti:

Da, res je. Nam upokojencem nihče ne daje neke miloščine, to kar ima danes ta država in nove generacije smo ustvarili samo mi in nihče drugi! A tega vam pokvarjeni politiki in njihovi novinarčki ne bodo povedali, kaj šele priznali!




ZATO ČE SOGLAŠAŠ, DELI NAPREJ!

Saj še danes skoraj vsi bivate v stanovanjih in hišah, ki so bile zgrajene v času socializma z našim delom, našim odrekanjem od plač za stanovanjske sklade.
Imeli smo tudi pokojninski sklad, ki je bil poln denarja, dovolj za naše penzije, pa ga je Peterletova ali DEMOSOVA vlada združila z državnim budžetom, da je lahko spravila v predčasne upokojitve miličnike UNZ, oficirje in druge, ki so jim bili nevarni. Takrat se je govorilo tudi o več nepremičninah in stanovanjih, ki naj bi jih s tem denarjem kupili v sosednji Avstriji - za vsak slučaj, če bi morali bežati.

Nato nas je Peterletova vlada z spremembo datuma obračuna inflacije ogoljufala pri izračunu penzij za inflacijo enega leta.

Drugi rop pa je opravila Ropova vlada, ki je v izračun osnove pokojnin skrila posebni količnik, ki osnovo za pokojnine vsako leto zmanjšije za 1,4 procente ... in še bi lahko našteval.

IN NIKAR NE GOVORITE, DA DANES DELATE ZA NAŠE PENZIJE, KER ČE MI IN ŽE NAŠI STARŠI NE BI ZGRADILI TOVARN, PODJETIJ, ŠOL, BOLNIC ... KJE BI VI DELALI?

In še veliko bolje bi živeli, če ne bi dovolili lopovom in kolaborantom, da pokradejo ali razdelijo gozdove, največje in najboljše tovarne, podjetja itd.
Ne gre torej samo za solidarnost med generacijami, ampak tudi za pošten in zaslužen odnos do starejših.

Pa ne pozabite: Tega od česar živite vam niso dali takoimenovani demosovci ali osamosvojitelji, ampak tisti, ki so zgradili to domovino, jo dvignili iz zaostalosti in ruševin.

Avtor zapisa: Miloš Ivančič

Se strinjate z besedami, ki jih je na svojem profilu zapisal upokojenec Miloš? Delite zapis naprej še med prijatelje, da obkroži vso Slovenijo!
0
Dragan Perišić
Pred 11 meseci
Pa še res je.
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
VIDEO: Slovenija v finalu Evrovizije 2024: Tako je pesem "Veronika" zapela Raiven!VIDEO: Matej Zemljič (Mark) iz serije Skrito v raju iskreno o poljubljanju z GajoVIDEO: Raiven pred Evrovizijo predstavila akustično izvedbo pesmi "Veronika"VIDEO: Zadnje misli Mance Košir: Zanjo bo v nebo poletelo 30 belih metuljev!VIDEO: Slovenka s hčerko obiskala Tajsko: Nalezljiv smeh deklice obkroža svet!Sin povedal očetu, zakaj punce ne lulajo stoje: Posnetek je nasmejal Slovence!VIDEO: Stavnice so si enotne: Zmaga na Evroviziji 2024 bo pripadala Hrvaški!VIDEO: Pretep varnostnikov na slovenski veselici, šest oseb poškodovanihVIDEO: V trčenju pri Brezovici umrl voznik: Moški na avtocesti igral harmoniko!Slovenski ansambel navdušil z nastopom: Njihova pesem je navdušila gledalce!VIDEO: Na slovenski kmetiji posneli deklico in kozla: Posnetek je doza smeha!Učiteljica glasbe na talentu osvojila zlati gumb: Nastop je sodnikom naježil kožo!VIDEO: Čudovita in moderna hiša v Ljubljani, ki je v lasti slovenskega košarkarjaNa slepo je zaigrala na harmoniko: Pokazala je talent ob skladbi Franca Miheliča!Priredili so ljudsko uspešnico "Sijaj, sijaj sončece": Nastop je balzam za dušo!Žan Serčič predstavil novo pesem "Bela lilija": Poslušalci pravijo, da bo uspešnica!VIDEO: Splet obkrožil posnetek Raiven: Po nastopu se je poljubila s plesalko!VIDEO: Voznik na kamero posnel grozljivo eksplozijo po tem, ko je iztiril vlakVIDEO: Anja Ramšak in Roškar pred Evrovizijo priredila uspešnico skupine ABBAVIDEO: Kanalizacija, ki se izteka v Kamniško Bistrico: Občan opozarja na težave!Kuža je padel v vodnjak: Ljudje so mu priskočili na pomoč in rešili življenje!VIDEO: Čudovit nastop ob Blejskem jezeru: Na harmonike zaigralo 450 glasbenikov!VIDEO: Štirje kovači zapeli svojo uspešnico: Praznujejo že 70. obletnico delovanja!Luka Dončić pred tekmo obtičal v prometuVIDEO: Priredil je uspešnico "Na vrhu nebotičnika", prepeval je o Tilnu Artaču