Moški pokazal preprost način, kako preprečiti, da bi se ptice zaletavale v okna

Če se ob vašem domu nahaja veliko ptic, potem ste zagotovo tudi sami že kdaj doživeli, da se je ptica zaradi odsevov zaletela v okensko steklo.

Alex Sally ima za takšne primere inovativno in preprosto rešitev, ki bo ptice opozorila, da skozi steklo ni poti!

Samo v Združenih državah Amerike vsako leto zaradi trkov v steklo pogine med 100 milijoni in milijardo ptic. Podobno statistiko imajo tudi v Veliki Britaniji, prav zato pa je Alex Sally na spletu delil preprost način, s katerim lahko rešimo mnoge ptice.

Vse kar potrebujemo je le bel marker za risanje po steklu in nekaj časa.

Na okna narišemo vzporedne vertikalne črte v razmaku slabih 10 centimetrov, s tem pa pticam damo vedeti, da tu ni prehoda. Pomembno je, da so črte narisane v linijo od vrha do dna, saj ptice ne marajo letenja skozi takšne prehode.

Črte se bodo na steklu obdržale tudi ob dežju ali čiščenju, odstranite pa jih lahko tako, da po steklu podrgnete s kartico ali podobnim pripomočkom. Poglejte si, kako lahko ptice rešite pred poškodbami zaradi letenja v steklo!
0
JeklenaPest
Pred 10 tedni
Lepo od njega.
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
VIDEO: V pečici je pekla ribo, nato pa šok: To je prizor, ki ga je posnela!SMEH: Počistil je zasnežen pločnik, nato je doživel ta prizorDončiću so rekli, da mu ni potrebno obiskati revnih otrok: Poglej, kaj je storil!VIDEO: Nika Zorjan in Rok Piletič ganila Slovence, zapela sta pesem "Shallow"Babica zaplesala in zapela ob uličnem pevcu, njen nastop jemlje sapoVIDEO: 8-letna Anja zapela s slovenskim ansamblom, njen glas te bo očaralVIDEO: Papiga Kaja spet ruši rekorde: Njen posnetek je navdušil Slovenijo!Čudovit posnetek iz Los Angelesa: Kris se igra in sedi brez opornice!VIDEO: Werner z novo pesmijo prevzel Slovence: Tako je zapel z Darjo Gajšek!Smešni trenutki iz lige NBA, za katere je poskrbel Luka DončićMotorist mu je dal lekcijo: Voznik je peljal kar po njegovem pasu!VIDEO: Eva Boto zmagala v šovu Znan obraz ima svoj glas: Tako je zapela pesem Avsenikov!VIDEO: Simpatičen kiks v oddaji 24ur, voditeljica se je le nasmejalaVIDEO: Slovenski policisti svarijo s posnetkom: Tako izgleda nevarno početje!VIDEO: Po spletu zaokrožil prizor iz Novega mesta: To je posnel ob potoku!SMEH: Slovenskemu reporterju prekipelo: Tako je opisal božično vzdušje v Ljubljani!Turisti na Novi Zelandiji posneli trenutek groze: Pred njimi je izbruhnil vulkan!Vrhunski posnetek z NBA tekme, ko je zadel Luka DončićSmeh dojenčice senzacija na spletu: Prizor je mamo nasmejal do solz!Na postaji je točila gorivo, nato ji je čivava skoraj razbila avtomobil25-letnik na tesno vožnjo odpeljal Audija, nato je trčil v 15 vozilBrutalen posnetek kolesarja po mestu, ki na spletu ruši rekordeVIDEO: Nina Pušlar ganila z nežno balado: Njena pesem je prevzela Slovence!Parodija o Miklavžu, Božičku in Dedku Mrazu, ki je nasmejala SlovenijoVIDEO: Slovenec z neverjetnim košem prehitel sireno, posnetek obkroža Evropo