Kakšen prizor na dnu morja: Posadka v podmornici posnela orjaškega morskega psa!

Člani organizacije OceanX so v teh dneh opravili potop s podmornico, da bi v morju našli redkega morskega psa vrste bluntnose sixgill.

Ta starodavna vrsta je obstajala še pred dinozavri, v globokem morju pa velja za prevladujočega plenilca!

Posadki se je pridružil tudi znanstvenik Dr. Dean Grubbs, ki je velikega orjaka označil s sledilno napravo. To je obenem prvi primer, ko so morske pse označili s pomočjo podmornice.

Omenjena vrsta morskega psa naj bi zrastla do 8 metrov v dolžino, primer v posnetku pa priča o tem, da so lahko tudi večji. Najdemo jih predvsem v globokem morju, od 180 do 1.100 metrov pod morsko gladino.

Poglejte si, kakšnemu izjemnemu prizoru je bila priča posadka v podmornici organizacije OceanX, ki preučuje življenje v morju.
0
JeklenaPest
Pred 19 tedni
Nekih negovanih zob pa glih nima...
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
VIDEO: V pečici je pekla ribo, nato pa šok: To je prizor, ki ga je posnela!VIDEO: Slovenski policisti svarijo s posnetkom: Tako izgleda nevarno početje!VIDEO: Werner z novo pesmijo prevzel Slovence: Tako je zapel z Darjo Gajšek!Čudovit posnetek iz Los Angelesa: Kris se igra in sedi brez opornice!Smeh dojenčice senzacija na spletu: Prizor je mamo nasmejal do solz!SMEH: Slovenskemu reporterju prekipelo: Tako je opisal božično vzdušje v Ljubljani!VIDEO: Eva Boto zmagala v šovu Znan obraz ima svoj glas: Tako je zapela pesem Avsenikov!Reševalci na naši avtocesti naleteli na zastoj: Tako so se odzvali vozniki!VIDEO: Nora podaja Dončića za brutalen zaključek, ki je obnorela MehikoVIDEO: Po spletu zaokrožil prizor iz Novega mesta: To je posnel ob potoku!VIDEO: Reporter Milan obnorel družbena omrežja: Privoščil si je slovensko uspešnico!VIDEO: Slovenec z neverjetnim košem prehitel sireno, posnetek obkroža EvropoTuristi na Novi Zelandiji posneli trenutek groze: Pred njimi je izbruhnil vulkan!Tekle so solze: Takšno presenečenje je čakalo delavce, ko so odprli rdeče kuverte!Delavec z viličarjem poskrbel za kaos: Podrl je vse v skladišču!Slovenci s polko obnoreli Hrvate: Tako so zaigrali znane uspešnice!Tik ob policistu se je zaletela v vozilo, nato je skušala pobegnitiVIDEO: Tretji del smešnih izjav, za katere je poskrbel Zmago JelinčičSmeh do solz: Je to najslabši igralec tenisa na mednarodnem turnirju?VIDEO: Na jadrnici leteli do 30 metrov daleč, Slovencu je počil bobničVIDEO: Padel je nov rekord: Dončić presegel legendarnega Michaela Jordana!Vid Valič nasmejal Slovenijo, ko je govoril o menopavziVIDEO: Slovenka ob snegu posnela prizor iz štalce: Tako so se odzvale njene koze!Mislili so, da je pred njimi voščena lutka: Tako jih je prestrašil voditelj!VIDEO: Bohinjski župnik spregovoril o stiskah, ki jih v veselem decembru ne vidimo