Nažigal je svoj avtomobil, nato mu je eksplodiral motor

Te dni je splet obkrožil še en video posnetek s cest, v katerem sta voznik in sovoznik doživela pravo dramo.

Na dvopasovnici je voznik svoje vozilo "nažigal" in z njim speljeval pri visokih obratih, nato je eksplodiral motor.

S predelanim vozilom Chevrolet Chevette je voznik na svoje prijatelje skušal napraviti vtis, a pri tem ni bil najbolj uspešen. Po nekaj poskusih hitrega speljevanja je kmalu doživel veliko dramo, ki so jo sopotniki posneli na mobilni telefon.

Motor pri vozilu ni zdržal pritiska, zaradi česar je sledila glasna eksplozija. Pokrov motorja je v trenutku zvilo, pod njim pa je po opisu avtorja bil pravi kaos.

Poglejte si trenutek, ko je med sunkovitim speljevanjem pri visokih obratih eksplodiral motor vozila Chevrolet Chevette.
0
JeklenaPest
Pred 19 tedni
Kreten ni slišal, da motor ne deluje, kot se to za ameiški V8 šika. "Naprednejši" mehaniki ob takih priložnostih pravijo, da je treba motor "vun skuriti". No, ta ga je dol skuril. sodeč po poku in poškodbi na haubi je počil blok motorja na eni V strani, morda na obeh, in pritisk iz valjev (nekaj sto barov) je udaril na pokrov, sicer oslabljen pritisk, a površina haube V8 motorja je ogromna, zato pa je tudi sila taka, da je zvila dekl in najbrž potrgala tečaje. Sicer pa so starejše Corvete slovele po tem, da so se rade pregrevale. Vzrok je tičal v tem, da so imele orjaški motor, ki se mora temu primerno tudi hladiti, zaradi ameriških predpisov pa so dosegale manj kot 180 km/h. Imele so preko 7000 ccm kubature in bi avto komot lahko dosegali 250 km/h in s tem intenzivnejše klajenje, tako pa so avti šli pri visokih obratih in skromnem hlajenju toliko, kot Yugo65. Posledice so za motorje seveda bile katastrofalne. A nič bat. Kdor premore potreben drobiž in si novo korveto nabavlja danes tega strahu ne bo imel. Agregati so čudoviti in avto v "mali žepek" dene skoraj vse ferarrije in lambote. Nič čudnega, ker je iz karbona in aluminija.
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
Parkiral je kar na polju: Poglej, kakšno lekcijo mu je dal kmet!Po krivem je bil zaprt 37 let, zdaj je zapel na talentu: Nastop ti naježi kožo!Drama v parlamentu, poslanca sta si skočila v lase: "Kaj si misliš da si?!"Nevesta na poroki do solz ganila ženina: Njenega darila ne bo nikoli pozabil!Miha Deželak v solzah razkril skrivnost: Jokali so tudi sodelavci!VIDEO: Nenavaden gost na hrvaški obali: Takšen prizor so posneli ob morju!Tilen Artač nasmejal s parodijo! Zapel je kot Vili Resnik: "Naj Hrvati slišijo"SMEH: Gorenjski policist ustavil kolesarja: "A se ti jaz usedem na kolo?"Jana Morelj pokazala pevski talent: Tako je zapela z Vladom Kreslinom!Plesali so v parku, nato sta prišla policista na konjih: Posnetek je navdušil splet!Voznik na cesti posnel vrano in ježa: Ni mogel verjeti, kaj je počela ptica!VIDEO: V dolini Soče prenovili staro hišo: Poglejte, kako izgleda notranjost!Poškodovan morski lev skočil na čoln, da bi mu ljudje pomagaliGanljiv posnetek iz BiH: Dobri ljudje rešili medveda, ki je padel v vodnjak!Zgrožen voznik v Srbiji: "Tudi v Nemčiji stopiš na plin, ko te prehitevajo?"Darja Gajšek zaigrala na harmoniko: Njen nastop obkroža Slovenijo!Papiga, ki ti polepša dan: Tako se je smejala, ko je izstopila iz sobe!10-letna drsalka zaplesala ob pesmi Hallelujah: Njen nastop jemlje sapo!Obiskala je vasico na Japonskem, v kateri živi na tisoče lisic10-letnik navdušil sodnike: Tako je zaigral znano rock 'n' roll pesem!Bi prepoznali svoje ljubljene, če bi postali brezdomci?Posnetek dojenčice obkroža splet: Njen nalezljiv smeh ti bo polepšal dan!Umetnik v roke prijel sušilec za lase: Končni rezultat te bo odpihnil!Blondinka blestela na turškem talentu: To je na odru počela z žogami!Japonec, ki navdušuje Slovenijo: Tako je na harmoniko zaigral "Na Golici"