Kolesarja je skoraj povozil: To je križišče sredi Ljubljane, ki buri duhove!

V teh dneh so kolesarji sredi Ljubljane na novem križišču Dunajske in Tivolske ceste s parado opozorili, kako nevaren je ta odsek.

Z novo ureditvijo se je sicer pretočnost prometa izboljšala, a so očitno na varnost kolesarjev in pešcev pozabili.

Na Mestni občini Ljubljana takšne očitke zavračajo, obenem pa pravijo, da je omenjena rešitev najbolj primerna.


"Zaradi povečevanja pretočnosti motornega prometa smo pešci in kolesarji dobili nevaren, nesemaforiziran prehod čez dva pasova, za katerega so značilni slaba preglednost, velike hitrosti vozil in pogosto izsiljevanje pešcev in kolesarjev... Samo vprašanje časa je, kdaj se bo zgodila hujša nesreča," opozarjajo člani Ljubljanske kolesarske mreže.

Kot dokaz so na spletu objavili video posnetek, v katerem je moč videti bližnja srečanja kolesarjev in pešcev s številnimi vozniki. Obenem se ob vseh težavah sprašujejo, kako nevarno je križišče šele za otroke in starejše.

Prav zato se je okoli 30 kolesarjev v četrtek popoldne udeležilo posebne kolesarske parade, ki se je začela prav v tem križišču. Od Mestne občine Ljubljana (MOL) pričakujejo, da se omenjeno križišče uredi.

Poglejte si, kako nevarno je omenjeno križišče, ki po novem po mnenju mnogih velja za eno največjih pasti v Ljubljani!

Trenutni članek je brez komentarja.
Te je dovolj v hlačah, da postaneš prvi komentator? 😆
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
Parkiral je kar na polju: Poglej, kakšno lekcijo mu je dal kmet!Po krivem je bil zaprt 37 let, zdaj je zapel na talentu: Nastop ti naježi kožo!Drama v parlamentu, poslanca sta si skočila v lase: "Kaj si misliš da si?!"Miha Deželak v solzah razkril skrivnost: Jokali so tudi sodelavci!Tilen Artač nasmejal s parodijo! Zapel je kot Vili Resnik: "Naj Hrvati slišijo"Pevski zbor, ki ga sestavljajo brezdomci: Na talentu so osvojili zlati gumb!Plesali so v parku, nato sta prišla policista na konjih: Posnetek je navdušil splet!Voznik na cesti posnel vrano in ježa: Ni mogel verjeti, kaj je počela ptica!VIDEO: V dolini Soče prenovili staro hišo: Poglejte, kako izgleda notranjost!Slovenka na citre zaigrala hrvaško uspešnico, ki jo prepeva SeverinaDarja Gajšek zaigrala na harmoniko: Njen nastop obkroža Slovenijo!Lastnik zavrgel psičko z mladički: Dneve ga je čakala, a se ni vrnil ponjo!Malček prvič slišal skladbo Beethovna: Njegova reakcija te bo ganila do solz!Papiga, ki ti polepša dan: Tako se je smejala, ko je izstopila iz sobe!Kuža jokal od sreče: Po dveh mesecih je znova videl svojo lastnico!Zgrožen voznik v Srbiji: "Tudi v Nemčiji stopiš na plin, ko te prehitevajo?"Kaos na avtocesti: Tako je reševalcem na pomoč priskočil motorist!Trije gasilci nastopili na britanskem talentu: Njihov glas te bo očaral!VIDEO: Policisti mirne protestnike v Ljubljani strpali v maricoNe boste verjeli, kaj nas letos čaka na morju: "To je višek ukrepov!"Deklica na talentu očarala sodnike: Njen pevski talent te bo navdušil!Izjemen nastop moškega s Havajev: Tako je zapel pesem Hallelujah!Oče in sin blestela na talentu: Zapela sta uspešnico Franka Sinatre!Obiskala je vasico na Japonskem, v kateri živi na tisoče lisicNovinar obiskal poslanca Miho Kordiša: To mu je podaril, ko je spal ob 13:15