Konec zbiranja zamaškov za dobrodelne namene

Zbiranje zamaškov za dobrodelne namene v prihodnje ne bo več mogoče. Podjetje MPI Reciklaža, ki se nahaja v Črni na Koroškem, je že v marcu prenehalo z odkupovanjem plastičnih zamaškov.

Razlog naj bi bila sprememba tehnologije pri predelavi plastičnih izdelkov.

Omenjeno podjetje je bilo v Sloveniji eno izmed vodilnih pri odkupovanju plastičnih zamaškov. Zdaj so z odkupovanjem prenehali, obenem pa obljubljajo, da bodo večje količine še sprejemali do konca julija.

Mnogi Slovenci smo večkrat stopili skupaj in z zbiranjem plastičnih zamaškov pomagali predvsem otrokom. Zamaške več let zbira tudi prostovoljec Ivan Habjanič, ki ima v svojem skladišču trenutno pet ton zamaškov.

Zdaj pomaga devetletnemu Marku Mlakarju, ki ima cerebralno paralizo. Prav s pomočjo zbranega denarja od prodaje zamaškov so Marku lahko omogočili več terapij, s katerimi mu je že uspelo narediti nekaj samostojnih korakov brez uporabe opornic.

Bi morali plastične zamaške še vedno sprejemati? Kakšno je vaše mnenje okoli te teme?
Trenutni članek je brez komentarja.
Te je dovolj v hlačah, da postaneš prvi komentator? 😆
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
Norčevali so se, ker ima raka: Na talentu je dobil zlati gumb strogega Simona!Pozor, prihaja huda ura z nevihtami! Izključena ni niti debela točaVegani vdrli v klavnico in se privezali na verigo! Dejanje so takoj obžalovaliVIDEO: Grozljivka na hrvaškem reliju! Roku Turku nasproti pripeljal avtomobilVIDEO: Slovenskemu reševalcu prekipelo, policist mu je napisal kazenSMEH: Nesrečni voznik iz Ljubljane! To se je zgodilo, ko je zapeljal iz predoraNa glavnem trgu so začeli plesati salso! Ne boste verjeli, kaj je storil policistVIDEO: Nesreča na avtocesti pred Vrhniko, nato pa šok za voznikeNevihte bodo danes zajele vso Slovenijo, grozi nam tudi točaVIDEO: Papiga Kaja iz Slovenije spet navdušila! To počne v vročih poletnih dnehRusko tekmovanje v klofutanju? Zdaj imajo novo različico, ki navdušuje moškeMrtva "pošast" pokazala svojo moč! Tako je zdrobila pločevinkoVIDEO: Huda ura v Sloveniji! Kot dlan velika toča, pri Grosuplju skoraj tornadoKolesarji med dirko popadali na tla, kriv je bil veter zaradi helikopterjaVIDEO: Primark v Ljubljani odprl svoja vrata! Poglejte, kako izgleda notranjostDrama z Nizozemske: Prečkal je železniške tire, četudi so bili zablokirani!Michelin predstavil novo inovacijo: Pnevmatike, ki jih ne moremo predreti!Med vojno sta se zaljubila! Poglej ganljiv prizor, ko se srečata 75 let kasnejeVIDEO: Tako se konča za motokrosiste, ko želijo na silo prehiteti Tima GajserjaVIDEO: Drama pri Hvaru, Slovenci iz morja rešili nemškega pilota letalaVIDEO: Poglejte si, kako iz lubenice najlažje odstranimo nadležne peške!Voditeljica na Radiu 1 v solzah: "Ne vem, kaj naj naredim! Težko mi je..."Peljala sta po nasprotnem pasu, nato jima je kolesar dal lekcijoSMEH: Kako se v vročih dneh hladijo na Balkanu? Privoščili so si tudi SlovenceVIDEO: Župnik iz Bohinja povedal, kaj imajo zaljubljenci skupnega s tabernakljem