Moški je z barvo napolnil 66.000 kozarčkov: Kar je ustvaril, jemlje sapo!

Da bi opozoril na problematiko pitne vode, je umetnik Serge Belo že pred leti ustvaril umetnino, ki je mnogim na spletu vzela sapo.

S pomočjo plastičnih kozarčkov in barvila je izdelal ogromno sliko, video posnetek njegovega podviga pa ima do danes že preko 30 milijonov ogledov.

Umetnik Belo je za izdelavo umetnine porabil kar 66.000 plastičnih kozarčkov, ki jih je napolnil z obarvano deževnico. S tem je želel pokazati, da je po mnogih krajih širom sveta voda onesnažena, situacija pa se iz leta v leto bolj zapleta.


Serge Belo, Youtube
Umetnina, ki se razprostira na dobrih 334 kvadratnih metrov, predstavlja zarodek v maternici, s tem pa opozarja, kako pomembna je za življenje voda.

Serge Belo je poleg 66.000 razgradljivih kozarčkov porabil še 15.000 litrov obarvane deževnice in kilogram barvil. Pomagalo mu je več kot 100 prostovoljcev, za končno umetnino pa so porabili 62 ur. Če bi kozarčke postavili v vrsto, bi ta bila dolga kar 5,2 kilometra!
Trenutni članek je brez komentarja.
Te je dovolj v hlačah, da postaneš prvi komentator? 😆
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
VIDEO: Drama na 24 ur: Soočenje, ki ga je zaznamoval Zmago Jelinčič!Zmedena lepotica na črpalki: Kar je počela, je nasmejalo mnoge!Pohodnik je srečal kozo: Njun pogovor te bo nasmejal do solz!Filip ganljivo zapel s slepo prijateljico: Njun nastop je poezija za dušo!Nastop, ki jemlje sapo: Avsenikovo skladbo so zaigrali ob sončnem vzhodu!Pilot poletel z mladičkom šimpanza: Razlog te bo ganil do solz!SMEH: Kalamari odnesli ministra Hojsa: Tako se šali Denis Avdić!7-letna deklica zapela za pokojno mamo: Njen nastop gane do solz!Boštjan Romih odprl vrata svojega doma: Poglej, v kako lepi hiši živi!Brata navdušila na ameriškem talentu: Skupaj sta zaigrala na orglice!Deček z avtizmom navdušil sodnike: Na klavir je zaigral svojo skladbo!Župnik Martin Golob spregovoril o odhodu: Preselil se bo iz Bohinja!Mucka je skotila tri mladičke: Tako jih je tolažila zlata prinašalka!Voznik Tesle se je izognil tragediji: Lahko bi izgubil življenje!Darja Gajšek navdušila starejše: To je nastop, ki obkroža Slovenijo!Vožnja gasilcev na kraj nesreče: Vozilo na avtocesti je zmečkalo!Posnetek, ki je razjezil Slovence: To je z mladičkom galeba storil moški!11-letni deček zapel "You Raise Me Up": Njegov glas se te dotakne!Slepa krafna nasmejala Slovence, privoščila si je Lepo AfnoKupil je novo Kio, nato je sledil šok: Prodajalci so se držali za glavo!Kako iz luknje rešiti kolo tovornjakaNa talentu je navdušil s poezijo: Sodnik mu je za nastop pritisnil zlati gumb!Zlati prinašalec prvič videl malega piščančka: Takšen prizor je posnel lastnik!Napad orke med igro: Z repom je udarila ob morski bič!Ob hiši ga je obiskala medvedja družina: Prav nič se ga niso bali!