Našel je kužka, ki ni več dihal! Poglejte si, kako mu je rešil življenje...

Tudi lastniki kužkov in ostalih domačih živali bi morali poznati temeljne postopke oživljanja. Nikoli namreč ne vemo, kdaj bo našo zbranost in pomoč potrebovala tudi kakšna žival.

Prevečkrat namreč lastniki v takšnih trenutkih počnejo napake, zato je prav, da smo seznanjeni tudi o oživljanju pri živalih.

Na spletu je pristal video posnetek iz kraja Rize v Turčiji, ko je moški po imenu Omer Yilmaz s svojim posredovanjem postal heroj. Ko se je sprehajal mimo ene izmed trgovin, je iz notranjosti zaslišal klice na pomoč. Hitro je stekel v trgovino, tam pa naletel na nezavestnega kužka.

Trgovec je potepuškega kužka hranil, ko je naenkrat nehal dihati. Omer je hitro ugotovil, da se je majhen kuža zadušil s koščkom klobase, ki mu jo je dal trgovec. Košček je uspel spraviti iz sapnika, a se kuža še vedno ni odzval.

Z njim je hitro stekel do korita z vodo, tam pa začel s temeljni postopki oživljanja. Na srečo je njegov postopek bil pravilen, kuža pa je po nekaj minutah normalno zadihal. Poglejte si, kako je moški iz Turčije življenje rešil negibnemu kužku!Kako pravilno oživljati kužke?


Najprej se je pri pomoči kužkov potrebno prepričati, če žival res potrebuje oživljanje. Pokličemo jo lahko po imenu ali nežno potegnemo za nogo. Če ne dobimo povratne informacije, je pes nezavesten. V kolikor pri tem ne začutimo bitja srca ali dihanja, je takoj potrebno izvesti temeljne postopke oživljanja. Če ne zaznavamo dihanja, kužku položite usta čez smrček in gobček ter pihnite vanj.

Psa predihavamo s frekvenco 10 do 15 vpihov na minuto, vmes pa je potrebno preverjati srčni utrpi - ta je najbolj izrazit na stegenski arteriji psa. Če utripa še vedno ne začutite, začnite z masažo srca. Začnite nad njegovim zadnjim rebrom, frekvenca pritiskov pa naj bo približno 60 do 100 krat na minuto, odvisno od velikosti psa. Po minuti preverite srčni utrip kužka!
Trenutni članek je brez komentarja.
Te je dovolj v hlačah, da postaneš prvi komentator? 😆
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
Z motorjem se je ustavila na avtocesti: Poglej si, kaj je storil tovornjakar!VIDEO: Grozljiv posnetek trčenja na Hrvaškem: V cestninsko postajo s 150 km/hSMEH: Američana je žena učila bosanskega jezika: Tako ga je potegnila za nos!VIDEO: Grozljivka na štajerski avtocesti: Tak prizor sta posnela med vožnjo!Kužku je pokazala fotografijo: Ker je storil zatem, ti bo takoj ogrelo srce!VIDEO: Takšno reklamo nam delajo tujci: Posnetek naše dežele jemlje sapo!Med dostavo paketa je naletel na kači: Kar je storil, je nasmejalo mnoge!SMEH: Dedek iz Prlekije nasmejal Slovence: "Tako se delajo grdi otroci!"VIDEO: Grozljivka iz Grčije in Italije: Zadela jih je toča, velika kot pomaranča!V gozdu je hodil za medvedom, nato ga je brcnil! Neumnost je takoj obžalovalSMEH: Kravi je rekel, naj se vrne na pašnik! Poglej, kako ga je ubogalaNastop, ki gane: Tako je Freddie Mercury 34 let nazaj zapel in osvojil ves svetSlovenski voditelj jo je zakuhal: To je storil, ko sta mu pomagala iz morjaSMEH: Očka nasmejal ves splet! Tako je hčerko prelisičil, da je nehala jokatiSMEH: Na letališču so mu hoteli zaračunati 100€: Ne boste verjeli, kaj je storil!VIDEO: Hud požar v Zrćah: To so grozljivi prizori, ki so jih posneli turisti!VIDEO: Slovenec sredi Tivolija iztegnil roko: Ne boš verjel, kaj se zgodi zatem!VIDEO: Papiga Kaja znova navdušila: Tako je tokrat igrala štiri v vrsto!VIDEO: Kingstoni preuredili svojo uspešnico: Parodija je nasmejala Slovence!12-letnik prevzel sodnike na talentu: Za svoj nastop je prejel zlati gumb!VIDEO: Prizor kot iz filma: Obalna straža zajela podmornico za tihotapljenje!Pevka podrla Guinnessov rekord: Tako nizkega tona še niste slišali!Kuža v cerkvi ukradel vso pozornost: Poglej si, kako se je odzval duhovnik!Nadzorna kamera posnela grozljivko: Sredi noči je eksplodirala KFC restavracija!VIDEO: Posnetek Slovenca uspešnica na spletu: Tako je opravil "bottle cap challenge"