Barvno slepemu dedku kupili posebna očala, njegova reakcija te prevzame

Okvara barvnega vida leži v skupini kemičnih snovi, običajno tistih, ki so odgovorne predvsem za rdeče ali zelene barve.

Za delno barvno slepoto trpi približno 5 do 8% moških in le 1% žensk, saj gre za genetsko okvaro kromosoma X, ki je pri ženskah zelo redka.

V preteklih letih je na spletu pristal naravnost čudovit video posnetek, v katerem so dekleta svojemu očetu kupile prav posebna očala. Tudi njihov oče je slep, svoj 66-letni rojstni dan pa si bo zagotovo zapomnil za vse življenje.

Hčerke so mu namreč kupile EnChroma očala, ki popravijo spekter pri barvno slepih ljudeh. Rezultat je takšna slika, kot jo poznamo vsi tisti, ki za barvno slepoto ne trpimo.

Poglejte si čudovito reakcijo očeta v posnetku, ko nase nada posebna očala, s pomočjo katerih lahko prvič v življenju vidi barve v prvih odtenkih!
0
JeklenaPest
Pred 2 meseci
Dedek bo sedaj na mah občutil razliko med ta pravimi in konjskimi figami...
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
Nuša Derenda zapela skupaj s sinom: Njun nastop navdušuje Slovence!21-letna Naja s posnetkom razjokala Slovenijo: "Poslavljam se"10-letnica na talentu zapela svetovno uspešnico: Za nastop je dobila zlati gumb!Zareklo se mu je pred ženo: To je posnetek, ki se mu smeji Slovenija!Huda ura pri sosedih: Takšnemu neurju smo se izognili včeraj!Šok za očeta: Tako se je odzval, ko mu je žena povedala, da bosta imela trojčke!Pes ji je razmetal stanovanje: Tako se je odzval, ko ga je lastnica okregala!Na talentu je zapela kot Whitney Houston: Brez besed je ostal še Simon Cowell!Robert Roškar obiskal slovenskega duhovnika: Do solz te bosta nasmejala!Mislil je, da mu pod oknom pojejo golobi: To je prizor, ki mu je bil priča!Šok za žensko voznico: Na avtocesti se ni mogla ustaviti, odpovedale so ji zavoreČuki pripravili čudovit video posnetek: Zapeli so 20 let staro uspešnico!Zmago Jelinčič zapustil sejo: "Takšnih bedastoč enostavno ne mislim poslušati!"14-letnik na odru odpihnil sodnike: Zapel je znano uspešnico iz leta 1968Izjava poslanke Violete Tomič, ki se ji danes smeji vsa SlovenijaTilen Artač udaril z novo parodijo: Priredil je znano slovensko uspešnico!Tako se je odzval nemški ovčar, ko je spoznal, da ga peljejo k veterinarjuGanljivo slovo od policijskega kužka: Zanj je skrbel slovenski policist!VIDEO: Grozljiv posnetek plazu na Norveškem: Hiše je odneslo v morje!VIDEO: Prelet ameriških reaktivcev v Sloveniji za zmago nad virusomMali tjulenj se je zapletel v mrežo: Poglej, kako se je zahvalil reševalcem!Grozljiv posnetek iz New Yorka: Policisti zapeljali v množico protestnikov!Najstnik navdušil sodnike na talentu: Zapel je kot Ed Sheeran!Lastniku med sajenjem rož na pomoč priskočil kuža: Poglej, kako mu je pomagal!V šovu The Voice je zapel pesem "Jealous": Z glasom je odpihnil sodnike!