Hrvaški siamski dvojčici prestali čudež: Zdravniki so ju uspešno ločili!

Hrvaški siamski dvojčici, ki so ju zdravniki dobrih sedem mesecev nazaj ločili z zelo zahtevno operacijo, sta te dni zapustili bolnišnico.

Deklici sta imeli združen spodnji del prsne kosti in del trebuha, imeli sta skupna jetra in črevesje.

"Ne vem, kaj naj rečem. Vem pa, kaj me čaka. Sreča. To obdobje je bilo zelo težko, zdaj pa sva presrečna," je ob odhodu iz bolnišnice novinarjem dejala presrečna mati deklic.

Deklici, ki sta se rodili dva meseca prezgodaj, sta skupaj tehtali le štiri kilograme. Po rojstvu sta bili na intenzivni negi, zdravniki pa so si kar šest tednov prizadevali, da bi ju obdržali pri življenju in ju hkrati pripravili na operacijo.

Ta je bila zelo zahtevna - celo ena najtežjih v zgodovini hrvaške medicine. Pri operaciji je sodelovalo po sedem kirurgov in anesteziologov, skupno pa je bilo v operacijski sobi 25 zdravstvenih delavcev. V primeru zapletov jih je v pripravljenosti na intenzivni negi čakalo 30 zdravstvenih delavcev.

Primer iz Hrvaške je postal pravi zgodovinski dosežek, saj velja za prvi primer, v katerem sta oba otroka prestala operacijo. Čestitke malim borkam in zdravnikom, ki so operacijo uspešno izvedli!
Trenutni članek je brez komentarja.
Te je dovolj v hlačah, da postaneš prvi komentator? 😆
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
Sebi je znižal, zaposlenim pa zvišal plačo: Hvaležni delavci so ga ganili do solz!VIDEO: Luka Basi udaril z novim hitom "Meta", pesem je že prava uspešnicaVIDEO: Prizor sredi gozda navdušil Slovence! Poglej, kaj je posnela kameraKolesar prevozil rdečo luč in zadel pešca: Ne boste verjeli, kaj je storil zatemSimpatična 4-letna deklica prevzela splet: Tako je z očetom pela pesem "Señorita"Buldog z reakcijo nasmejal splet: Tako se je odzval, ko je bila igralka v težavah!Modrijani zapeli svojo prvo pesem "Daleč je dom", nastop prevzel SlovenceTakšnega igranja na kitaro še niste videli! Na talentu je sezul sodnikeVIDEO: Posnetek gasilcev, ki je danes zgrozil Slovenijo: To so posneli na avtocesti!Malčka na ulici ganila svet: To sta storila, ko sta se po dolgem času videla!Psička v bolečinah čakala na cesti, nato so ji dobri ljudje rešili življenjeSMEH: Pred vozilom je stopil na cesto, nato hitro dobil poučno lekcijoVIDEO: Jezni tovornjakar s posnetkom obkroža Slovenijo: Tako se vozijo politiki!VIDEO: Tovornjakar šokiral Hrvaško: Grozljivo prehitevanje so posnele kamere!Na odru talenta očarala sodnike: 12-letna deklica iz Senegala senzacija na spletu!Žejnemu pasavcu pomagal tovornjakar, posnetek je senzacija na spletuBlagajničarka iz Srbije roparju dala vetra, ko jo je napadel z izvijačemHodil je sredi ceste, ko ga je zadel voznik: Poglej, kaj je zatem storil kuža!Nekdo jim je kradel zelenjavo z vrta: Kar je posnela kamera, je nasmejalo svet!VIDEO: Drama na tekmi v Stožicah: Slovenija po preobratu do zmage nad IzraelomVIDEO: Prihod nevihte v Puli, oblaki so izgledali kot pošastVIDEO: Mestni redar v Piranu stekel v ogenj, da bi 14-letniku rešil življenjeNa avtocesti se je vozil kar s formulo, policisti zdaj iščejo voznika10-letna deklica prevzela sodnike: Njen glas ti pokonci dvigne kocine!Kakšen šok za voznika: Pred policistom zaradi avtovleke končal na strehi