Podrsaj za naslednji posnetek

Sabina zaupala težko življenjsko zgodbo, potrebuje našo pomoč

"Poklicali smo Sabino, ki je v hudi stiski. Potrebuje mojo, tvojo oz. pomoč vseh nas, ki smo danes tu na dobrodelnem maratonu. Zaupala nam je svojo težko življenjsko zgodbo, ki te pretrese. Povedala nam je, kako živi in v kakšnem stanju je njena hiša... Ob tem spoznaš, da nekateri živijo v res hudih življenjskih razmerah.

Živi sama z 19-letnim sinom Anejem na zelo stari kmetiji. Anej je invalid 3. kategorije. Sama ima plastično koleno, saj zaradi operacije na kolenu in sepse, ki ji je požrla kost ne more normalno hoditi. Ima invalidsko pokojnino, ki znaša 529 evrov. Sina si želi poslati v službo, ampak ne more, ker ga rabi doma, da delo opravi v njuni štali, saj sama ne zmore vsega.

Lani sta s sinom ostala sama v "sekundi petindvajst" kot reče Sabina. Janez (ki je bil kot pravi izjemen človek) je umrl tako, da je nekega jutra šel na wc, Sabina ga je zunaj čakala in ga klicala. Ko sta s sinom na koncu šla pogledat, je mrtev sedel na wc školjki, saj ga je zadela kap. Sabina in Anej potrebujeta denar za nova okna, saj njuna zamakajo in se tudi ne zapirajo dobro. Vsakič, ko pride nevihta, robove oken oblagata z brisačami, da v hiši ni poplave.

Sabina je danes izvedela, da ji bomo pomagali in bo končno dobila takšne praznike, kot si jih zasluži!"

Vir: Radio 1, YouTube

Kako lahko pomagaš družinam v stiski?

Pošlji SMS s ključno besedo POMAGAM1 ali POMAGAM5 na 1919
ali pa se oglasi v svoji najbližji dm prodajalni, kjer lahko doniraš od 50 centov do 5 evrov in pomagaš socialno ogroženim družinam.

Nakazilo z UPN nalogom:

IME FUNDACIJE: USTANOVA RADIO 1 (ENA) - FUNDACIJA PREPROSTO BLIZU
NASLOV: Stegne 11b, 1000 Ljubljana
TRR: SI56 6000 0000 0498 554 (LON, d.d.)
KODA NAMENA: CHAR (dobrodelno plačilo)
NAMEN: donacija 28-urni maraton
Trenutni članek je brez komentarja.
Te je dovolj v hlačah, da postaneš prvi komentator? 😆
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
VIDEO: Deželaku na poti pomagal 99-letni Franc, skupaj sta gonila kvadrocikelVIDEO: Deželaku družbo delal 22-letni Anže, ki je na kvadrociklu igral harmonikoVoznica je spregledala tovornjak: Policist posnel filmski skok čez prikolico!Pevski zbor do solz ganil Simona Cowella, nato so dobili zlati gumbMoški je zgradil kamnito hišo v gozdu: Posnetek je uspešnica na spletu!Policistka je ustavila dedka: Med postopkom jo je navdušil s plesom!5-letna deklica se igra z nemškimi ovčarji: Posnetek ima 16 milijonov ogledov!Slovenca nasmejala s posnetkom: Tako je mož potolažil svojo ženo!Parodija na odstrel nutrij: Prisluhni, kaj je povedal lovec iz Slovenije!Katja Kaučič navdušila Slovence: Tako je zaigrala skladbo Franca Miheliča!Družino med sprehodom presenetila grizli medvedka z mladičkomaVIDEO: Kolaps na primorski avtocesti: Vozniki peljali kar v nasprotno smer!Tovornjakar nasmejal s posnetkom, ko so ga na avtocesti kaznovali policistiVIDEO: Deželaku je uspelo, na kvadrociklu je premagal peklenski klanecKamera posnela trenutek, ko je oče pred utopitvijo rešil sinaPevci z ansamblom zapeli slovenski valček: Njihov nastop te bo navdušil!VIDEO: Jože Potrebuješ pokazal postopek, kako doma izdelujejo bezgov sokLuka Basi in Deželak zapela skupaj: Pevski talent sta pokazala na kvadrociklu!Mali slonček, ki je komaj shodil, se požene proti turistomRebeka Dremelj navdušila Slovence: Prisluhni, kakšno novo pesem je objavila!Na ljubljanski obvoznici posneli voznika, ko je peljal v nasprotno smerZakonske težave dveh upokojencev: Parodija na stvari, ki so prepovedane!Tetover malčku izdelal ponarejeno tetovažo, posnetek ima 2 milijona ogledovSlovenska parodija na novo tehnologijo: Posnetek je doza smeha!Prenavljali so cesto, Slovenec se je ob zapori peljal kar čez travnik