Iz zraka posnel pomrznjeno vasico v Sloveniji, prizor jemlje sapo

Na spletu je v teh dneh pristal video posnetek, ki ga je Marko Korošec s pomočjo drona posnel sredi preteklega januarja.

V posnetku iz zraka je moč videti manjšo vas Čezsoča, ki se nahaja v južnem predelu Bovške kotline, pod pobočji Polovnika.

Dolgo obdobje stabilnega vremena z močno termično inverzijo je vodilo v razvoj zmrzali v omenjeni vasici. Zaradi toplotne inverzije se je hladen in gost zrak spustil do tal, v mrzli zimski noči pa ustvaril zamrznjeno meglo.

Prizor je z dronom iz zraka posnel Marko Korošec, posnetek pa je le še en dokaz, kako čudovite prizore nam lahko pripravi mati narava.

Poglejte si prizor s pomrznjeno vasico Čezsoča v južnem predelu Bovške kotline, ko je zaradi temperaturne inverzije pomrznil le spodnji del doline.
1
JeklenaPest
Pred 7 tedni
Po teh koritih sem se s Sočo boril na življenje in smrt, ko sem se neizkušen kretenček vanjo podal s kajakom. Seveda me je pomalicala zelo kmalu, saj je bila meter višja od normale, a z živalskimi napori sem se rešil. Čoln in veslo smo iskali pozneje še nekaj ur...
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
Soseda s posnetkom nasmejala Balkan: Tako sta se zabavala med korono!Zmago Jelinčić: "Delavec bo dobil manj denarja, kot tisti, ki je lenuh in ne dela!"Na oknu jo je obiskala lisica: Ko ji je odprla vrata, je sledil najlepši prizor!Slovenca so vprašali, kaj bi izbral: Posnetek te bo nasmejal do solz!Učitelj je vsak dan kaznoval dečka, ker je zamudil v šolo: Resnica ga je ganila do solz!Mucka nasmejala svet: Tako se je odzvala, ko ji je lastnik zakril okno!Med karanteno se je zaljubil v sosedo: Ko sta se srečala, je jokala od smeha!Lesena hiša mlade družine v Kamniku: Notranjost vas bo prevzela!Beg pred policisti predvajali v živo: Sledila je grozljiva nesreča!Kuža, ki je s svojo reakcijo osvojil svet: Tako se je razveselil postelje!Oče je jokal od smeha: Tako se je hčerka trudila, da popravi omaro!Na avtocesti v Izraelu posneli motor brez motoristaVIDEO: Andrej Šter ga je imel dovolj: "Pejd u ku***"Luka Basi ob morju zaigral na klavir: Bo ta pesem njegova nova uspešnica?Oče in hčerka zapela kot Andrea Bocelli in Celine Dion: Njun nastop ruši rekorde!Motorist se je maščeval vozniku, ki mu je pokazal sredinca in vanj vrgel steklenicoJanez Janša napisal pesem za Slovence: To je moja domovina!Novinarka poročala o virusu, ko je do nje pristopil moški: Policisti so ga aretirali!Jan Plestenjak zapel novo pesem: Poklonil jo je tistim, ki se žrtvujejo za druge!Župnik iz Bohinja z novim posnetkom: "To je skrivnost, ki jo noben virus ne premaga!"Na ulici so zaigrali skladbo Beethovna: Njihov nastop ti bo naježil kožo!Morski pes zaplaval v kroglo, polno ribKako v Pakistanu kaznujejo tiste, ki kršijo karanteno: Skakati morajo kot žabe!Mačke v stanovanju začutile potres, preden se je zgodilDramatičen posnetek v zraku: Pri hitrosti 320 km/h je treščil v drugega padalca!