Na Pohorju vozil za kužkom in ga zbil, video posnetek pa objavil na spletu

Človeška hudobija in neumnost ne poznata meja. Slovenijo je danes pretresel grozljiv video posnetek, ki je zaokrožil po družbenih omrežjih.

Posnetek je nastal med vožnjo avtomobila v kraju Oplotnica na Pohorju, ki je vozil za psom, naposled pa je voznik prestrašenega kužka zbil.

Spletni portal "Pes moj prijatelj" poroča, da je fant iz Oplotnice med vožnjo posnel prizor, ko je zasledoval nemočnega kužka. Kmalu zatem ga je z vozilom zbil, video posnetek pa ponosno objavil na družbenem omrežju Facebook. Na incident se je že odzvalo Društvo Srce za bulle, storilec v video posnetku pa je svoje dejanje priznal. Zoper storilca so podali tudi kazensko ovadbo na policijo.


Pes moj prijatelj, Facebook
Storilec - šlo naj bi za mladega fanta po imenu Uroš - je po incidentu sicer dejal, da je šlo za sosedovega psa, ki je trk preživel. O tem se bodo v teh dneh na lastne oči prepričali tudi v Društvu Srce za bulle.

Po slovenskih zakonih je za takšno surovo ravnanje z živaljo predvidena denarna in zaporna kazen, a se kljub temu storilci (pre)večkrat izmažejo brez hujših posledic.

Ker je video posnetek pretresljiv, ga v članku ne bomo objavili - kljub grozljivki pa je prav, da Slovenci vemo, kaj se dogaja v naši državi. Skrajni čas je, da se uvede zakone, s katerimi bi mučitelje živali ostro kaznovali. Če se strinjate, delite prispevek naprej - naj obkrožil Slovenijo, da tako ustvarimo pritisk na odgovorne!
1
Klavdija Presnik
Pred 27 tedni
Hvala za neobjavo. Ne morem si zamisliti sploh. Mislim, da potrebuje pomoč. Pa ne le kuža. Takojšnjo ! In objavil na spletu ? Pomeni, iskanje pozornosti na bek način. A je tudi to način !
1
Brane Kacjan
Pred 27 tedni
S takšnim dejanjem Uroš vzpodbuja zgled drugim, tudi za povračilo z enakim dejanjem. :) KB
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
VIDEO: Kelnarca iz Slovenije v roke vzela harmoniko: Njen nastop obkroža državo!VIDEO: Slovenka spregovorila o koronavirusu: "Ne vidim nič dobrega v tem, da se tako straši ljudi!"Na ulici jih je prosil, da zapojejo v mikrofon: Talent blondinke te bo odpihnil!2-letnik objel dostavljalca pice, nevedoč, da je pred kratkim izgubil hčerkoSlovenija na evrovizijo 2020 pošilja Ano Soklič: Prisluhni njeni pesmi Voda!VIDEO: Klemen Slakonja navdušil na Emi, zapel je slovenske pesmi z EvrovizijeNora trojka Luke Dončića, navijače je dvignil na nogeNovi posnetki iz Italije po izbruhu koronavirusa: Slovenija sprejema prve ukrepe!Uporabil je voziček iz trgovine, da je pred policisti na tla spravil kradljivcaMotorist pobegnil roparjem tako, da je na avtocesti bežal v nasprotno smerPosnetek Arturja Šterna in La Toye, ki se mu smeji vsa SlovenijaKako doma izdelati preprosto masko za preprečitev okužb?Paralizirani mucki so izdelali voziček: Njeno veselje obkroža splet!Pred hišo je ukradel paket, nato so se mimo pripeljali policistiSMEH: Dedek pokazal najboljši način, kako jesti špageteVIDEO: Posnetek z naše avtoceste: "Vsi smo se umaknili rešilcu... No, skoraj vsi!"Tovornjaku je na avtocesti počila guma, sledila je grozljivkaPosnetek kužka senzacija na spletu: Tako je na prehodu za pešce varoval otroke!Lastnik kužka je delal od doma: Takšno veselje so posneli na kamero!VIDEO: Grozljiv razlog, zakaj se ne smemo zaustavljati v predorihVIDEO: Tako se po naših cestah vozi Dars? Poglej, kaj je storil voznik!EMA 2020: Na voditelja Klemna Slakonjo se je med nastopom zrušil klavirMladenič navdušil s plesom: "Boljši je kot Michael Jackson!"V šovu The Voice zablestel 14-letnik: Sodnike je odpihnil s svojim glasom!Ladja na Arktiki plula skozi led, posnetek s krova jemlje sapo