Divji lovci ubili dve redki beli žirafi: Na svetu je ostala le še ena!

Svet je zgrozila novica, da so divji lovci na severovzhodu Kenije ubili dve izjemno redki beli žirafi. Ustrelili so mamo žirafo in njenega mladiča, ki so ju prvič na kamero posneli leta 2017.

Po podatkih okoljevarstvenikov naj bi zdaj na svetu živela le še ena bela žirafa.

Ostanke dveh belih žiraf so naši v eni od vasi v okrožju Garrisa na severovzhodu Kenije. Par so prvič v objektiv ujeli leta 2017, video posnetki izjemnega prizora pa so že takrat v hipu obkrožili svet. Žirafi imata bel pigment zaradi redkega genetskega stanja levkizma, ki v kožnih celicah zavira pigmentacijo.

Divjih lovcev, ki so se spravili nad beli žirafi, oblasti še vedno niso izsledile, neznan pa ostaja tudi njihov motiv za tako podlo dejanje.

Prav beli žirafi, ki sta postali žrtvi divjih lovcev, je National Geographic v objektiv kamere posnel leta 2017. Zdaj je na svetu ostala le še ena bela žirafa.
Trenutni članek je brez komentarja.
Te je dovolj v hlačah, da postaneš prvi komentator? 😆
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
Medicinsko sestro ganili do solz: To so storili sosedje, ko je šla v nočno izmeno!Soseda s posnetkom nasmejala Balkan: Tako sta se zabavala med korono!Zmago Jelinčić: "Delavec bo dobil manj denarja, kot tisti, ki je lenuh in ne dela!"Na oknu jo je obiskala lisica: Ko ji je odprla vrata, je sledil najlepši prizor!Slovenca so vprašali, kaj bi izbral: Posnetek te bo nasmejal do solz!Med karanteno se je zaljubil v sosedo: Ko sta se srečala, je jokala od smeha!Mucka nasmejala svet: Tako se je odzvala, ko ji je lastnik zakril okno!Bedak na avtocesti zaviral pred tovornjakom, nato je dobil najboljšo lekcijoLesena hiša mlade družine v Kamniku: Notranjost vas bo prevzela!Kuža, ki je s svojo reakcijo osvojil svet: Tako se je razveselil postelje!Na avtocesti v Izraelu posneli motor brez motoristaOče je jokal od smeha: Tako se je hčerka trudila, da popravi omaro!VIDEO: Andrej Šter ga je imel dovolj: "Pejd u ku***"Tilen Artač s provokativno parodijo: "Hvala ti, hvala, Janez Janša!"Beg pred policisti predvajali v živo: Sledila je grozljiva nesreča!Denise Dame udarila po Inji Zalta: "Prosjačiš kot romska beračica?"Luka Basi ob morju zaigral na klavir: Bo ta pesem njegova nova uspešnica?Janez Janša napisal pesem za Slovence: To je moja domovina!Novinarka poročala o virusu, ko je do nje pristopil moški: Policisti so ga aretirali!Jan Plestenjak zapel novo pesem: Poklonil jo je tistim, ki se žrtvujejo za druge!Morski pes zaplaval v kroglo, polno ribKako v Pakistanu kaznujejo tiste, ki kršijo karanteno: Skakati morajo kot žabe!Na ulici so zaigrali skladbo Beethovna: Njihov nastop ti bo naježil kožo!Učitelj je vsak dan kaznoval dečka, ker je zamudil v šolo: Resnica ga je ganila do solz!Med prenosom v živo podivjal tornado: Tako hitro se zgodi grozljivka!