Podrsaj za naslednji posnetek

Sabina zaupala težko življenjsko zgodbo, potrebuje našo pomoč

"Poklicali smo Sabino, ki je v hudi stiski. Potrebuje mojo, tvojo oz. pomoč vseh nas, ki smo danes tu na dobrodelnem maratonu. Zaupala nam je svojo težko življenjsko zgodbo, ki te pretrese. Povedala nam je, kako živi in v kakšnem stanju je njena hiša... Ob tem spoznaš, da nekateri živijo v res hudih življenjskih razmerah.

Živi sama z 19-letnim sinom Anejem na zelo stari kmetiji. Anej je invalid 3. kategorije. Sama ima plastično koleno, saj zaradi operacije na kolenu in sepse, ki ji je požrla kost ne more normalno hoditi. Ima invalidsko pokojnino, ki znaša 529 evrov. Sina si želi poslati v službo, ampak ne more, ker ga rabi doma, da delo opravi v njuni štali, saj sama ne zmore vsega.

Lani sta s sinom ostala sama v "sekundi petindvajst" kot reče Sabina. Janez (ki je bil kot pravi izjemen človek) je umrl tako, da je nekega jutra šel na wc, Sabina ga je zunaj čakala in ga klicala. Ko sta s sinom na koncu šla pogledat, je mrtev sedel na wc školjki, saj ga je zadela kap. Sabina in Anej potrebujeta denar za nova okna, saj njuna zamakajo in se tudi ne zapirajo dobro. Vsakič, ko pride nevihta, robove oken oblagata z brisačami, da v hiši ni poplave.

Sabina je danes izvedela, da ji bomo pomagali in bo končno dobila takšne praznike, kot si jih zasluži!"

Vir: Radio 1, YouTube

Kako lahko pomagaš družinam v stiski?

Pošlji SMS s ključno besedo POMAGAM1 ali POMAGAM5 na 1919
ali pa se oglasi v svoji najbližji dm prodajalni, kjer lahko doniraš od 50 centov do 5 evrov in pomagaš socialno ogroženim družinam.

Nakazilo z UPN nalogom:

IME FUNDACIJE: USTANOVA RADIO 1 (ENA) - FUNDACIJA PREPROSTO BLIZU
NASLOV: Stegne 11b, 1000 Ljubljana
TRR: SI56 6000 0000 0498 554 (LON, d.d.)
KODA NAMENA: CHAR (dobrodelno plačilo)
NAMEN: donacija 28-urni maraton
Trenutni članek je brez komentarja.
Te je dovolj v hlačah, da postaneš prvi komentator? 😆
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
VIDEO: Modrijani predstavili eno najlepših pesmi: Nastop, ki obkroža Slovenijo!Primorski fantje zapeli pesem v spomin Bogdanu: Nastop, ki je ganil Slovenijo!VIDEO: Zmagovalka pesmi Evrovizije 2024 je Švica, na drugem mestu HrvaškaSlovenci zapeli hrvaško pesem z Evrovizije: Predstavili so jo v polka različici!VIDEO: Ogromna toča prizadela Francijo: Uničevala je strehe in avtomobile!VIDEO: Malček zapel hrvaško pesem z Evrovizije: Njegov nastop obkroža državo!Hrvat se po pijani noči pogovarja z očetom: Posnetek, ki je doza smeha!VIDEO: Švicar po zmagi na Evroviziji razbil stekleni pokal in si zlomil prstSlovenski ansambel zapel s tercetom: Njihov nastop je navdušil mnoge!VIDEO: Voznik posnel izjemen prizor: Cesto so pred njim prečkali divji prašiči!VIDEO: Grozljiv posnetek iz Rusije: Avtobus po trčenju zapeljal v reko!VIDEO: Perpetuum Jazzile zapel pesem "Veronika", ki jo je Raiven pela na EvrovizijiVIDEO: Luka Basi v hrvaščini zapel pesem iz Skrito v raju: Navdušil je Hrvate!Prizor, ki gane do solz: Mlade ptice hranijo starejše, ki ne morejo več leteti!Denis Avdić spraševal sodelavko o nogometu: Posnetek je doza smeha!VIDEO: Na talentu s plešo nasmejal sodnike: Za nastop je prejel zlati gumb!VIDEO: Čudovit vrt na Gorenjskem: Sapo jemlje na zgolj 100 kvadratnih metrih!Robert Roškar priredil evrovizijsko pesem Raiven: Njegov nastop je doza smeha!Isaac Palma predstavil novo pesem: Njegovi oboževalci so navdušeni!VIDEO: Favoriti za zmago na Evroviziji: Iz tekmovanja diskvalificirali Nizozemsko!Izjemen nastop lanske zmagovalke: Tako je Loreen zapela na odru Evrovizije 2024!Ganljiv posnetek brezdomca iz Slovenj Gradca, ki biva v neživljenjskih razmerahGanljiv sprejem za Hrvata, ki je nastopil na Evrovizji: Preplavile so ga solze!Čudovit dom slovenskega oblikovalca lesenih izdelkov: Notranjost vas bo navdušila!Dva stanovalca izgubita kupljena živila