Avstrijca ustavila vlak, da bi v snegu rešila nemočno bitje! Njuno dejanje obkroža svet

Na spletu večkrat pristanejo video posnetki, kjer dobri ljudje poskrbijo za nemočne živali. In prav je tako! Živali si namreč v veliko primerih ne morejo pomagati same, zato jim večkrat na pomoč priskočijo ljudje.

Tako je bilo tudi v video posnetku, ki je na spletu pristal v začetku meseca januarja.

Delavci Avstrijske zvezne železnice so s tirov čistili novozapadli sneg, nato pa ob progi kmalu zaznali nenavadno premikanje pod snežno odejo. Ker so sumili, da je pod snegom ujeta žival, sta dva izmed delavcev vlak hitro zaustavila, nato pa stopila v akcijo.

Vsak je prijel za svojo lopato, previdno sta začela odmetavati sneg, njuna skrb pa se je kmalu izkazala za upravičeno. V snegu je obtičal nemočni gams, ki poti na svobodo ni našel sam.Sodelavec je celotno akcijo posnel na kamero, video posnetek pa je hitro obkrožil svet in mnoge navdušil. Delavca sta se namreč ob pravem času znašla na pravem mestu, s svojim ukrepanjem pa nedolžni živali rešila življenje.

To so tisti prizori, ki ti v trenutku polepšajo dan. Bravo delavcema za takšno hitro in učinkovito ukrepanje!
0
JeklenaPest
Pred 10 tedni
Vsaka jima čast. Pri nas bi sicer izgubila službo, ker pač imamo take črkobralske šefe, ki na ta način tolmačijo zakone in pravila.
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
VIDEO: Župnik iz Bohinja je zaspal na mašo, njegovo sporočilo obkroža SlovenijoVIDEO: Kmetu je prekipelo! Tako je dal lekcijo protestnikom, ki so zasedli njegovo posestSMEH: Tilen Artač nasmejal s priredbo Avsenikov, privoščil si je uporabnike spletaVIDEO: Denis Avdić pokazal pevski talent, tako sta z Leo Sirk zapela pesem ShallowPrišel je k veterinarju, da bi prevzel kužka! Odziv psa te nasmeje do solz...VIDEO: Čudovit vrt iz Budanj, ki Slovencem jemlje sapo! Izgleda kot iz pravljice...VIDEO: Ste že videli, kaj Dončić počne NBA novincu? Posnetek se širi kot požar...VIDEO: Marjan Šarec "nahecal" hrvaške novinarje, odgovarjal jim je v slovenščiniVIDEO: Turista obtičala sredi Slovenije, nad pomočjo domačinov sta bila navdušenaVIDEO: Čustveno slovo voditeljice RTV! Tako je za konec zapela pred kamerami...VIDEO: Malček med festivalom ukradel vso pozornost! Njegov ples te bo očaral...Potepuška mucka z mijavkanjem prevzela svet, njeno oglašanje je prav posebnoVIDEO: Na najboljši način je prelisičil vratarja! Njegovi potezi se klanjajo...VIDEO: Župnik iz Bohinja spet obkroža Slovenijo, to je povedal o veliki nočiVIDEO: Škodo na katedrali Notre-Dame posneli iz zraka, posnetek šokiral mnogeŽenska je doma imela srnjaka! Zbežal je, po dveh letih sta se znova srečala...Žirantka na talentu doživela šok, zastal ji je dih! Pred sabo je videla duha...VIDEO: Nevesta med poroko do solz ganila ženina! Poglejte, kaj mu je podarila...SMEH: Nekdo je pohitril posnetek pristanka na Luni, prizori so nasmejali mnogeVIDEO: Bratec je prvič videl novorojeno sestrico, od sreče je zajokalVIDEO: Jan Oblak zablestel z noro dvojno obrambo, klanjajo se mu še vratarjiVIDEO: Letalo z največjim razponom kril na svetu opravilo svoj prvi poletDekleta so stopile na parket, ko so ugasnile luči! Nastop v temi je prevzel svet...VIDEO: Jean-Claude Juncker med slovesnostjo skoraj zažgal prvo damo RuandeVIDEO: Slovenka navdušila s postopkom, kako pobarvati velikonočna jajca s svilo