4-letna Maša ima smrtonosno bolezen: Bi morala država poskrbeti za bolne otroke?

Na omrežju Facebook so te dni pri Društvu Viljem Julijan objavili ganljiv video posnetek 4-letne Maše, ki ima redko smrtonosno bolezen.

Ob posnetku so zaprosili za pomoč, obenem pa izpostavili dejstvo, da bi morala država v naši družbi ustrezno poskrbeti za bolne otroke.

"Danes z vsem srcem mislimo na vse male borce, ki se borijo z redkimi boleznimi in jim pošiljamo naše srčne misli podpore in ljubezni. Danes, 29.2., je svetovni dan redkih bolezni in ob tem v Društvu Viljem Julijan apeliramo na državo, da za male borce nujno čim prej uredi otroško paliativno oskrbo na domu in pomoč tretje osebe za družine otrok z najtežjimi zdravstvenimi stanji," so ob video posnetku zapisali na omrežju Facebook.


Društvo Viljem Julijan, Facebook
Predstavili so ganljivo zgodbo o 4-letni deklici Maši, ki ima zelo redko smrtonosno bolezen. Ko je bila stara 2 leti, je izgubila vse sposobnosti, za njeno bolezen pa ni nobenega zdravila.

Za male borce lahko prispevate donacijo prek SMS sporočila s ključno besedo VJ5 na 1919 ali z nakazilom na TRR Društva Viljem Julijan SI56 0400 1004 6908 898.
Pod video posnetkom so pri društvu še zapisali, da jim je dovolj tega, da za najbolj ranljive otroke v naši družbi ni ustrezno poskrbljeno. "Naj se danes glasno in ponosno sliši glas otrok z redkimi boleznimi in njihovih družin," so še dodali.


Za male borce lahko prispevate donacijo prek SMS sporočila s ključno besedo VJ5 na 1919 ali z nakazilom na TRR Društva Viljem Julijan SI56 0400 1004 6908 898.
0
JeklenaPest
Pred 7 tedni
Država za sebe ne zna poskrbeti, kaj še bo te za druge...?
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
VIDEO: Huda ura v Avstriji: Temperatura v nekaj urah padla za 20 stopinj Celzija!Nevesta na poroki zaplesala z očetom: Brez besed sta pustila vse poročne goste!Irena Yebuah Tiran zapela "Kje so tiste stezice": Nastop, ki obkroža Slovenijo!Gregor Ravnik nastopil z operno pevko: Zapela sta slovensko ljudsko uspešnico!VIDEO: Tilen Artač zapel kot Jan Plestenjak: Nastop, ki je nasmejal Slovenijo!VIDEO: V Ljubljani ukradli vozilo, vse je posnela kamera: Grozi jim 3 leta zapora!VIDEO: Slovenski gozdar posnel tri rise: Posnetek ima že pol milijona ogledov!Vesele Štajerke zapele svojo uspešnico: Nastop, ki je navdušil mnoge Slovence!VIDEO: Saša Lendero zapela z Miho Hercogom: Tako dobro se razume z bivšim možem!VIDEO: Šok med WRC relijem na Hrvaškem: Fotograf za las ubežal tragediji!Travo so kosili kar ob zapadlem snegu: Posnetek, ki je nasmejal Slovence!VIDEO: Vedeževalec Blaž pokazal svoje stanovanje: Obiskal so ga v Mariboru!VIDEO: Metal izvedba pesmi "My Heart Will Go On", ki jo poznamo iz filma TitanikVIDEO: Neumnost na slovenski avtocesti: Tujec zapeljal pred reševalno vozilo!VIDEO: Prestrašena srna v Izoli: Na pomoč so poklicali lovca, ta jo je ustrelil!VIDEO: Sneg pobelil kraje v Sloveniji: Temperatura padla za 20 stopinj Celzija!Zapel je pesem za svoje dekle: Posnetek, ki je nasmejal Slovence!VIDEO: Drama na ljubljanski obvoznici: Takemu prizoru so bili priča reševalci!Tilen Artač prepeval o dragih stanovanjih: Parodija, ki je doza smeha!Parodija na novo poslovno priložnost: Zbiral je plastenke, da jih bo lahko prodal!Fehtarji predstavili prvo avtorsko pesem: Znova so navdušili poslušalce!Italijanska političarka odgovorila na vprašanje Slovenca: Posnetek je doza smeha!Pravljična hiša košarkarja Žige Dimca: Izgleda kot hiška iz zgodbe o Rdeči kapici!Darja Gajšek zaigrala na harmoniko: Nastop je navdušil mnoge Slovence!Moški na vrtu zgradil izjemen bazen