Moški pokazal preprost način, kako preprečiti, da bi se ptice zaletavale v okna

Če se ob vašem domu nahaja veliko ptic, potem ste zagotovo tudi sami že kdaj doživeli, da se je ptica zaradi odsevov zaletela v okensko steklo.

Alex Sally ima za takšne primere inovativno in preprosto rešitev, ki bo ptice opozorila, da skozi steklo ni poti!

Samo v Združenih državah Amerike vsako leto zaradi trkov v steklo pogine med 100 milijoni in milijardo ptic. Podobno statistiko imajo tudi v Veliki Britaniji, prav zato pa je Alex Sally na spletu delil preprost način, s katerim lahko rešimo mnoge ptice.

Vse kar potrebujemo je le bel marker za risanje po steklu in nekaj časa.

Na okna narišemo vzporedne vertikalne črte v razmaku slabih 10 centimetrov, s tem pa pticam damo vedeti, da tu ni prehoda. Pomembno je, da so črte narisane v linijo od vrha do dna, saj ptice ne marajo letenja skozi takšne prehode.

Črte se bodo na steklu obdržale tudi ob dežju ali čiščenju, odstranite pa jih lahko tako, da po steklu podrgnete s kartico ali podobnim pripomočkom. Poglejte si, kako lahko ptice rešite pred poškodbami zaradi letenja v steklo!
0
JeklenaPest
Pred 6 tedni
Lepo od njega.
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
VIDEO: Posnetek nesreče tovornjaka na ljubljanski obvoznici, ki je šokirala SlovenijoBesede o nesreči tovornjaka s cisterno, ki bi jih moral prebrati vsak voznikNa hrvaškem talentu 14-letnik raznežil sodnike: Zapel je pesem Oliverja Dragojevića!VIDEO: Luka Dončić zadel nemogoče, komentatorja sta ostala brez besedRuski specialci z orožjem ustavili voznika: Poteza je žensko pustila v šoku!VIDEO: Z motorko je prestrašil prijatelja: Potegavščina se je slabo končala!VIDEO: Rusinje navdušile Slovenijo: Tako so zapele za Zmaga Jelinčiča!Deklica iz Brazilije v cerkvi zapela "Hallelujah", njen glas ti bo naježil kožoVIDEO: Denis Avdić gostil 10-letno Slovenko, ki na spletu objavlja posnetkeVIDEO: V Piranu tuli sirena za nevarnost: Mesto je pod vodo!Bosanec pokazal, kako se Bosanci obnašajo v Nemčiji in kako v BosniVIDEO: Malčka sta zaplesala pred kamerami: Njun ples na spletu ruši rekorde!Vid Valič v publiki napačnega vprašal glede položajev pri seksuVIDEO: Kaos v Dalmaciji: Razburkano morje povzročilo ekstremne razmere!Parodija nasmejala Slovenijo: Spet so si privoščili Zorana Jankovića!Kitajski kmet postal senzacija s 70.000 kokošmi: Svet je navdušil s prosto rejo!Sredi noči je zapela operno pesem: Ne boste verjeli, kako so se odzvali sosedje!VIDEO: Ganljiva reklama, ki je razjokala Slovence: Takšen učinek imajo dobra dela!Posnetek iz Srbije navdušil Balkan: Najprej sta plesala, nato so se jima pridružili drugi!Kužka je spustila na sneg, ta je z reakcijo nasmejal vsakogarVIDEO: Prinesla je pošto, nato je prijaznega kužka pošpricala s solzivcemVIDEO: Izvir Hublja ob preteklem deževju pokazal svojo pravo močNa kamero so ujeli rojstvo delfina: Prizor bo ganil tudi tebe!Vdova je mislila, da bo za vedno sama: To je prizor, ki mu je vsak dan priča pod oknom!Razgreto kocko jekla z mostu vrgli v vodo, sledila je eksplozija