Kobila med požarom stekla proti ognju, da bi rešila svojega žrebička

Gasilci se v Kaliforniji noči in dneve borijo z več kot desetimi aktualnimi požari, ki so se razplamteli po državi.

Požar "Easy Fire" je na jugu Kalifornije požgal že 700 hektarjev površine, pod nadzorom pa ga je le 10 odstotkov.

Omenjen požar je dosegel tudi dolino Simi Valley, kjer se nahaja veliko kmetij s konji. Velike težave je povzročil tudi močan veter, zaradi česar se požar širi zelo hitro, helikopterji pa ne morejo pomagati pri gašenju. Kljub vsemu je na terenu ogromno gasilcev in prostovoljcev, ki rešujejo ljudi in tamkajšnje živali.


CBS Los Angeles, Facebook
Na spletu je pristal video posnetek, v katerem je moč videti skupino konj, ko v spremstvu reševalcev beži od gorečega ranča v dolini Simi Valley. Ko so vsi konji tekli vstran od požara, pa je ena kobila mnoge prestrašila, ko je tekla naravnost proti ognju. A za svoje dejanje je imela zelo utemeljen razlog!

Njen mali žrebiček je ostal za njo, zato mu je brez oklevanja pritekla naproti, da bi ga tako vodila na varno. Ko je žrebička našla v družbi drugega konja, so se vsi skupaj napotili proti cesti, kjer so že čakali reševalci.

Konje so naložili na prikolice, s katerimi so uboge živali prepeljali na varno. Poglejte si ganljiv prizor iz Kalifornije med požari, ki je na spletu pristal pred petimi dnevi. Še en dokaz, da ljubezen mater ne pozna meja!
1
JeklenaPest
Pred 1 mesecem
Konj - plemenita žival! Ta plemenitost pa se izgubi, če s konjem ozmerjamo Luko Mesca...
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
Nuša Derenda zapela skupaj s sinom: Njun nastop navdušuje Slovence!21-letna Naja s posnetkom razjokala Slovenijo: "Poslavljam se"10-letnica na talentu zapela svetovno uspešnico: Za nastop je dobila zlati gumb!Zareklo se mu je pred ženo: To je posnetek, ki se mu smeji Slovenija!Huda ura pri sosedih: Takšnemu neurju smo se izognili včeraj!Šok za očeta: Tako se je odzval, ko mu je žena povedala, da bosta imela trojčke!Pes ji je razmetal stanovanje: Tako se je odzval, ko ga je lastnica okregala!Na talentu je zapela kot Whitney Houston: Brez besed je ostal še Simon Cowell!Robert Roškar obiskal slovenskega duhovnika: Do solz te bosta nasmejala!Mislil je, da mu pod oknom pojejo golobi: To je prizor, ki mu je bil priča!Šok za žensko voznico: Na avtocesti se ni mogla ustaviti, odpovedale so ji zavoreČuki pripravili čudovit video posnetek: Zapeli so 20 let staro uspešnico!Zmago Jelinčič zapustil sejo: "Takšnih bedastoč enostavno ne mislim poslušati!"14-letnik na odru odpihnil sodnike: Zapel je znano uspešnico iz leta 1968Izjava poslanke Violete Tomič, ki se ji danes smeji vsa SlovenijaTilen Artač udaril z novo parodijo: Priredil je znano slovensko uspešnico!Tako se je odzval nemški ovčar, ko je spoznal, da ga peljejo k veterinarjuGanljivo slovo od policijskega kužka: Zanj je skrbel slovenski policist!VIDEO: Grozljiv posnetek plazu na Norveškem: Hiše je odneslo v morje!VIDEO: Prelet ameriških reaktivcev v Sloveniji za zmago nad virusomMali tjulenj se je zapletel v mrežo: Poglej, kako se je zahvalil reševalcem!Grozljiv posnetek iz New Yorka: Policisti zapeljali v množico protestnikov!Najstnik navdušil sodnike na talentu: Zapel je kot Ed Sheeran!Lastniku med sajenjem rož na pomoč priskočil kuža: Poglej, kako mu je pomagal!V šovu The Voice je zapel pesem "Jealous": Z glasom je odpihnil sodnike!