Letala spustila več ton korenja, da bi pomagali lačnim živalim v Avstraliji

Vlada v Avstraliji je sprejela odločitev, da je sestradanim in poškodovanim živalim zaradi preteklih požarov potrebno takoj priskočiti na pomoč.

Nad območji, ki jih je zajel ogenj, so poleteli z letali in helikopterji, iz zraka pa metali korenje in krompir, da bi tako nahranili lačne koale, kenguruje in druge divje živali.

Vlada je v Novem Južnem Walesu začela s posebno misijo Operacija Rock Wallaby, pri kateri so prostovoljci s pomočjo helikopterjev nad območji pogorišč spuščali na tisoče kilogramov korenja in krompirja.

Tako so na pomoč priskočili povsem sestradanim preživelim živalim, ki zaradi požarov na območjih nimajo več hrane.

Skupno so iz zraka vrgli več ton korenja in krompirja, tamkajšnji okoljevarstveni minister pa je povedal, da kenguruji ponavadi preživijo požare, a pozneje umrejo zaradi primanjkovanja hrane in pitne vode. Poglejte si, na kakšen način dobri ljudje pomagajo sestradanim živalim v Avstraliji!
1
JeklenaPest
Pred 5 tedni
Balzam za mojo dušo, rešitev za živali.
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
Smetar na ameriškem idolu razjokal sodnike: Njegov glas te bo odpihnil!4-letna deklica iz Slovenije osvaja svet: Posnetek na spletu ruši rekorde!Šok za 51-letnika na portugalskem talentu: Poglej, kaj so mu naredili sodniki!Grozljivka na avtocesti: Tovornjak je pred snemalcem prebil ograjo!Sodnike je odpihnil na hrvaškem talentu: Tako je zapel svetovno uspešnico!Romuni parkirali na mestu za invalide: To je lekcija, ki so jo dobili!Slovenija na evrovizijo 2020 pošilja Ano Soklič: Prisluhni njeni pesmi Voda!Malček ni hotel spati brez kužkov: Posnetek ima že več kot milijon ogledov!Posnel je izbruh vulkana v Ekvadorju: Posnetek jemlje sapo!Jana Morelj ganjena ob rojstnem dnevu: Tako ji je voščila hčerka Mia!Motorist pobegnil roparjem tako, da je na avtocesti bežal v nasprotno smerNapadel ga je medved: Tako ga je pregnal neustrašni Šved!Bolgar pretental rdečo luč na semaforju, tako je peljal skozi križiščeNora trojka Luke Dončića, navijače je dvignil na noge3-letna deklica do solz ganila mamo, ko jo je obiskala v vojski2-letnik objel dostavljalca pice, nevedoč, da je pred kratkim izgubil hčerkoČivava, ki ne more hoditi, in golob, ki ne more leteti, postala najboljša prijateljaVIDEO: Posnetek z naše avtoceste: "Vsi smo se umaknili rešilcu... No, skoraj vsi!"VIDEO: Klemen Slakonja navdušil na Emi, zapel je slovenske pesmi z EvrovizijePapiga Kaja varčuje za lepotno operacijo: Posnetek je navdušil Slovence!83-letni upokojenec pregnal tri oborožene roparjeFilip s prijateljem zapel pesem o Solinarju: Nastop je navdušil Slovence!VIDEO: Tako se po naših cestah vozi Dars? Poglej, kaj je storil voznik!Lastnik kužka je delal od doma: Takšno veselje so posneli na kamero!77-letnemu dedku hotel ukrasti denar, ta se mu je postavil po robu in ga pregnal