Ameriški vojaki pripravili poklon za Slovenijo: Tako so zapeli "Lipa zelenela je"

Te dni je na spletu pristal čudovit video posnetek nastopa, pri katerem so se člani pevskega zbora ameriške vojske poklonili tudi Sloveniji.

Skupaj so zapeli znano slovensko ponarodelo pesem "Lipa zelenela je", z nastopom pa navdušili mnoge Slovence.

"Lipa zelenela je" je slovenska ponarodela pesem, ki jo je napisal Miroslav Vilhar, za priredbo in glasbo pa je poskrbel Davorin Jenko. Ameriški vojaški pevski zbor je omenjeno pesem te dni zapel pri spomeniku za vse padle marince, z nastopom pa so navdušili številne Slovence.

Ameriški vojaški pevski zbor, ki se svetu predstavlja z imenom Pershing's Own, je bil ustanovljen že leta 1922, obenem pa velja za najbolj pomembno glasbeno enoto v ameriški vojski. Prepevajo širom sveta na pomembnih spominskih obeležjih, tokrat pa so se poklonili tudi Sloveniji.

Prisluhnite, kako je ameriški vojaški pevski zbor zapel slovensko ponarodelo pesem "Lipa zelenela je". Čestitke fantom za čudovit nastop!
1
Miloš Beltram
Pred 9 tedni
Tukaj sem doma. Dana od Boga. Slovenija. Me rada ima. Jo ljubim iz srca.
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
Parkiral je kar na polju: Poglej, kakšno lekcijo mu je dal kmet!Po krivem je bil zaprt 37 let, zdaj je zapel na talentu: Nastop ti naježi kožo!Drama v parlamentu, poslanca sta si skočila v lase: "Kaj si misliš da si?!"Miha Deželak v solzah razkril skrivnost: Jokali so tudi sodelavci!Tilen Artač nasmejal s parodijo! Zapel je kot Vili Resnik: "Naj Hrvati slišijo"Pevski zbor, ki ga sestavljajo brezdomci: Na talentu so osvojili zlati gumb!Plesali so v parku, nato sta prišla policista na konjih: Posnetek je navdušil splet!Voznik na cesti posnel vrano in ježa: Ni mogel verjeti, kaj je počela ptica!VIDEO: V dolini Soče prenovili staro hišo: Poglejte, kako izgleda notranjost!Slovenka na citre zaigrala hrvaško uspešnico, ki jo prepeva SeverinaDarja Gajšek zaigrala na harmoniko: Njen nastop obkroža Slovenijo!Lastnik zavrgel psičko z mladički: Dneve ga je čakala, a se ni vrnil ponjo!Zgrožen voznik v Srbiji: "Tudi v Nemčiji stopiš na plin, ko te prehitevajo?"Papiga, ki ti polepša dan: Tako se je smejala, ko je izstopila iz sobe!Malček prvič slišal skladbo Beethovna: Njegova reakcija te bo ganila do solz!Kuža jokal od sreče: Po dveh mesecih je znova videl svojo lastnico!Deklica na talentu očarala sodnike: Njen pevski talent te bo navdušil!VIDEO: Policisti mirne protestnike v Ljubljani strpali v maricoNe boste verjeli, kaj nas letos čaka na morju: "To je višek ukrepov!"Oče in sin blestela na talentu: Zapela sta uspešnico Franka Sinatre!Trije gasilci nastopili na britanskem talentu: Njihov glas te bo očaral!Izjemen nastop moškega s Havajev: Tako je zapel pesem Hallelujah!Obiskala je vasico na Japonskem, v kateri živi na tisoče lisicBi prepoznali svoje ljubljene, če bi postali brezdomci?10-letnik navdušil sodnike: Tako je zaigral znano rock 'n' roll pesem!