Hrvaški siamski dvojčici prestali čudež: Zdravniki so ju uspešno ločili!

Hrvaški siamski dvojčici, ki so ju zdravniki dobrih sedem mesecev nazaj ločili z zelo zahtevno operacijo, sta te dni zapustili bolnišnico.

Deklici sta imeli združen spodnji del prsne kosti in del trebuha, imeli sta skupna jetra in črevesje.

"Ne vem, kaj naj rečem. Vem pa, kaj me čaka. Sreča. To obdobje je bilo zelo težko, zdaj pa sva presrečna," je ob odhodu iz bolnišnice novinarjem dejala presrečna mati deklic.

Deklici, ki sta se rodili dva meseca prezgodaj, sta skupaj tehtali le štiri kilograme. Po rojstvu sta bili na intenzivni negi, zdravniki pa so si kar šest tednov prizadevali, da bi ju obdržali pri življenju in ju hkrati pripravili na operacijo.

Ta je bila zelo zahtevna - celo ena najtežjih v zgodovini hrvaške medicine. Pri operaciji je sodelovalo po sedem kirurgov in anesteziologov, skupno pa je bilo v operacijski sobi 25 zdravstvenih delavcev. V primeru zapletov jih je v pripravljenosti na intenzivni negi čakalo 30 zdravstvenih delavcev.

Primer iz Hrvaške je postal pravi zgodovinski dosežek, saj velja za prvi primer, v katerem sta oba otroka prestala operacijo. Čestitke malim borkam in zdravnikom, ki so operacijo uspešno izvedli!
Trenutni članek je brez komentarja.
Te je dovolj v hlačah, da postaneš prvi komentator? 😆
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
VIDEO: Tako sta si v lase skočila Zoran Janković in Zmago Jelinčič!Medicinska sestra šokirala z resnico o smrtonosnem virusu iz KitajskePosnetek 4-letne deklice iz Slovenije senzacija na spletu: Tako je deskala na snegu!VIDEO: Potegavščina iz Slovenije: Tako je med spanjem šokirala fanta!Tako je Luka Dončić izpolnil željo Bryantovi hčerki, ki je umrla v nesrečiSMEH: Privoščili so si Karla Erjavca: Prisluhni, kaj bo počel zdaj!VIDEO: Posnetek z gorenjske avtoceste: Tako se je prevrnil voznik kombija!Ganljiv nastop: 6-letna deklica svetovno uspešnico zapela skupaj z mamo!VIDEO: Slovenec zapel kot Zdravko Čolić: Njegov nastop te bo navdušil!Klemen Slakonja oponašal petje Jana Plestenjaka: Smeha ni manjkalo!VIDEO: Slovenski policist pešca prijel za glavo, nato je sledila lekcijaKamera v policijskem vozilu posnela šok: Trčil je v stoječ tovornjak!Izredna novica: Tako izgledajo protesti na cestah v Kamniku po odstopu Šarca!VIDEO: Milan Kučan poskrbel za cvetko: To je izjavil ob odstopu Šarca!Papiga iz Hrvaške spet poskrbela za smeh: To je počela ob lastniku!Ott Tanak doživel grozljivo nesrečo na WRC reliju v Monte CarluVodna tromba na Ferskih otokih, posnetek ti vzame sapoVoznik tovornjaka poskrbel za šok: Zapeljal je naravnost v helikopter!Turčijo prizadel uničujoč potres, splet obkrožili grozljivi posnetkiLuka Dončić med tekmo zajokal: Tako so se poklonili Kobeju Bryantu!V helikopterski nesreči umrl Kobe Bryant, svet pretresli prizori tragedijeNastop mlade Kaje obkroža Slovenijo: Tako je zaigrala skladbo Avsenika!Kolesarka posnela prizor, ki lomi srce: Lastniki so ob cesti odvrgli kužka!Klemen Slakonja zapel kot Oliver Dragojević: Parodija je nasmejala Slovence!Rafael Nadal v glavo zadel deklico: Opravičil se ji je s poljubom!