Besede Iztoka Čopa zgrozile Slovence. Ne boste verjeli, kaj je rekel...

V zadnji Tarči je podpredsednik Olimpijskega komiteja Slovenije Iztok Čop javno izrazil mnenje, da slovenski športniki v tujih klubih Sloveniji ne prinašajo slave!

Izjavi Čopa lahko prisluhnite na koncu prispevka!

Njegove besede so pošteno razjezile marsikaterega Slovenca, na Facebook strani "NBA Slovenija" pa so zapisali besede, s katerimi se ne bi mogli bolj strinjati.

Njihov zapis lahko preberete v celoti:

Podpredsednik OKS Iztok ČOP: ŠPORTNIKI V TUJIH KLUBIH NE PRINAŠAJO SLAVE SLOVENIJI!

Slovenija je država, ki več denarja nameni veslačem kot košarkarjem, več denarja nameni plezalcem kot nogometašem in več denarja nameni plesalcem (ja, prav ste prebrali) kot hokejistom (slika spodaj). Narobe svet! Preberite si zakaj.
Povsod v Evropi namreč države namenjajo največ denarja najbolj množičnim in popularnim športom. Pri nas pa je drugače? Zakaj se pri nas preko državne fundacije več vlaga v športe, s katerimi se ukvarja ali pa jih spremlja le peščica ljudi in kjer je konkurenca neprimerno šibkejša, kot v najbolj množičnih moštvenih športih na svetu?

Zakaj Smučarska zveza Slovenije dobi več denarja od Fundacije za šport kot Košarkarska, Nogometna in Hokejska zveza skupaj? Zakaj Kajakaška zveza Slovenije dobi enako vsoto denarja kot Košarkarska in Hokejska zveza zkupaj? Zakaj Planinska zveza Slovenije dobi enako vsoto denarja kot Nogometna in Hokejska skupaj? Zakaj Judo zveza Slovenije, ki ima manj kot 1000 članov, dobi več denarja kot Košarkarska zveza, ki ima skoraj 10.000 članov? Verjetno se strinjate, da so to zelo dobra vprašanja. Odgovor pa je preprost. Zato, ker pomembne športno-politične funkcije v Sloveniji zasedajo take osebe kot je Iztok Čop, po besedah mnogih, zagrizeni nasprotnik ekipnih športov. In seveda ni edini.

Goran Dragić, Luka Dončić, Jan Oblak, Anže Kopitar… to so le nekatera imena, ki po mnenju zdajšnjega športnega funkcionarja in nekdanjega veslača Čopa, Sloveniji ne prinašajo slave. In to je izjava, ki bi si nedvomno zaslužila naziv najbolj neumne izjave leta v Sloveniji, kljub temu, da se je to šele dobro začelo. Vsak, ki ima dostop do interneta dobro ve, da se je o Luki Dončiču v največjih tujih medijih že do njegovega 18. leta govorilo in pisalo neprimerno več, kot o Iztoku Čopu v njegovi celotni karieri. Zakaj torej taka izjava?

Bogato plačani funkcionar Čop, ki z gretjem stolčka na Olimpijskem komiteju Slovenije zasluži nekajkrat več kot povprečni košarkar ali nogometaš z igranjem v prvi slovenski ligi, je z izjavo na oddaji Radiotelevizije Slovenija posredno razkril, zakaj so v Sloveniji moštveni športi še vedno zapostavljeni in se posledično precej več državnega denarja vlaga v neprimerno bolj obskurne športe. Iztok Čop, ki z gretjem podpredsedniškega stolčka zasluži celo več kot mnogi člani zlate košarkarske reprezentance, namreč zastopa vplivno organizacijo, ki načrtno lobira za individualne športe in zapostavlja ekipne.

Lobiji iz krogov nekaterih slovenskih športov namreč že več desetletji uspešno prodajajo pravljice, kako smo Slovenci lahko uspešni le v individualnih športih, s katerimi se na svetu ukvarja le peščica ljudi. Prvi na vasi, zadnji v mestu pravi stari slovenski pregovor, ki tukaj še kako velja.

Na drugi strani so namreč košarkarski, nogometni, rokometni in hokejski klubi večinoma prepuščeni financiranju s strani občin. Tako smo se znašli v absurdni situaciji, kjer Smučarska, Kajakaška, Planinska in tudi Judo zveza, preko Fundacije za šport prejmejo več državnega denarja, kot Košarkarska zveze Slovenije, ki ima seveda neprimerno več članov in zastopa neprimerno bolj odmeven in konkurenčen šport. Hokejska zveza v Sloveniji recimo dobi celo manj denarja od Plesne zveze in Kickboxing zveze z nekaj deset člani. Boljše ilustracije načrtnega zapostavljanja ekipnih športov v Sloveniji verjetno ne bi mogli najti.

Že omenjena oddaja RTV-ja je namreč nazorno pokazala kako je eden izmed glavnih virov financiranja slovenskega športa, Športna loterija, trdno v rokah lobijev iz krogov Smučarske zveze in Olimpijskega komiteja Slovenije. Dveh organizacij, ki za plače kakšnih 20 zaposlenih grelcev funkcionarskih stolčkov zapravijo precej več, kot pa znaša proračun največjega košarkarskega kluba v Sloveniji. Za plače zapravijo celo več, kot pa namenijo športnikom, ki jih zastopajo! S pomočjo teh lobijev pa Športna loterija posredno ohranja monopolni položaj na slovenskem trgu. Roka roko umije, bajno plačane funkcionarske stolčke pa še naprej grejejo iste riti.

Denarja za šport ni nikoli dovolj. Glede na odmevnost neverjetnih uspehov slovenskih športnikov ter glede na težke razmere, v katerih športniki dosegajo te uspehe, bi si seveda večina zvez zaslužila precej več denarja. Vendar, če bi ga manj šlo v žepe bogato plačanih funkcionarjev, bi ga lahko bilo še precej več. Verjetno se lahko prav vsi strinajmo, da funkcionarji Sloveniji ne prinašajo in nikoli niso prinašali slave, kajne gospod Čop.

Vir: NBA Slovenija
0
Zvonko Bohar
Pred 29 tedni
čop-za to izjavo si pa resno dokazal da si velki IDIOT,sram te je lahko
1
Zlatko Beden
Pred 29 tedni
Ta pa je za na goli otok . Žalostno da v svoji karijeri ni zaslužil več denarja da sedaj odžira drugim denar . Sem sin slovenske matere in slovenskega očeta ampak nikoli ne bom slovenec zaradi takih in drugačnih slovencev . Tale slovenija je že dolgo ena velika žalost in nikoli ne bo bolje . Čop bolje da se skriješ v sibirijo na - 100' .
1
Peter Aleksander Suša
Pred 29 tedni
Vsak slovenski športnik, ki se udeležuje bilo katere panoge predstavlja Slovenijo, ne glede ali igra za slovenijo ali v tujini. On govori o slavi - seveda če slovenec ne zaseda prvo mesto, potem pa je za nobeno rabo. Jaz pravim kapo dol vsem športnikom, še posebej vsem skakalcem, vsak od njih, ko se spušča po odskokčni rampi, bi moral po mojem mnenju dobiti medaljo. Imam dosti opravka z ljudmi oz. z turiti na obali in moram povedat, da dosti hvalijo naše športnike.
LP Peter-A
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
VIDEO: Slovensko društvo zbiralo denar za bolno deklico, mama zdaj doživela šokVIDEO: Zmago Jelinčič znova udaril, njegov govor danes obkroža SlovenijoVIDEO: Besede migranta zgrozile Evropo: "Preneumni so, da bi se lahko branili!"VIDEO: To je povedala še ena mamica, ki jo je opeharilo slovensko društvoKmetici so se na odru vsi smejali. Ko je začela peti, jih je takoj utišala!Mama je vstopila v kuhinjo, tam pa posnela izjemen talent 13-letne hčerkeVIDEO: Šok za tekmovalce v šovu Bar, posredovati je morala celo policijaVIDEO: Šok sredi Ljubljane! Prečkali so železniške tire, nato pa dobili lekcijoNa poroki nevesta vse ganila do solz! To je naredila za svojega gluhega moža...Konj je ob ograji opazil sosedove krave, posnetek zdaj osvaja internetDalajlama brez dlake na jeziku: Evropa pripada Evropejcem, migranti naj se vrnejo domovKuža je na vso moč tekel za lastnikom, grozljiva resnica ti bo zlomila srceKužku je rekla, da morata do veterinarja. Pred kamero se je delal mrtvega!Je to popoln dom na 37 kvadratih? Ko vidiš notranjost, ostaneš brez besed!VIDEO: Oboroženi so hoteli oropati stavnico, nato jim je vetra dal upokojenecVIDEO: Ruska bodibilderka trenira noč in dan, njenih mišic se ustraši vsak moškiNa zabavo sta prišla policista. Ko začneta plesati, bosta nasmejala tudi tebe!Pred poroko je nevesti umrl oče. Kar je naredil njen brat, jo je ganilo do solz!To se dogaja z vašim telesom, ko namesto tobaka kadite elektronsko cigaretoMed orkanom Florence novinar komaj stal na nogah, nato pa smehVIDEO: Šolar stekel pred avtobus in žalil voznika, nato mu je ta prisolil klofutoVIDEO: Ibrahimović za 500. gol v karieri navdušil z neverjetno mojstrovinoVIDEO: Tako naš čudežni Luka Dončić navdušuje na treningih DallasaZ BMW-jem mu je vzel prednost, nato je dobil svojo karmoVIDEO: Izdajal se je za člana ekipe šova Bar, to je v Ljubljani počel za šankom