Kanadčan od blizu posnel luno: Je na kamero ujel nezemljane?

Jean-Michel Tenac je te dni na svojem YouTube kanalu objavil video posnetek, ki buri duhove.

Posredoval mu ga je prijatelj fotograf, ki je te dni na kamero Nikon P1000 od blizu posnel luno, v objektiv pa po mnenju mnogih ujel nezemljane.

Video posnetek je nastal v mestu Montreal v Kanadi, avtor video posnetka pa zatrjuje, da je ta pristen in neobdelan. Kljub prepričanju mnogih, da je prizor resničen, so se pod posnetkom pojavili številni komentarji, ki trdijo nasprotno.

V kolikor bi bile "ladje" na video posnetku resnične, bi morale biti dolge nekaj kilometrov, po besedah komentatorjev pa avtorja posnetka po vsej verjetnosti izda tudi prizor na 0:34, ko se slika v trenutku zbistri.

Na spletu je obenem pristala tudi teorija o tem, da bi posnetek lahko bil resničen - nenadno zbistritev slike naj bi fotoaparati Nikon serije P ob uporabi zoom funkcije "aktivirali" natanko po 30 sekundah. Podobe, ki jih vidimo na luni, bi po eni izmed teorij lahko predstavljale redek pojav - posebne "oblake", ki se ustvarijo v lunini zelo redki atmosferi, ki je skoraj že vakuum.

Poglejte si video posnetek in se še sami prepričajte, če je avtor na kamero morda posnel nezemljane.
0
JeklenaPest
Pred 8 tedni
Zanimiv posnetek ali pa fake, karkoli že. Lažje bi ocenil kredibilnost posnetka, če bi pisalo, s kako opremo je to posnel. Za takšno povečavo in zadovoljivo resolucijo bi človek moral imeti vsaj 15" ogledalo pa zelooooo solidno in natančno go-to montažo. Me pa zelo moti to, da se vidijo čez posnetek neke megle, ki hitijo v sicer razredčeni obliki čez kader. Take globinske ostrine pri taki povečavi nima noben teleskop. Vem, ker imam izkušnje in se gibljem v tem svetu.
2
Jani Good
Pred 8 tedni
Vulkanci nas diskretno opazujejo.
1
Danijel Čepon
Pred 8 tedni
Very nice, alien ships comes on the earth.
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
Nuša Derenda zapela skupaj s sinom: Njun nastop navdušuje Slovence!21-letna Naja s posnetkom razjokala Slovenijo: "Poslavljam se"10-letnica na talentu zapela svetovno uspešnico: Za nastop je dobila zlati gumb!Zareklo se mu je pred ženo: To je posnetek, ki se mu smeji Slovenija!Huda ura pri sosedih: Takšnemu neurju smo se izognili včeraj!Šok za očeta: Tako se je odzval, ko mu je žena povedala, da bosta imela trojčke!Pes ji je razmetal stanovanje: Tako se je odzval, ko ga je lastnica okregala!Na talentu je zapela kot Whitney Houston: Brez besed je ostal še Simon Cowell!Robert Roškar obiskal slovenskega duhovnika: Do solz te bosta nasmejala!Mislil je, da mu pod oknom pojejo golobi: To je prizor, ki mu je bil priča!Šok za žensko voznico: Na avtocesti se ni mogla ustaviti, odpovedale so ji zavoreČuki pripravili čudovit video posnetek: Zapeli so 20 let staro uspešnico!Zmago Jelinčič zapustil sejo: "Takšnih bedastoč enostavno ne mislim poslušati!"14-letnik na odru odpihnil sodnike: Zapel je znano uspešnico iz leta 1968Izjava poslanke Violete Tomič, ki se ji danes smeji vsa SlovenijaTilen Artač udaril z novo parodijo: Priredil je znano slovensko uspešnico!Tako se je odzval nemški ovčar, ko je spoznal, da ga peljejo k veterinarjuGanljivo slovo od policijskega kužka: Zanj je skrbel slovenski policist!VIDEO: Grozljiv posnetek plazu na Norveškem: Hiše je odneslo v morje!VIDEO: Prelet ameriških reaktivcev v Sloveniji za zmago nad virusomMali tjulenj se je zapletel v mrežo: Poglej, kako se je zahvalil reševalcem!Grozljiv posnetek iz New Yorka: Policisti zapeljali v množico protestnikov!Najstnik navdušil sodnike na talentu: Zapel je kot Ed Sheeran!Lastniku med sajenjem rož na pomoč priskočil kuža: Poglej, kako mu je pomagal!V šovu The Voice je zapel pesem "Jealous": Z glasom je odpihnil sodnike!