Modrijani zapeli svojo prvo pesem "Daleč je dom", nastop prevzel Slovence

Ste se kdaj spraševali, katera je prva pesem Modrijanov? Leta 2001 je pri založbi Zlati zvoki izšel njihov 1. album z naslovom Daleč je dom, v katerem je moč slišati tudi istoimensko pesem.

Pesem "Daleč je dom" tako obenem velja za prvo, ki so jo predstavili Modrijani!

Prav z omenjeno pesmijo so se Modrijani leta 2001 predstavili tudi na festivalu Vurbek, zanjo pa prejeli Šifrarjevo plaketo za najboljšo večglasno vokalno izvedbo. Obenem so za pesem prejeli še bronastega zmaja za 3. mesto po izboru občinstva in 2. nagrado strokovne komisije.

V teh dneh so Modrijani pesem "Daleč je dom" zapeli v živo, z video posnetkom pa znova navdušili svoje številne oboževalce!

Prvo pesem sta za Modrijane takrat ustvarila Brane Klavžar in Fanika Požek, z njo pa se je narodnozabavna zasedba predstavila tudi v Združenih državah Amerike in v Kanadi. Prisluhnite, kako so pesem v živo zapeli v teh dneh!
0
JeklenaPest
Pred 1 mesecem
Ko so bili še skoraj otroci so bili res dobri...
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
Nuša Derenda zapela skupaj s sinom: Njun nastop navdušuje Slovence!21-letna Naja s posnetkom razjokala Slovenijo: "Poslavljam se"10-letnica na talentu zapela svetovno uspešnico: Za nastop je dobila zlati gumb!Huda ura pri sosedih: Takšnemu neurju smo se izognili včeraj!Pes ji je razmetal stanovanje: Tako se je odzval, ko ga je lastnica okregala!Šok za očeta: Tako se je odzval, ko mu je žena povedala, da bosta imela trojčke!14-letnik na odru odpihnil sodnike: Zapel je znano uspešnico iz leta 1968Na talentu je zapela kot Whitney Houston: Brez besed je ostal še Simon Cowell!Robert Roškar obiskal slovenskega duhovnika: Do solz te bosta nasmejala!Zmago Jelinčič zapustil sejo: "Takšnih bedastoč enostavno ne mislim poslušati!"Najstnik navdušil sodnike na talentu: Zapel je kot Ed Sheeran!Šok za žensko voznico: Na avtocesti se ni mogla ustaviti, odpovedale so ji zavoreVIDEO: Grozljiv posnetek plazu na Norveškem: Hiše je odneslo v morje!Čuki pripravili čudovit video posnetek: Zapeli so 20 let staro uspešnico!Mali tjulenj se je zapletel v mrežo: Poglej, kako se je zahvalil reševalcem!Sramežljivo je stopil na oder talentov: Nastop fanta je ganil sodnike!Izjava poslanke Violete Tomič, ki se ji danes smeji vsa SlovenijaTako se je odzval nemški ovčar, ko je spoznal, da ga peljejo k veterinarjuV šovu The Voice je zapel pesem "Jealous": Z glasom je odpihnil sodnike!Tilen Artač udaril z novo parodijo: Priredil je znano slovensko uspešnico!Ganljivo slovo od policijskega kužka: Zanj je skrbel slovenski policist!Italijanski skuterist, ki je nasmejal državo: Tako se je nagibal v ovinkih!Iz kombija je padel stiropor: Če tega ne bi posnela kamera, nihče ne bi verjel!VIDEO: Prelet ameriških reaktivcev v Sloveniji za zmago nad virusomGrozljiv posnetek iz New Yorka: Policisti zapeljali v množico protestnikov!