Eksplozija na Kanarskih otokih: Posneli so prizor, ko je izbruhnil vulkan!

V občini El Paso na jugu otoka La Palma na Kanarskih otokih v Španiji je včeraj odjeknila silovita eksplozija, nad otokom pa se je dvignil gost oblak dima in vulkanskega pepela.

Izbruhnil je namreč vulkan - oblasti so izbruh pričakovale, saj so v preteklih dneh zabeležili več tisoč potresnih sunkov.

Gre za prvi izbruh vulkana na Kanarskih otokih v preteklih 50 letih, z območja so že včeraj oblasti evakuirale okoli 5000 prebivalcev. Ob izbruhu vulkana je prišlo tudi do številnih požarov, bruhanje lave pa se nadaljuje tudi danes.

Najmanj 100 hiš je že uničenih, lava pa na svoji poti uničuje vse pred sabo. Gmotna škoda je velika, uradni podatki pa bodo znani v prihajajočih dneh, ko se bodo razmere umirile.

Zadnji izbruh vulkana so na otoku La Palma zabeležili leta 1971, ko je vulkan Teneguia več kot tri tedne bruhal lavo. Poglejte si, kakšnim prizorom so bili ob izbruhu vulkana priča na otoku La Palma.
Trenutni članek je brez komentarja.
Te je dovolj v hlačah, da postaneš prvi komentator? 😆
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
Na oder je prišla na invalidskem vozičku: Sodniki so jokali ob nastopu!Kravi se je v kopito zataknil zob: Poglej, kako so ji pomagali!Mama posnela dvojčka med pogovorom: Posnetek na spletu podira rekorde!Nor posnetek nesreče vlaka: Zabil se je v tovornjak, ki je prevažal vozila!15-letna slepa deklica razjokala sodnike: Na talentu je dobila zlati gumb!Il Divji zapeli uspešnico skupine Rok'n'Band: Nastop, ki navdušuje Slovenijo!V nemškem pevskem šovu pokazal talent: Sodniki so bili navdušeni!Lastnica delila posnetek iz hiše: Duh je kužku snel ovratnico!VIDEO: Slovenska zabava na Krku: Posnetek, ob katerem ti zaigra srce!Tilen Artač s parodijo nasmejal Slovenijo: Privoščil si je slovenskega ministra!Najstarejša gimnastičarka na svetu, ki šteje zavidljivih 91 letKonj je lastnico potegnil k sebi, da bi se lahko objelaDenis Avdić poslušalce nasmejal do solz: Avstrijci so dobili še Pitschko!Deroča lava iz vulkana kot za šalo premikala ogromno skaloVIDEO: Grozljiv posnetek iz Kočevja: Z avtom je nalašč zbil medveda!12-letnik bežal pred policisti, nato se je zaletel v drugo voziloPrimorski fantje zapeli z glasbeniki: Njihov nastop te bo navdušil!VIDEO: Incident na protestu v Ljubljani: Voznika je zbila enega od protestnikov!Na slovenskem talentu nastopil Marko iz Srbije: Nastop, ki je navdušil sodnike!Potapljal se je v morju, nato se je zaletel v morskega psaVIDEO: Slovenski policist skozi naselje vozil z več kot 100 kilometri na uroVIDEO: Moderna hiša na Primorskem, ki ima sanjski razgled na morjeTuristom srce padlo v hlače: Mimo njih se je sprehodil ogromen medved!VIDEO: Nebo nad Madžarsko razsvetlil meteor, tako je eksplodiral v zrakuABBA na spletu objavila novo pesem, posneli so jo že leta 1978