VIDEO: Brutalno zabijanje Luke Dončića, ki je obnorelo svet in Srbe pustilo v šoku

Naši fantje so včeraj v Turčiji pisali pravljico. Pisali so ZGODOVINO. In njihov dosežek bo širom Slovenije odmeval še na mnoga leta. Niti ena ekipa jih na EuroBasketu 2017 ni porazila in tako je majhna dežela z velikim srcem postala evropska prvakinja. Vse to po zaslugi naših fantov na igrišču, selktorja Igorja Kokoškova ter vseh, ki za naše fante skrbijo.


Danes močno odmeva ena najboljših potez včerajšnje tekme, ko je Luka Dončić v drugi četrtini dobil skok in z vso močjo krenil v protinapad. Obramba je našega 18-letnega bisera lahko le nemočno opazovala, ko je zabil na povsem brutalen način in na noge dvignil celo dvorano. Zagotovo tudi vso Slovenijo in mnoge širom Evrope. Ameriški komentatorji so o Dončiću dejali, da je "eksplodiral" na igrišču, in res je bilo temu tako.

Srbi so le nemo pogledovali proti talentiranemu Dončiću, ves svet pa je navdušen nad njegovim skoraj nemogočim igranjem ob dejstvu, da šteje šele rosnih 18 let. Oglejte si posnetek, ki vas bo zagotovo znova dvignil na noge!


Oglej si še: VIDEO: Neustavljivi zmaj Goran Dragić s 35 točkami Slovenijo popeljal do evropskega prvaka

Že kmalu po prvem polčasu pa je sledil šok. Šok tako za igralce, kot za mnoge slovenske navijače. Iztekala se je peta minuta tretje četrtine, ko je mnogim Slovencem zastal dih. V obrambi je Luka Dončić nerodno stopil na levo nogo in si pri tem grdo zvil gleženj.


Njegovo evropsko prvensto se je tu zaključilo, Slovenija je izgubila enega najboljših organizatorjev napadov. Luka je prispeval lep delež h končni zmagi, brez njega bi bil naslov evropskega prvenstva morda izgubljen. A so fantje kljub velikemu hendikepu združili moči in ob glasnem spodbujanju navijačev in Dončića iz klopi uspeli pravljico napisati do konca. In ko je Dončić prišel na podelitev ob pomoči soigralcev, smo mnogi Slovenci zajokali.

O talentu Dončića ni niti kančka dvoma, njegovo igranje so pohvalili tudi mnogi NBA igralci onkraj luže, vsi skupaj pa mu želijo čim hitrejše okrevanje. Kapo dol mladeniču za tako predstavo in hvala ti, da si pomagal pisati slovensko pravljico in zgodovino.
Trenutni članek je brez komentarja.
Te je dovolj v hlačah, da postaneš prvi komentator? 😆
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
VIDEO: Huda ura v Avstriji: Temperatura v nekaj urah padla za 20 stopinj Celzija!Matjaž in Simona objavila posnetek iz porodnišnice: Razveselila sta se petega otroka!Robert Roškar srečal najbolj simpatično gospo: Njun pogovor ti bo polepšal dan!Tilen Artač nastopil kot Jonas Žnidaršič: Njegov posnetek je doza smeha!VIDEO: Poklical je slovensko policijo: Njegov posnetek je nasmejal Slovence!VIDEO: Slovenske rokometašice pisale zgodovino: Uvrstile so se na olimpijske igre!VIDEO: Prihajajo nevihte, sodra in sneg: Tako bodo padavine jutri zajele Slovenijo!Elda Viler zapela v oddaji Glasbeni pozdrav: Njen nastop navdušuje Slovence!Darja Gajšek presenetila oboževalca: Nastopila je za njegov 60. rojstni dan!Kajakaš v reki rešil 6-letnega dečka: Padel je s čolna, oče je odpeljal naprej!Grozljivka na Tajvanu: Med potresom padale skale, voznika je varoval predor!Slovenski ansambel zapel uspešnico, ki jo je Peter Fink poklonil svoji ženiStarejši par hišo z vrtom zamenjal za stanovanje v Ljubljani, ki ima veliko terasoTuristu srce padlo v hlače: Gepard je vstopil v njegovo vozilo!15-letnica navdušila s talentom: Za pevski nastop je prejela zlati gumb!Muslimani praznujejo bajram: Toliko vernikov se je zbralo v Ljubljani!Dolenjski ansambel navdušil z nastopom: Zapeli so svojo uspešnico!Krava po 17 letih občutila svobodo: Spoznala je slepo prijateljico kravo!VIDEO: Neumnost voznika na štajerski avtocesti: Peljal je kar v nasprotno smer!Deklica na ulici pokazala talent: Na violino je zaigrala svetovno znano uspešnico!Janez Janša pokazal, kako igra nogomet: Izvedel je odličen strel v gol!Prenovili so majhno stanovanje v starem bloku v Ljubljani: Notranjost, ki navdušuje!Urška Klakočar Zupančič sporoča Slovencem: "Vzgajati moramo prave moške!"Parodija na Slovensko vesoljsko agencijo: Pridružila se jim je Svetlana Makarovič!VIDEO: Zapeli so slovensko kolesarsko himno: Parodija, ki je doza smeha!