Deček z barvno slepoto prvič vidi barve: Posnetek, ki gane do solz!

Pred meseci je na spletu pristal video posnetek, pri katerem lahko spremljamo čudovito presenečenje za barvno slepega dečka.

Ta je prejel prav posebno darilo - očala podjetja EnChroma, ki ljudem z barvno slepoto omogočajo, da vidijo barve v pravi podobi.

Video posnetek, ki je nastal v ameriški zvezni državi Nova Mehika, je na spletu že prava uspešnica. Širom družbenih omrežji je deček s svojim čustvenim odzivom mnoge ganil do solz.

Starši so dečku ob 10. rojstnem dnevu kupili posebna očala EnChroma, ki ljudem z barvno slepoto popravijo spekter barv, da jih lahko normalno zaznajo. Barvna slepota prizadene 1 od 12 moških na svetu ter 1 od 200 žensk na svetu. Statistično vsak izmed nas pozna vsaj 25 ljudi, ki prtijo za eno izmed oblik barvne slepote.

Poglejte si ganljiv odziv dečka ob svojem desetem rojstnem dnevu, ko je prvič v življenju videl barve. Bo video posnetek tudi vas ganil do solz?
0
graf
Pred 1 mesecem
dragoceno darilo
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
VIDEO: Bosanec pri zdravniku na Jesenicah: Posnetek, ki je nasmejal Balkan!VIDEO: Slovenska klapa ganila z nastopom: Njihova nova pesem obkroža državo!VIDEO: Tilen Artač zapel kot Robert Golob: Nastop, ki je nasmejal Slovenijo!Slovenski pevci priredili uspešnico "Tista bela roža", njihov nastop navdušujeŽenina in nevesto ganili do solz: Takšno presenečenje so pevci pripravili v cerkvi!Družina iz Slovenije, ki se je preselila v pol manjšo hišo: Notranjost te bo prevzela!VIDEO: Gadi v živo zapeli svojo uspešnico: Njihov nastop je navdušil Slovence!VIDEO: Strašljiv prizor sredi gozda: Jezna mama medvedka napadla vozilo!VIDEO: Italijan na Krasu prenovil porušeno župnišče, da bi ohranil kulturno dediščinoVIDEO: Prebivalce v Gradcu prestrašil tornado: Takšne prizore so posneli danes!VIDEO: Posnetek z naše avtoceste: Avtobus zaprl pot reševalnemu vozilu!Izgubljeno psičko našli 400 kilometrov stran: Srečanje z lastniki gane do solz!VIDEO: Presenečenje za otroke iz Ajdovščine: Pilot letala jim je polepšal dan!VIDEO: Slovenska parodija na Evrovizijo: Zapeli so pesem, ki je doza smeha!Vnukinja legendarnega Slavka Avsenika zapela novo pesem, navdušila je oboževalceTanja Žagar objavila čudovit posnetek nastopa: Zapela je svojo veliko uspešnico!Slovenski ansambel nastopil s tremi pevci: Čudovit nastop, ki prevzame!Grozljivka za voznico tovornjaka: Posnetek, ko je obvisela z mostu nad reko!Poskočni predstavili novo pesem o vroči mami: Nasmejali so svoje oboževalce!Ženski pevski zbor zapel "Pastirče mlado": Njihov nastop je navdušil številne Slovence!Prenova vrstne hiše v Sloveniji: Končni rezultat je osvojil številne nagrade!Dokaz, kako pametne so vrane: Zagorela je slama, ptice so pogasile ogenj!Nebo nad Portugalsko razsvetlil del kometa: Takšnega prizora še niste videli!Voznik šolskega avtobusa nalašč zaviralSlovenska zakonca poskrbela za smeh: Pokazala sta, kako uporabiti ostanke hrane!