Huda ura pri sosedih: Takšnemu neurju smo se izognili včeraj!

Vremenoslovci so za včeraj popoldan tudi v Sloveniji napovedovali hude nevihte z debelo točo, a se na srečo napovedi niso uresničile.

Povsem drugačna slika je bila v severni Italiji, kjer je debela toča povzročila nemalo škode, ceste pa so morali plužiti kar z bagri, traktorji in lopatami.

Na območju kraja Nembro, nedaleč stran od mesta Bergamo, se je na nekaterih ulicah nabralo toliko toče, da so jo morali odstranjevati z lopatami in plugi. Podobnim razmeram so bili priča tudi v okoliških krajih, splet pa so obkrožili video posnetki nenavadnih prizorov.Toča je bila tam v premeru velika do pet centimetrov, nekateri primerki pa so bili tako veliki, kot teniške žogice. Ulice je toča pobelila le v nekaj minutah, ponekod je bilo tudi več kot pol metra zapadle toče.

Danes popoldne in zvečer vremenoslovci za Slovenijo napovedujejo nove plohe in nevihte, ki se bodo predvsem na zahodu zavlekle v noč. Zapihal bo veter, najvišje dnevne temperature pa bodo od 22 do 26 stopinj Celzija.

Trenutni članek je brez komentarja.
Te je dovolj v hlačah, da postaneš prvi komentator? 😆
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
Župnik iz Bohinja se seli na drug konec Slovenije: To je povedal ob odhodu!Modrijani ganili z novo pesmijo: Jokali boste ob videospotu!Oče na poroki ganil nevesto: Ko je videla, kaj počne, je zajokala!Slovenec ob dinozavru posnel ženo: Njegov posnetek je doza smeha!Posnetek kužka, ki je ganil svet: Tako se je opravičil svojemu prijatelju!Kmetovalec je obiskal svojo kozo: Njun pogovor te bo nasmejal do solz!Posnetek papig, ki je obkrožil svet: Pogovarjali sta se kot ljudje!Na talentu je rocker zaigral pesem Lady Gaga: Sodniki so bili navdušeni!Voznik navdušil s posnetkom: Poglej, kako je parkiral svoje vozilo!Orel je jajca izlegel na balkonu: Tako je žival hranila lastnica!Paralizirana mucka je znova shodila: Posnetek ti bo polepšal dan!V mladosti so ji pravili, da ni dovolj dobra: Zdaj je z glasom prevzela sodnike!Takšen prizor lahko doživiš samo v Rusiji: Medved ob lastniku jedel jabolka!Kmet v hlevu ostal brez besed: To so s potepuško mucko počele njegove krave!Mož je pristal na vozičku, uteho je našla v petju: Njen nastop je ganil sodnike!Grozljivka v Indiji: Most se je podrl zaradi pretežkega tovornjaka!Oblekel se je v dedka, nato navdušil množico: Tako je zaigral na klavir!Protestniki izžvižgali gardo Slovenske vojske: Zmerjali so jih z izdajalci!Fotografa je obiskala mlada polarna lisička: Takšen prizor je posnel na kamero!Tudi policisti delajo napake: Takšne neumnosti počnejo na cestah!Jelinčič vztraja pri svojem: "Študenti, ki so doma pri mamici, ne bi smeli dobiti denarja!"Posnetek Jelinčiča v družbi Bavčarja, ki obkroža Slovenijo: "Narod je glup!"Pogled, ki jemlje sapo: Iz zraka so posneli čudovito lepoto Triglava!Kakšen poklon sredi Japonske: Na dan državnosti je recitiral Zdravljico!Prizor nad Singapurjem, ki jemlje sapo: Posneli so ognjeno mavrico!