Moški pokazal preprost način, kako preprečiti, da bi se ptice zaletavale v okna

Če se ob vašem domu nahaja veliko ptic, potem ste zagotovo tudi sami že kdaj doživeli, da se je ptica zaradi odsevov zaletela v okensko steklo.

Alex Sally ima za takšne primere inovativno in preprosto rešitev, ki bo ptice opozorila, da skozi steklo ni poti!

Samo v Združenih državah Amerike vsako leto zaradi trkov v steklo pogine med 100 milijoni in milijardo ptic. Podobno statistiko imajo tudi v Veliki Britaniji, prav zato pa je Alex Sally na spletu delil preprost način, s katerim lahko rešimo mnoge ptice.

Vse kar potrebujemo je le bel marker za risanje po steklu in nekaj časa.

Na okna narišemo vzporedne vertikalne črte v razmaku slabih 10 centimetrov, s tem pa pticam damo vedeti, da tu ni prehoda. Pomembno je, da so črte narisane v linijo od vrha do dna, saj ptice ne marajo letenja skozi takšne prehode.

Črte se bodo na steklu obdržale tudi ob dežju ali čiščenju, odstranite pa jih lahko tako, da po steklu podrgnete s kartico ali podobnim pripomočkom. Poglejte si, kako lahko ptice rešite pred poškodbami zaradi letenja v steklo!
0
JeklenaPest
Pred 15 tedni
Lepo od njega.
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
Na prosto je izpustil račke: Odziv živali je doza smeha!VIDEO: Fant iz pekla: Ne boste verjeli, kaj je storil dekletu!Mačka ni vedela, kaj bi z dojenčkom: Konec vas bo nasmejal do solz!Filipinec razjokal sodnike: Zapel je pesem, ki jo pojeta Bocelli in Celine Dion!VIDEO: Slovenec zapel kot Petar Grašo: Njegov nastop ti bo naježil kožo!Na mrzli ulici so rešili buldoga: Da je preživel, je jedel listje!Prizor iz Avstralije obkrožil splet: Izsušena reka je ob dežju znova zaživela!VIDEO: Grozljivi posnetki iz Splita: Hrvati podpirajo morilca!Posnetek, ki je razjezil Srbe: Voznik avtobusa peljal kar mimo zapornic!VIDEO: Nora podaja Luke Dončića, ki je navdušila NBA komentatorjaMucko posneli ob Newtonovi zibelki: Ukradla je vso pozornost!Voznik ratraka se je stepel s smučarjemTovornjakar se ni zaustavil pred železnico: Vanj je z vso silo trčil vlak!Prizor, ki gane: Preživela koala v Avstraliji dobila novo družino!Nažigal je svoj avtomobil, nato mu je eksplodiral motorVoznik avtobusa mislil, da je samVIDEO: Boban zadel trojko, Luka Dončić je vriskal od veseljaLetala spustila več ton korenja, da bi pomagali lačnim živalim v AvstralijiSMEH: Karl Erjavec zapel pred kongresom: Parodija je nasmejala Slovenijo!17-letnica prevzela splet z angelskim glasom, ko je zapela "Amazing Grace"Klemen Slakonja nasmejal kot Melania Trump: Tako je govoril o Sloveniji!Babica na balkonu rešila padalca, ki je skočil s stolpniceSosed je zaradi joka poklical policijo: Kriva je bila papiga!Posnetek, ki ogreje srce: Tako so lastniku pomagali pri iskanju kužka!Čudovit posnetek iz Los Angelesa: Tako na fizioterapiji napreduje mali Kris!