Konec zbiranja zamaškov za dobrodelne namene

Zbiranje zamaškov za dobrodelne namene v prihodnje ne bo več mogoče. Podjetje MPI Reciklaža, ki se nahaja v Črni na Koroškem, je že v marcu prenehalo z odkupovanjem plastičnih zamaškov.

Razlog naj bi bila sprememba tehnologije pri predelavi plastičnih izdelkov.

Omenjeno podjetje je bilo v Sloveniji eno izmed vodilnih pri odkupovanju plastičnih zamaškov. Zdaj so z odkupovanjem prenehali, obenem pa obljubljajo, da bodo večje količine še sprejemali do konca julija.

Mnogi Slovenci smo večkrat stopili skupaj in z zbiranjem plastičnih zamaškov pomagali predvsem otrokom. Zamaške več let zbira tudi prostovoljec Ivan Habjanič, ki ima v svojem skladišču trenutno pet ton zamaškov.

Zdaj pomaga devetletnemu Marku Mlakarju, ki ima cerebralno paralizo. Prav s pomočjo zbranega denarja od prodaje zamaškov so Marku lahko omogočili več terapij, s katerimi mu je že uspelo narediti nekaj samostojnih korakov brez uporabe opornic.

Bi morali plastične zamaške še vedno sprejemati? Kakšno je vaše mnenje okoli te teme?
Trenutni članek je brez komentarja.
Te je dovolj v hlačah, da postaneš prvi komentator? 😆
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
Prizor s poroke obkrožil svet! Pred cerkvijo so ju pričakali s kombajnomPreobrat pri obnovi hiše v Lendavi: Ne boste verjeli, za kaj so porabili denar!VIDEO: V Izraelu posneli ognjeni tornado, prizor jemlje sapoSlovenka nagnala prostovoljce, ki so ji obnavljali hišo! Kuhinja ji ni bila všečVIDEO: Zmago Jelinčič znova udaril: "Namen je uničiti slovensko zgodovino!"Kuža s svojim dejanjem prevzel svet: Poglej, kako je pomagal ujetemu ptičku!Na Pohorju vozil za kužkom in ga zbil, video posnetek pa objavil na spletuVIDEO: Na Hvaru preko Bookinga najeli vilo za 6.240 evrov, ob prihodu pa šokVIDEO: Šok za španske turiste v Albaniji: Napadel jih je lastnik restavracije!VIDEO: Malček iz Hrvaške nasmejal do solz: "To je super, ampak me zelo kakat!"SMEH: Kuža iz vode prinesel kamen, njegovim podvigom se smeji cel internetSMEH: Prizor iz Ljubljane nasmejal svet: Tako sta se lotila čiščenja stekel!VIDEO: Izjemen prizor pri sosedih, meteorit padel na Zemljo in noč spremenil v danPred kamerami se je prevrnil trajekt, posadka panično skakala v morjeMladenki zgrozili svet: Na Havajih sta uničili znamenito peščeno skulpturoVIDEO: Tim Gajser pokazal, kako velik človek je! Poglej, kaj je storil tokratPrehiteval je kar po odstavnem pasu, nato je dobil najboljšo lekcijoSMEH: Rusinja ob vozilu opazila pasji kakec: Tako je poskrbela za pravico!Oblasti porušile restavracijo Albanca, ki je s grozljivo napadel španske turisteSMEH: Kakšna sramota med ropom! Tako se je osmešil, da se mu smejijo še policistiSMEH: Dedek ji je rekel, da ga ne more prestrašiti! Dokazala mu je nasprotnoPorušil se je ogromen ledenik na Grenlandiji, posnetek te pusti brez besedVIDEO: Slovenijo zajele hude nevihte, številni kraji so pod vodoMoški je na plaži snemal lepotice, nato ga je zasačila njegova ženaVIDEO: Po 14 letih so se znova potopili do Titanika: Tako izgledajo razbitine danes!