Konec zbiranja zamaškov za dobrodelne namene

Zbiranje zamaškov za dobrodelne namene v prihodnje ne bo več mogoče. Podjetje MPI Reciklaža, ki se nahaja v Črni na Koroškem, je že v marcu prenehalo z odkupovanjem plastičnih zamaškov.

Razlog naj bi bila sprememba tehnologije pri predelavi plastičnih izdelkov.

Omenjeno podjetje je bilo v Sloveniji eno izmed vodilnih pri odkupovanju plastičnih zamaškov. Zdaj so z odkupovanjem prenehali, obenem pa obljubljajo, da bodo večje količine še sprejemali do konca julija.

Mnogi Slovenci smo večkrat stopili skupaj in z zbiranjem plastičnih zamaškov pomagali predvsem otrokom. Zamaške več let zbira tudi prostovoljec Ivan Habjanič, ki ima v svojem skladišču trenutno pet ton zamaškov.

Zdaj pomaga devetletnemu Marku Mlakarju, ki ima cerebralno paralizo. Prav s pomočjo zbranega denarja od prodaje zamaškov so Marku lahko omogočili več terapij, s katerimi mu je že uspelo narediti nekaj samostojnih korakov brez uporabe opornic.

Bi morali plastične zamaške še vedno sprejemati? Kakšno je vaše mnenje okoli te teme?
Trenutni članek je brez komentarja.
Te je dovolj v hlačah, da postaneš prvi komentator? 😆
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
Modrijani ganili z novo pesmijo: Jokali boste ob videospotu!VIDEO: Drama na 24 ur: Soočenje, ki ga je zaznamoval Zmago Jelinčič!Posnetek papig, ki je obkrožil svet: Pogovarjali sta se kot ljudje!Zmedena lepotica na črpalki: Kar je počela, je nasmejalo mnoge!Oblekel se je v dedka, nato navdušil množico: Tako je zaigral na klavir!Filip ganljivo zapel s slepo prijateljico: Njun nastop je poezija za dušo!Pilot poletel z mladičkom šimpanza: Razlog te bo ganil do solz!Voznik navdušil s posnetkom: Poglej, kako je parkiral svoje vozilo!15-letna deklica ganila sodnike: Tako je zapela na odru ameriškega talenta!SMEH: Kalamari odnesli ministra Hojsa: Tako se šali Denis Avdić!Vožnja gasilcev na kraj nesreče: Vozilo na avtocesti je zmečkalo!Tudi policisti delajo napake: Takšne neumnosti počnejo na cestah!Slepa krafna nasmejala Slovence, privoščila si je Lepo AfnoJelinčič vztraja pri svojem: "Študenti, ki so doma pri mamici, ne bi smeli dobiti denarja!"Župnik Martin Golob spregovoril o odhodu: Preselil se bo iz Bohinja!Darja Gajšek navdušila starejše: To je nastop, ki obkroža Slovenijo!Brata navdušila na ameriškem talentu: Skupaj sta zaigrala na orglice!Posnetek Jelinčiča v družbi Bavčarja, ki obkroža Slovenijo: "Narod je glup!"Prizor nad Singapurjem, ki jemlje sapo: Posneli so ognjeno mavrico!Luka Basi navdušil oboževalce: Tako je svoje pesmi prepeval v Sloveniji!11-letni deček zapel "You Raise Me Up": Njegov glas se te dotakne!VIDEO: Kaos na slovenski obali: Takšna gneča je bila čez vikend v Portorožu!SMEH: Kako sta Anja Ramšak in Robert Roškar preživela 24 ur vklenjena v lisiceMucka je skotila tri mladičke: Tako jih je tolažila zlata prinašalka!Deček z avtizmom navdušil sodnike: Na klavir je zaigral svojo skladbo!