Nastop, ki gane: Tako je Freddie Mercury 34 let nazaj zapel in osvojil ves svet

Live Aid je bil dvojni dobrodelni rock koncert za pomoč žrtvam lakote v Etiopiji, ki sta ga organizirala Bob Geldof in Midge Ure.

Koncert je 13. julija 1985 sočasno potekal na starem stadionu Wembley v Londonu, kjer se je zbralo 72.000 ljudi in na stadionu John F. Kennedy v Filadelfiji, kjer se je gnetlo kar 100,000 obiskovalcev.

Gre za enega največjih televizijskih prenosov v zgodovini, ki ga je režiral Vincent Scarza. Preko satelita, katerega slika je šla v več kot 150 držav po vsem svetu, je koncert skupaj spremljalo okrog 1,9 milijarde ljudi.


Astrolux777, Youtube
Natanko 34 let nazaj je Freddie Mercury s skupino Queen poskrbel za 24 minutni nastop, ki še danes jemlje sapo. Velja za vrhunec tega dobrodelnega dogodka in enega najbolj kultnih nastopov v zgodovini glasbe.

Mnogim obiskovalcem sta se tistega dne v spomin najbolj vtisnili skladbi "Radio Ga Ga" in "We Will Rock You".

Prisluhnite, kako je 34 let nazaj Freddie Mercury skupaj z britansko glasbeno skupino Queen osvojil ves svet. Ste si ta nastop tudi sami ogledali v živo?
Trenutni članek je brez komentarja.
Te je dovolj v hlačah, da postaneš prvi komentator? 😆
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
VIDEO: V pečici je pekla ribo, nato pa šok: To je prizor, ki ga je posnela!VIDEO: Slovenski policisti svarijo s posnetkom: Tako izgleda nevarno početje!VIDEO: Werner z novo pesmijo prevzel Slovence: Tako je zapel z Darjo Gajšek!Čudovit posnetek iz Los Angelesa: Kris se igra in sedi brez opornice!Smeh dojenčice senzacija na spletu: Prizor je mamo nasmejal do solz!SMEH: Slovenskemu reporterju prekipelo: Tako je opisal božično vzdušje v Ljubljani!VIDEO: Eva Boto zmagala v šovu Znan obraz ima svoj glas: Tako je zapela pesem Avsenikov!Reševalci na naši avtocesti naleteli na zastoj: Tako so se odzvali vozniki!VIDEO: Nora podaja Dončića za brutalen zaključek, ki je obnorela MehikoVIDEO: Po spletu zaokrožil prizor iz Novega mesta: To je posnel ob potoku!VIDEO: Reporter Milan obnorel družbena omrežja: Privoščil si je slovensko uspešnico!VIDEO: Slovenec z neverjetnim košem prehitel sireno, posnetek obkroža EvropoTuristi na Novi Zelandiji posneli trenutek groze: Pred njimi je izbruhnil vulkan!Tekle so solze: Takšno presenečenje je čakalo delavce, ko so odprli rdeče kuverte!Delavec z viličarjem poskrbel za kaos: Podrl je vse v skladišču!Slovenci s polko obnoreli Hrvate: Tako so zaigrali znane uspešnice!Tik ob policistu se je zaletela v vozilo, nato je skušala pobegnitiVIDEO: Tretji del smešnih izjav, za katere je poskrbel Zmago JelinčičSmeh do solz: Je to najslabši igralec tenisa na mednarodnem turnirju?VIDEO: Na jadrnici leteli do 30 metrov daleč, Slovencu je počil bobničVIDEO: Padel je nov rekord: Dončić presegel legendarnega Michaela Jordana!Vid Valič nasmejal Slovenijo, ko je govoril o menopavziVIDEO: Slovenka ob snegu posnela prizor iz štalce: Tako so se odzvale njene koze!Mislili so, da je pred njimi voščena lutka: Tako jih je prestrašil voditelj!VIDEO: Bohinjski župnik spregovoril o stiskah, ki jih v veselem decembru ne vidimo