Med pristankom helikopterja posneli iluzijo: Vetrnice se niso vrtele!

Te dni je splet obkrožil prav poseben video posnetek, v katerem je moč videti zanimivo iluzijo.

Med pristajanjem helikopterja so se vetrnice uskladile s hitrostjo zapisa posameznih sličic na kameri, vetrnice pa se vsaj na video posnetku niso vrtele.

Iz ameriške zvezne države Michigan prihaja video posnetek, v katerem lahko vidimo usklajenost vetrnic s hitrostjo zapisa sličic na kameri. Vetrnice so za en obrat potrebovale natanko toliko časa, kot je kamera potrebovala za zajem ene sličice.

Rezultat je bil takšen, da se vsaj na video posnetku vetrnice niso premikale!

Resnica je bila sicer drugačna - s prostim očesom so lahko opazovalci spremljali povsem normalno vrtenje vetrnic, kamera pa je posnela nekaj povsem drugega.
0
JeklenaPest
Pred 28 tedni
Frekvenca vrtenja propelerja je bila enaka frekvenci vzorčenja slikic (frameov) za video...(cca. 30Hz)
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
VIDEO: Kelnarca iz Slovenije v roke vzela harmoniko: Njen nastop obkroža državo!VIDEO: Slovenka spregovorila o koronavirusu: "Ne vidim nič dobrega v tem, da se tako straši ljudi!"Na ulici jih je prosil, da zapojejo v mikrofon: Talent blondinke te bo odpihnil!2-letnik objel dostavljalca pice, nevedoč, da je pred kratkim izgubil hčerkoSlovenija na evrovizijo 2020 pošilja Ano Soklič: Prisluhni njeni pesmi Voda!VIDEO: Klemen Slakonja navdušil na Emi, zapel je slovenske pesmi z EvrovizijeNora trojka Luke Dončića, navijače je dvignil na nogeNovi posnetki iz Italije po izbruhu koronavirusa: Slovenija sprejema prve ukrepe!Uporabil je voziček iz trgovine, da je pred policisti na tla spravil kradljivcaMotorist pobegnil roparjem tako, da je na avtocesti bežal v nasprotno smerPosnetek Arturja Šterna in La Toye, ki se mu smeji vsa SlovenijaKako doma izdelati preprosto masko za preprečitev okužb?Paralizirani mucki so izdelali voziček: Njeno veselje obkroža splet!Pred hišo je ukradel paket, nato so se mimo pripeljali policistiSMEH: Dedek pokazal najboljši način, kako jesti špageteVIDEO: Posnetek z naše avtoceste: "Vsi smo se umaknili rešilcu... No, skoraj vsi!"Tovornjaku je na avtocesti počila guma, sledila je grozljivkaPosnetek kužka senzacija na spletu: Tako je na prehodu za pešce varoval otroke!Lastnik kužka je delal od doma: Takšno veselje so posneli na kamero!VIDEO: Grozljiv razlog, zakaj se ne smemo zaustavljati v predorihVIDEO: Tako se po naših cestah vozi Dars? Poglej, kaj je storil voznik!EMA 2020: Na voditelja Klemna Slakonjo se je med nastopom zrušil klavirMladenič navdušil s plesom: "Boljši je kot Michael Jackson!"V šovu The Voice zablestel 14-letnik: Sodnike je odpihnil s svojim glasom!Ladja na Arktiki plula skozi led, posnetek s krova jemlje sapo