Modrijani zapeli svojo prvo pesem "Daleč je dom", nastop prevzel Slovence

Ste se kdaj spraševali, katera je prva pesem Modrijanov? Leta 2001 je pri založbi Zlati zvoki izšel njihov 1. album z naslovom Daleč je dom, v katerem je moč slišati tudi istoimensko pesem.

Pesem "Daleč je dom" tako obenem velja za prvo, ki so jo predstavili Modrijani!

Prav z omenjeno pesmijo so se Modrijani leta 2001 predstavili tudi na festivalu Vurbek, zanjo pa prejeli Šifrarjevo plaketo za najboljšo večglasno vokalno izvedbo. Obenem so za pesem prejeli še bronastega zmaja za 3. mesto po izboru občinstva in 2. nagrado strokovne komisije.

V teh dneh so Modrijani pesem "Daleč je dom" zapeli v živo, z video posnetkom pa znova navdušili svoje številne oboževalce!

Prvo pesem sta za Modrijane takrat ustvarila Brane Klavžar in Fanika Požek, z njo pa se je narodnozabavna zasedba predstavila tudi v Združenih državah Amerike in v Kanadi. Prisluhnite, kako so pesem v živo zapeli v teh dneh!
0
JeklenaPest
Pred 5 tedni
Ko so bili še skoraj otroci so bili res dobri...
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
VIDEO: Šok za reševalce na primorski avtocesti: To je prizor, ki so mu bili priča!Ko je mama šla v službo, mu ni dala poljubčka: Posnetek fantka je nasmejal svet!VIDEO: Nastop deklice, ki je navdušil Balkan: Tako je zapela jugoslovansko pesem!VIDEO: Deklica iz Slovenije obkroža državo: Tako je zapela slovensko pesem!VIDEO: Osel je po več letih zagledal dekle: Njegova reakcija obkroža svet!Jahta zapeljala v marino in treščila v zasidrane barkeVIDEO: Tilen Artač oponašal Šarca in Tonina: Parodija je nasmejala Slovenijo!Kužki so obkrožili goske: Ne boste verjeli, kakšen prizor so posneli na kamero!VIDEO: Lesena hiška iz Ivančne Gorice: Njena podoba je navdušila Slovence!VIDEO: Migranti so Slovencu ukradli avto: Besede lastnika obkrožajo Slovenijo!VIDEO: Na skuterju je bežal pred policisti: Na tla ga je spravila kar ženska!Luka Dončić in Boban Marjanović poskrbela za smeh: To sta počela med tekmo!Smetar s potezo obkrožil svet: Tako vsak teden pomaga starejši ženski!VIDEO: Luka Dončić izgubil živce: Skoraj bi se stepel z novincem!Mali ježki so izgubili mamico: Ne boste verjeli, kdo jih je posvojil potem!NBA igralec zaigral poškodbo, nato je pod košem silovito zabilMalček s smehom obkrožil svet: Med pesmico je ukradel vso pozornost!VIDEO: Prepelič obnorel Evropo: Ob zvoku sirene za zmago zadel čez celo igrišče!SMEH: Slovenska voditeljica doživela šok: Pred kamerami jo je prestrašil stvor!Razkošna jahta za 311 milijonov evrov, ki jemlje sapo! Poglej, kaj vse ponuja...VIDEO: Gostje v Ljubljani doživeli šok: Kosilo so jim pripravili iz ostankov hrane!VIDEO: Prvi posnetek Julije na sodišču: Levo roko je skrivala v žepu!Kužku je rekla, da ne sme v bazen: To se je zgodilo, ko mu je odprla vrata!Opici senzacija na spletu: Poglej, kako sta se razveselili obiska babice!VIDEO: Na odru talenta do solz ganil sodnike: Slepi fant je dobil zlati gumb!