Kobila med požarom stekla proti ognju, da bi rešila svojega žrebička

Gasilci se v Kaliforniji noči in dneve borijo z več kot desetimi aktualnimi požari, ki so se razplamteli po državi.

Požar "Easy Fire" je na jugu Kalifornije požgal že 700 hektarjev površine, pod nadzorom pa ga je le 10 odstotkov.

Omenjen požar je dosegel tudi dolino Simi Valley, kjer se nahaja veliko kmetij s konji. Velike težave je povzročil tudi močan veter, zaradi česar se požar širi zelo hitro, helikopterji pa ne morejo pomagati pri gašenju. Kljub vsemu je na terenu ogromno gasilcev in prostovoljcev, ki rešujejo ljudi in tamkajšnje živali.


CBS Los Angeles, Facebook
Na spletu je pristal video posnetek, v katerem je moč videti skupino konj, ko v spremstvu reševalcev beži od gorečega ranča v dolini Simi Valley. Ko so vsi konji tekli vstran od požara, pa je ena kobila mnoge prestrašila, ko je tekla naravnost proti ognju. A za svoje dejanje je imela zelo utemeljen razlog!

Njen mali žrebiček je ostal za njo, zato mu je brez oklevanja pritekla naproti, da bi ga tako vodila na varno. Ko je žrebička našla v družbi drugega konja, so se vsi skupaj napotili proti cesti, kjer so že čakali reševalci.

Konje so naložili na prikolice, s katerimi so uboge živali prepeljali na varno. Poglejte si ganljiv prizor iz Kalifornije med požari, ki je na spletu pristal pred petimi dnevi. Še en dokaz, da ljubezen mater ne pozna meja!
1
JeklenaPest
Pred 1 tednom
Konj - plemenita žival! Ta plemenitost pa se izgubi, če s konjem ozmerjamo Luko Mesca...
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
VIDEO: Posnetek nesreče tovornjaka na ljubljanski obvoznici, ki je šokirala SlovenijoVIDEO: Deček iz Rusije prevzel svet: Zapel je tako, kot bi zapel Freddie Mercury!Hrvat skupaj z lepotico zaigral pesem iz Titanika: Njun nastop žanje rekorde!Na hrvaškem talentu 14-letnik raznežil sodnike: Zapel je pesem Oliverja Dragojevića!VIDEO: Italijanki se smeji vsa Slovenija: Njena izjava te bo pustila brez besed!Pes je vsak dan preskočil ograjo: Ko ga je lastnica našla, je zajokala od žalosti!Ruski specialci z orožjem ustavili voznika: Poteza je žensko pustila v šoku!Deklica iz Bosne zapela pesem "Moj lipi andjele", ki jo je pel Oliver DragojevićPsička sredi noči ostala pred vrati: Pozvonila je lastnikom, da ji odklenejo!Vid Valič v publiki napačnega vprašal glede položajev pri seksuVIDEO: V Piranu tuli sirena za nevarnost: Mesto je pod vodo!VIDEO: Grozljivka iz Slovenije: Bežal pred policijo, nato se je prevrnil!Dojenček zlezel na rob stopnic: Pred padcem ga je rešila mucka!Kako zobni aparat skozi leta popravi zobeVIDEO: Malčka sta zaplesala pred kamerami: Njun ples na spletu ruši rekorde!VIDEO: Kaos v Dalmaciji: Razburkano morje povzročilo ekstremne razmere!Jezikavi malček obkrožil splet: Učiteljico je poslal v...VIDEO: Tilen Artač nasmejal kot Vlado Kreslin: Zapel je parodijo o martinovanju!Štajerc pregloboko pogledal v kozarec: Tako je zapel na martinovo!Deklica iz Brazilije v cerkvi zapela "Hallelujah", njen glas ti bo naježil kožoNe boste verjeli, kaj je storil nogometaš Seville: Poglej, kako je preprečil zadetek!Martinovanje po slovensko: Tako je jodlal pod dozo alkohola!VIDEO: Prinesla je pošto, nato je prijaznega kužka pošpricala s solzivcemKužka je spustila na sneg, ta je z reakcijo nasmejal vsakogarVIDEO: Ganljiva reklama, ki je razjokala Slovence: Takšen učinek imajo dobra dela!