Moški pokazal preprost način, kako preprečiti, da bi se ptice zaletavale v okna

Če se ob vašem domu nahaja veliko ptic, potem ste zagotovo tudi sami že kdaj doživeli, da se je ptica zaradi odsevov zaletela v okensko steklo.

Alex Sally ima za takšne primere inovativno in preprosto rešitev, ki bo ptice opozorila, da skozi steklo ni poti!

Samo v Združenih državah Amerike vsako leto zaradi trkov v steklo pogine med 100 milijoni in milijardo ptic. Podobno statistiko imajo tudi v Veliki Britaniji, prav zato pa je Alex Sally na spletu delil preprost način, s katerim lahko rešimo mnoge ptice.

Vse kar potrebujemo je le bel marker za risanje po steklu in nekaj časa.

Na okna narišemo vzporedne vertikalne črte v razmaku slabih 10 centimetrov, s tem pa pticam damo vedeti, da tu ni prehoda. Pomembno je, da so črte narisane v linijo od vrha do dna, saj ptice ne marajo letenja skozi takšne prehode.

Črte se bodo na steklu obdržale tudi ob dežju ali čiščenju, odstranite pa jih lahko tako, da po steklu podrgnete s kartico ali podobnim pripomočkom. Poglejte si, kako lahko ptice rešite pred poškodbami zaradi letenja v steklo!
0
JeklenaPest
Pred 2 tedni
Lepo od njega.
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
VIDEO: Šok za reševalce na primorski avtocesti: To je prizor, ki so mu bili priča!V vozilo invalida je zalučal opeko: Kamera je posnela takojšnjo lekcijo!VIDEO: Nastop deklice, ki je navdušil Balkan: Tako je zapela jugoslovansko pesem!Ko je mama šla v službo, mu ni dala poljubčka: Posnetek fantka je nasmejal svet!SMEH: Zagorska ruleta, ki je nasmejala Balkan: Preživijo jo le redkiHarpijski orel s svojo velikostjo prevzel svet: Ljudje mislijo, da je v njem človek!VIDEO: Tilen Artač oponašal Šarca in Tonina: Parodija je nasmejala Slovenijo!Jahta zapeljala v marino in treščila v zasidrane barkeKužki so obkrožili goske: Ne boste verjeli, kakšen prizor so posneli na kamero!VIDEO: Migranti so Slovencu ukradli avto: Besede lastnika obkrožajo Slovenijo!VIDEO: Ker je bil hitrejši, je reli vozilo prehitel kar po zeleniciSredi belega dne so vdrli v hišo v Braziliji: Tako jim je lastnik dal vetra!Moški je z barvo napolnil 66.000 kozarčkov: Kar je ustvaril, jemlje sapo!VIDEO: Luka Dončić izgubil živce: Skoraj bi se stepel z novincem!VIDEO: Osel je po več letih zagledal dekle: Njegova reakcija obkroža svet!Luka Dončić in Boban Marjanović poskrbela za smeh: To sta počela med tekmo!NBA igralec zaigral poškodbo, nato je pod košem silovito zabilMali ježki so izgubili mamico: Ne boste verjeli, kdo jih je posvojil potem!VIDEO: Prepelič obnorel Evropo: Ob zvoku sirene za zmago zadel čez celo igrišče!Razkošna jahta za 311 milijonov evrov, ki jemlje sapo! Poglej, kaj vse ponuja...Nogometaš "pokosil" trenerja, komentator smeha ni mogel zadržatiVIDEO: Ne boste verjeli, kaj je s Ferrarijem počel v ovinku pri 300 km/hVIDEO: Gostje v Ljubljani doživeli šok: Kosilo so jim pripravili iz ostankov hrane!Malček s smehom obkrožil svet: Med pesmico je ukradel vso pozornost!Smetar s potezo obkrožil svet: Tako vsak teden pomaga starejši ženski!