Na Pohorju vozil za kužkom in ga zbil, video posnetek pa objavil na spletu

Človeška hudobija in neumnost ne poznata meja. Slovenijo je danes pretresel grozljiv video posnetek, ki je zaokrožil po družbenih omrežjih.

Posnetek je nastal med vožnjo avtomobila v kraju Oplotnica na Pohorju, ki je vozil za psom, naposled pa je voznik prestrašenega kužka zbil.

Spletni portal "Pes moj prijatelj" poroča, da je fant iz Oplotnice med vožnjo posnel prizor, ko je zasledoval nemočnega kužka. Kmalu zatem ga je z vozilom zbil, video posnetek pa ponosno objavil na družbenem omrežju Facebook. Na incident se je že odzvalo Društvo Srce za bulle, storilec v video posnetku pa je svoje dejanje priznal. Zoper storilca so podali tudi kazensko ovadbo na policijo.


Pes moj prijatelj, Facebook
Storilec - šlo naj bi za mladega fanta po imenu Uroš - je po incidentu sicer dejal, da je šlo za sosedovega psa, ki je trk preživel. O tem se bodo v teh dneh na lastne oči prepričali tudi v Društvu Srce za bulle.

Po slovenskih zakonih je za takšno surovo ravnanje z živaljo predvidena denarna in zaporna kazen, a se kljub temu storilci (pre)večkrat izmažejo brez hujših posledic.

Ker je video posnetek pretresljiv, ga v članku ne bomo objavili - kljub grozljivki pa je prav, da Slovenci vemo, kaj se dogaja v naši državi. Skrajni čas je, da se uvede zakone, s katerimi bi mučitelje živali ostro kaznovali. Če se strinjate, delite prispevek naprej - naj obkrožil Slovenijo, da tako ustvarimo pritisk na odgovorne!
1
Klavdija Presnik
Pred 4 tedni
Hvala za neobjavo. Ne morem si zamisliti sploh. Mislim, da potrebuje pomoč. Pa ne le kuža. Takojšnjo ! In objavil na spletu ? Pomeni, iskanje pozornosti na bek način. A je tudi to način !
1
Brane Kacjan
Pred 4 tedni
S takšnim dejanjem Uroš vzpodbuja zgled drugim, tudi za povračilo z enakim dejanjem. :) KB
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
Sebi je znižal, zaposlenim pa zvišal plačo: Hvaležni delavci so ga ganili do solz!VIDEO: Grozljivka na cesti pri Idriji: Motorist se je smrti izognil za mišjo dlakoVIDEO: Luka Basi udaril z novim hitom "Meta", pesem je že prava uspešnicaKolesar prevozil rdečo luč in zadel pešca: Ne boste verjeli, kaj je storil zatemSimpatična 4-letna deklica prevzela splet: Tako je z očetom pela pesem "Señorita"Buldog z reakcijo nasmejal splet: Tako se je odzval, ko je bila igralka v težavah!Modrijani zapeli svojo prvo pesem "Daleč je dom", nastop prevzel SlovenceTakšnega igranja na kitaro še niste videli! Na talentu je sezul sodnikeHodil je sredi ceste, ko ga je zadel voznik: Poglej, kaj je zatem storil kuža!SMEH: Pred vozilom je stopil na cesto, nato hitro dobil poučno lekcijoPsička v bolečinah čakala na cesti, nato so ji dobri ljudje rešili življenjeMalčka na ulici ganila svet: To sta storila, ko sta se po dolgem času videla!VIDEO: Posnetek gasilcev, ki je danes zgrozil Slovenijo: To so posneli na avtocesti!Na odru talenta očarala sodnike: 12-letna deklica iz Senegala senzacija na spletu!VIDEO: Tovornjakar šokiral Hrvaško: Grozljivo prehitevanje so posnele kamere!Nekdo jim je kradel zelenjavo z vrta: Kar je posnela kamera, je nasmejalo svet!VIDEO: Jezni tovornjakar s posnetkom obkroža Slovenijo: Tako se vozijo politiki!VIDEO: Nesrečo na Jesenicah posnela kamera: Tako je Corvetta trčila v avtošolo!Žejnemu pasavcu pomagal tovornjakar, posnetek je senzacija na spletuDeklico s srebrnimi očmi so ob rojstvu vsi zapustili, nato se je zgodil čudežSMEH: Kuža ni mogel mimo železne ograje: To je prizor, ki nasmeje do solz!VIDEO: Mestni redar v Piranu stekel v ogenj, da bi 14-letniku rešil življenjeVIDEO: Pred mamo je uničil telefon in ga vrgel v bazen: Želel si je nov iPhone!Voznik s prestižnim Mclarnom prehiteval stoječa vozila, nato dobil lekcijoNa avtocesti se je vozil kar s formulo, policisti zdaj iščejo voznika