Eksperiment, ki ga morate pokazati otrokom: Zakaj je potrebno umivati roke!

V času izbruha koronavirusa Covid-19 je pomembno, da postopkov za higieno naučimo tudi naših otrok.

Potrebno je umivati roke, saj se okužba prenaša kapljično se med ljudmi prenaša kapljično, kar pomeni, da je za prenos potreben tesnejši stik z bolnikom.

Zaenkrat še ni znano, če se koronavirus prenaša po zraku, a se kljub temu svetuje previdnost in zaščita. Nacionalni inštitut za javno zdravje (NIJZ) še sporoča, da bivanje v istem prostoru z bolnikom (če smo na razdalji 1,5m) ne predstavlja tveganja.

Ker je mnogim otrokom težko razložiti, zakaj morajo paziti na higieno in umivanje rok, je na spletu pristal odličen eksperiment, s katerim bomo najmlajšim razložili, kakšno moč ima pri zaustavitvi virusov milo.

Splet obkroža eksperiment, pri katerem je mati krožnik napolnila z vodo, vanjo pa stresla poper, ki je predstavljal virus. Ko se je deklica s prstom dotaknila vode, so se njenega prsta prijeli delci popra. Ko je eksperiment ponovila z milom na prstu, so se delci popra odbili. Brez dvoma način, s katerim bomo otrokom enostavno razložili, zakaj je potrebno umivati roke z milom!
Trenutni članek je brez komentarja.
Te je dovolj v hlačah, da postaneš prvi komentator? 😆
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
Italijan vztrajal, da gre na kavo: Posnetek te bo nasmejal do solz!VIDEO: Grozljiv posnetek iz Zagreba med potresom, voznik za las ušel smrtiVIDEO: Slovenska voditeljica jokala kot dež: "Nihče mi tega ni povedal!"Italijanki v karanteni prekipelo: Takšno lekcijo je dala svojemu možu!Posnetek iz Neaplja razkriva, zakaj je v Italiji toliko smrtnih žrtevNovinar ni mogel ostati resen: Kužka sta ga nasmejala do solz!Ameriški vojaki pripravili poklon za Slovenijo: Tako so zapeli "Lipa zelenela je"Neverjeten prizor iz Srbije: Tako je babica na "sprehod" peljala svojega kužka!Rok Švab iz Modrijanov pokazal, kakšen talent ima njegov sin StašDenis Avdić in Ranko Babić poskrbela za smeh: Pred kamero sta se morala lagati!Kako se je leta 2020 svet ustavil: Ganljiv video posnetek za naše potomce!Tovornjak se je za las izognil trčenju na avtocestiŠpanski policisti stopili na ulico: Njihov posnetek je senzacija na spletu!Hrvaški glasbenik zapel za 15-letnico, ki je zaradi potresa izgubila življenjeRibič je ujel velikega krapa: Ko se je slikal z njim, mu je pobegnil v vodo!Nastop, ki na spletu ruši rekorde: Zapel je kot dvojček Michaela Jacksona!Gojko Ajkula delil svoje nasvete, kaj početi v karanteniTim Kores rešuje življenje: 29-letni punci bo daroval kostni mozegJana Morelj ganila Slovenijo: To je razlog, da je jokala pred kamerami!Vladimir Putin kaznoval lekarne, ki so povišale cene mask in razkužilHrvaški glasbenik navdušil v gorah: Tako je zaigral pesem "Hallelujah"Psička, ki poskrbi za dobro voljo: Tako je skakala v kup listja!Denis Avdić in Damjan Murko nasmejala: Tako sta se lagala pred kamero!Posnel je izbruh vulkana na Japonskem: Posnetek ti bo vzel sapo!Medicinsko sestro ganili do solz: To so storili sosedje, ko je šla v nočno izmeno!