Moški pokazal preprost način, kako preprečiti, da bi se ptice zaletavale v okna

Če se ob vašem domu nahaja veliko ptic, potem ste zagotovo tudi sami že kdaj doživeli, da se je ptica zaradi odsevov zaletela v okensko steklo.

Alex Sally ima za takšne primere inovativno in preprosto rešitev, ki bo ptice opozorila, da skozi steklo ni poti!

Samo v Združenih državah Amerike vsako leto zaradi trkov v steklo pogine med 100 milijoni in milijardo ptic. Podobno statistiko imajo tudi v Veliki Britaniji, prav zato pa je Alex Sally na spletu delil preprost način, s katerim lahko rešimo mnoge ptice.

Vse kar potrebujemo je le bel marker za risanje po steklu in nekaj časa.

Na okna narišemo vzporedne vertikalne črte v razmaku slabih 10 centimetrov, s tem pa pticam damo vedeti, da tu ni prehoda. Pomembno je, da so črte narisane v linijo od vrha do dna, saj ptice ne marajo letenja skozi takšne prehode.

Črte se bodo na steklu obdržale tudi ob dežju ali čiščenju, odstranite pa jih lahko tako, da po steklu podrgnete s kartico ali podobnim pripomočkom. Poglejte si, kako lahko ptice rešite pred poškodbami zaradi letenja v steklo!
0
JeklenaPest
Pred 1 mesecem
Lepo od njega.
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
Nuša Derenda zapela skupaj s sinom: Njun nastop navdušuje Slovence!21-letna Naja s posnetkom razjokala Slovenijo: "Poslavljam se"10-letnica na talentu zapela svetovno uspešnico: Za nastop je dobila zlati gumb!Zareklo se mu je pred ženo: To je posnetek, ki se mu smeji Slovenija!Huda ura pri sosedih: Takšnemu neurju smo se izognili včeraj!Šok za očeta: Tako se je odzval, ko mu je žena povedala, da bosta imela trojčke!Pes ji je razmetal stanovanje: Tako se je odzval, ko ga je lastnica okregala!Na talentu je zapela kot Whitney Houston: Brez besed je ostal še Simon Cowell!Robert Roškar obiskal slovenskega duhovnika: Do solz te bosta nasmejala!Mislil je, da mu pod oknom pojejo golobi: To je prizor, ki mu je bil priča!Šok za žensko voznico: Na avtocesti se ni mogla ustaviti, odpovedale so ji zavoreČuki pripravili čudovit video posnetek: Zapeli so 20 let staro uspešnico!Zmago Jelinčič zapustil sejo: "Takšnih bedastoč enostavno ne mislim poslušati!"14-letnik na odru odpihnil sodnike: Zapel je znano uspešnico iz leta 1968Izjava poslanke Violete Tomič, ki se ji danes smeji vsa SlovenijaTilen Artač udaril z novo parodijo: Priredil je znano slovensko uspešnico!Tako se je odzval nemški ovčar, ko je spoznal, da ga peljejo k veterinarjuGanljivo slovo od policijskega kužka: Zanj je skrbel slovenski policist!VIDEO: Grozljiv posnetek plazu na Norveškem: Hiše je odneslo v morje!VIDEO: Prelet ameriških reaktivcev v Sloveniji za zmago nad virusomMali tjulenj se je zapletel v mrežo: Poglej, kako se je zahvalil reševalcem!Grozljiv posnetek iz New Yorka: Policisti zapeljali v množico protestnikov!Najstnik navdušil sodnike na talentu: Zapel je kot Ed Sheeran!Lastniku med sajenjem rož na pomoč priskočil kuža: Poglej, kako mu je pomagal!V šovu The Voice je zapel pesem "Jealous": Z glasom je odpihnil sodnike!