Kolesarja je skoraj povozil: To je križišče sredi Ljubljane, ki buri duhove!

V teh dneh so kolesarji sredi Ljubljane na novem križišču Dunajske in Tivolske ceste s parado opozorili, kako nevaren je ta odsek.

Z novo ureditvijo se je sicer pretočnost prometa izboljšala, a so očitno na varnost kolesarjev in pešcev pozabili.

Na Mestni občini Ljubljana takšne očitke zavračajo, obenem pa pravijo, da je omenjena rešitev najbolj primerna.


"Zaradi povečevanja pretočnosti motornega prometa smo pešci in kolesarji dobili nevaren, nesemaforiziran prehod čez dva pasova, za katerega so značilni slaba preglednost, velike hitrosti vozil in pogosto izsiljevanje pešcev in kolesarjev... Samo vprašanje časa je, kdaj se bo zgodila hujša nesreča," opozarjajo člani Ljubljanske kolesarske mreže.

Kot dokaz so na spletu objavili video posnetek, v katerem je moč videti bližnja srečanja kolesarjev in pešcev s številnimi vozniki. Obenem se ob vseh težavah sprašujejo, kako nevarno je križišče šele za otroke in starejše.

Prav zato se je okoli 30 kolesarjev v četrtek popoldne udeležilo posebne kolesarske parade, ki se je začela prav v tem križišču. Od Mestne občine Ljubljana (MOL) pričakujejo, da se omenjeno križišče uredi.

Poglejte si, kako nevarno je omenjeno križišče, ki po novem po mnenju mnogih velja za eno največjih pasti v Ljubljani!

Trenutni članek je brez komentarja.
Te je dovolj v hlačah, da postaneš prvi komentator? 😆
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
VIDEO: Šok za reševalce na primorski avtocesti: To je prizor, ki so mu bili priča!V vozilo invalida je zalučal opeko: Kamera je posnela takojšnjo lekcijo!VIDEO: Nastop deklice, ki je navdušil Balkan: Tako je zapela jugoslovansko pesem!Ko je mama šla v službo, mu ni dala poljubčka: Posnetek fantka je nasmejal svet!SMEH: Zagorska ruleta, ki je nasmejala Balkan: Preživijo jo le redkiHarpijski orel s svojo velikostjo prevzel svet: Ljudje mislijo, da je v njem človek!VIDEO: Tilen Artač oponašal Šarca in Tonina: Parodija je nasmejala Slovenijo!Jahta zapeljala v marino in treščila v zasidrane barkeKužki so obkrožili goske: Ne boste verjeli, kakšen prizor so posneli na kamero!VIDEO: Migranti so Slovencu ukradli avto: Besede lastnika obkrožajo Slovenijo!VIDEO: Ker je bil hitrejši, je reli vozilo prehitel kar po zeleniciSredi belega dne so vdrli v hišo v Braziliji: Tako jim je lastnik dal vetra!Moški je z barvo napolnil 66.000 kozarčkov: Kar je ustvaril, jemlje sapo!VIDEO: Luka Dončić izgubil živce: Skoraj bi se stepel z novincem!VIDEO: Osel je po več letih zagledal dekle: Njegova reakcija obkroža svet!Luka Dončić in Boban Marjanović poskrbela za smeh: To sta počela med tekmo!NBA igralec zaigral poškodbo, nato je pod košem silovito zabilMali ježki so izgubili mamico: Ne boste verjeli, kdo jih je posvojil potem!VIDEO: Prepelič obnorel Evropo: Ob zvoku sirene za zmago zadel čez celo igrišče!Razkošna jahta za 311 milijonov evrov, ki jemlje sapo! Poglej, kaj vse ponuja...Nogometaš "pokosil" trenerja, komentator smeha ni mogel zadržatiVIDEO: Ne boste verjeli, kaj je s Ferrarijem počel v ovinku pri 300 km/hVIDEO: Gostje v Ljubljani doživeli šok: Kosilo so jim pripravili iz ostankov hrane!Malček s smehom obkrožil svet: Med pesmico je ukradel vso pozornost!Smetar s potezo obkrožil svet: Tako vsak teden pomaga starejši ženski!