Našel je kužka, ki ni več dihal! Poglejte si, kako mu je rešil življenje...

Tudi lastniki kužkov in ostalih domačih živali bi morali poznati temeljne postopke oživljanja. Nikoli namreč ne vemo, kdaj bo našo zbranost in pomoč potrebovala tudi kakšna žival.

Prevečkrat namreč lastniki v takšnih trenutkih počnejo napake, zato je prav, da smo seznanjeni tudi o oživljanju pri živalih.

Na spletu je pristal video posnetek iz kraja Rize v Turčiji, ko je moški po imenu Omer Yilmaz s svojim posredovanjem postal heroj. Ko se je sprehajal mimo ene izmed trgovin, je iz notranjosti zaslišal klice na pomoč. Hitro je stekel v trgovino, tam pa naletel na nezavestnega kužka.

Trgovec je potepuškega kužka hranil, ko je naenkrat nehal dihati. Omer je hitro ugotovil, da se je majhen kuža zadušil s koščkom klobase, ki mu jo je dal trgovec. Košček je uspel spraviti iz sapnika, a se kuža še vedno ni odzval.

Z njim je hitro stekel do korita z vodo, tam pa začel s temeljni postopki oživljanja. Na srečo je njegov postopek bil pravilen, kuža pa je po nekaj minutah normalno zadihal. Poglejte si, kako je moški iz Turčije življenje rešil negibnemu kužku!Kako pravilno oživljati kužke?


Najprej se je pri pomoči kužkov potrebno prepričati, če žival res potrebuje oživljanje. Pokličemo jo lahko po imenu ali nežno potegnemo za nogo. Če ne dobimo povratne informacije, je pes nezavesten. V kolikor pri tem ne začutimo bitja srca ali dihanja, je takoj potrebno izvesti temeljne postopke oživljanja. Če ne zaznavamo dihanja, kužku položite usta čez smrček in gobček ter pihnite vanj.

Psa predihavamo s frekvenco 10 do 15 vpihov na minuto, vmes pa je potrebno preverjati srčni utrpi - ta je najbolj izrazit na stegenski arteriji psa. Če utripa še vedno ne začutite, začnite z masažo srca. Začnite nad njegovim zadnjim rebrom, frekvenca pritiskov pa naj bo približno 60 do 100 krat na minuto, odvisno od velikosti psa. Po minuti preverite srčni utrip kužka!
Trenutni članek je brez komentarja.
Te je dovolj v hlačah, da postaneš prvi komentator? 😆
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
VIDEO: Luka Sešek zapel pesem Zale in Gašperja! Z nastopom je navdušil mnoge...VIDEO: Slovenca v gozdu srečala medveda: Klicala sta ga in mu žvižgala...VIDEO: Drama na nacionalki! Kandidat omedlel med prenosom v živo...VIDEO: Med vožnjo ostala brez besed! Pot so ji prekrižali medvedji mladički...VIDEO: Ganljiva poroka Tjaše in Uroša! Poročne trenutke so ujele kamere...SMEH: Tako se na cestah obnašamo Slovenci: "Prometni predpisi so samo za šibke!"VIDEO: Starša sta jo ganila do solz! To je presenečenje, ki mu je bila priča hčerkaVIDEO: Odličen rezultat Zale in Gašperja! Zmago na Evroviziji 2019 slavila NizozemskaVIDEO: Kakšna enajstmetrovka!? Takega zadetka v Sloveniji še niste videli...Pet moških je zapelo med čudovitimi gorami, s posnetkom so prevzeli ves svetVIDEO: Kjer je volja, tam je pot! To je posnetek, ki obkroža socialna omrežja...VIDEO: Poglejte, kakšno ganljivo pesem je oče napisal pokojnemu Viljemu JulijanuVIDEO: Zapeljal je naravnost pred gasilce, trčenju se niso mogli izognitiVIDEO: Zapeli so pesem Zale in Gašperja! Tako se sliši njihova izvedba "Sebi"...VIDEO: Ženi je čez obraz prilepil depilacijski trak! Zanj se ni končalo dobro...VIDEO: Najbolj nenavadni finalisti Evrovizije 2019! Islandija vas bo šokirala...VIDEO: Imamo že zmagovalko Evrovizije 2019? To je država, ki ji kaže najbolje...VIDEO: Arnold Schwarzenegger doživel šok! Z vso silo ga je brcnil v hrbet...VIDEO: Ne boste verjeli, kaj so storili z avtomobilom SlovencaVIDEO: Deklica je hotela kupiti drago ogrlico! Posnetek te bo ganil do solz...Lisica se je pretihotapila do kurnika! Tako je kuža kokoškam rešil življenje...VIDEO: Otroci iz Slovenije zapeli "Hallelujah", njihov nastop je balzam za dušoSimon je prekinil njegov nastop! Kar je storil na koncu, je razjokalo mnoge...VIDEO: Poljakinje iz Evrovizije navdušile: Tako so zapele uspešnico Metallice!VIDEO: Kamere posnele grozljiv prizor: Tako se je porušil jez na jezeru Dunlap!