Nažigal je svoj avtomobil, nato mu je eksplodiral motor

Te dni je splet obkrožil še en video posnetek s cest, v katerem sta voznik in sovoznik doživela pravo dramo.

Na dvopasovnici je voznik svoje vozilo "nažigal" in z njim speljeval pri visokih obratih, nato je eksplodiral motor.

S predelanim vozilom Chevrolet Chevette je voznik na svoje prijatelje skušal napraviti vtis, a pri tem ni bil najbolj uspešen. Po nekaj poskusih hitrega speljevanja je kmalu doživel veliko dramo, ki so jo sopotniki posneli na mobilni telefon.

Motor pri vozilu ni zdržal pritiska, zaradi česar je sledila glasna eksplozija. Pokrov motorja je v trenutku zvilo, pod njim pa je po opisu avtorja bil pravi kaos.

Poglejte si trenutek, ko je med sunkovitim speljevanjem pri visokih obratih eksplodiral motor vozila Chevrolet Chevette.
0
JeklenaPest
Pred 1 mesecem
Kreten ni slišal, da motor ne deluje, kot se to za ameiški V8 šika. "Naprednejši" mehaniki ob takih priložnostih pravijo, da je treba motor "vun skuriti". No, ta ga je dol skuril. sodeč po poku in poškodbi na haubi je počil blok motorja na eni V strani, morda na obeh, in pritisk iz valjev (nekaj sto barov) je udaril na pokrov, sicer oslabljen pritisk, a površina haube V8 motorja je ogromna, zato pa je tudi sila taka, da je zvila dekl in najbrž potrgala tečaje. Sicer pa so starejše Corvete slovele po tem, da so se rade pregrevale. Vzrok je tičal v tem, da so imele orjaški motor, ki se mora temu primerno tudi hladiti, zaradi ameriških predpisov pa so dosegale manj kot 180 km/h. Imele so preko 7000 ccm kubature in bi avto komot lahko dosegali 250 km/h in s tem intenzivnejše klajenje, tako pa so avti šli pri visokih obratih in skromnem hlajenju toliko, kot Yugo65. Posledice so za motorje seveda bile katastrofalne. A nič bat. Kdor premore potreben drobiž in si novo korveto nabavlja danes tega strahu ne bo imel. Agregati so čudoviti in avto v "mali žepek" dene skoraj vse ferarrije in lambote. Nič čudnega, ker je iz karbona in aluminija.
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
Slovenke zapele na dopustu: Njihov nastop na spletu podira rekorde!Posnetek male mucke senzacija na spletu: Lastnici je kazala, kako nevarna je!Vidra je bežala pred lačno orko: Poglej, kako si je rešila življenje!Čudovit nastop, ki obkroža Slovenijo: Bo moj vnuk še pel slovenske pesmi?Izjemen posnetek Slovencev: Poglej, kaj so počeli pod Solkanskim mostom!Deklici sta podarila prav posebno škatlo: Darilo jo je ganilo do solz!Kako napadejo morski psi: Človeška kri proti ribji krvi!Mati in hčerka zapeli pesem iz Titanika: Njun nastop je balzam za dušo!Besede, ki so zgrozile Slovence: Tako na spletu žalijo slovenske novinarje!Mucka zaspala skupaj s piščančkom: Posnetek je uspešnica na spletu!Radijski voditelj iz Slovenije pokazal talent: Navdušil je s svojo pesmijo!Potapljač posnel podmornico, ko je peljala pod njimMladiček volka srečal malega kužka: Takšen prizor so posneli!Filip zapel z operno pevko: Prisluhni, kako sta zapela slovensko pesem!Janez Janša s pozdravom kolesarjem: Takšen prizor je posnel na vrhu Triglava!VIDEO: Neverjeten prizor na Hrvaškem: Z vozilom je zapeljal kar v morje!Grozljiv posnetek iz Rusije: Eksplodirala je bencinska črpalka!Divji tiger napadel tigra v živalskem vrtuGrozljivka za ekipo gasilcev: Skoraj bi jih zadela goreča pnevmatika!Moški prijel sekiro, nato je razbil steklo na avtomobilu: Rešil je ujetega kužka!Mladiček nosoroga raznežil splet: Tako se je v živalskem vrtu igral z oskrbnikom!Strela na pašniku zadela kravoKanadčan posnel trenutek, ko se je ogromen tornado dotaknil talProdajalka pregnala roparja: Njeno lekcijo so posnele kamere!Posnetek, ki je razjokal svet: Ženska zapustila svojega psa, kot da je smet!