Nažigal je svoj avtomobil, nato mu je eksplodiral motor

Te dni je splet obkrožil še en video posnetek s cest, v katerem sta voznik in sovoznik doživela pravo dramo.

Na dvopasovnici je voznik svoje vozilo "nažigal" in z njim speljeval pri visokih obratih, nato je eksplodiral motor.

S predelanim vozilom Chevrolet Chevette je voznik na svoje prijatelje skušal napraviti vtis, a pri tem ni bil najbolj uspešen. Po nekaj poskusih hitrega speljevanja je kmalu doživel veliko dramo, ki so jo sopotniki posneli na mobilni telefon.

Motor pri vozilu ni zdržal pritiska, zaradi česar je sledila glasna eksplozija. Pokrov motorja je v trenutku zvilo, pod njim pa je po opisu avtorja bil pravi kaos.

Poglejte si trenutek, ko je med sunkovitim speljevanjem pri visokih obratih eksplodiral motor vozila Chevrolet Chevette.
0
JeklenaPest
Pred 4 dnevi
Kreten ni slišal, da motor ne deluje, kot se to za ameiški V8 šika. "Naprednejši" mehaniki ob takih priložnostih pravijo, da je treba motor "vun skuriti". No, ta ga je dol skuril. sodeč po poku in poškodbi na haubi je počil blok motorja na eni V strani, morda na obeh, in pritisk iz valjev (nekaj sto barov) je udaril na pokrov, sicer oslabljen pritisk, a površina haube V8 motorja je ogromna, zato pa je tudi sila taka, da je zvila dekl in najbrž potrgala tečaje. Sicer pa so starejše Corvete slovele po tem, da so se rade pregrevale. Vzrok je tičal v tem, da so imele orjaški motor, ki se mora temu primerno tudi hladiti, zaradi ameriških predpisov pa so dosegale manj kot 180 km/h. Imele so preko 7000 ccm kubature in bi avto komot lahko dosegali 250 km/h in s tem intenzivnejše klajenje, tako pa so avti šli pri visokih obratih in skromnem hlajenju toliko, kot Yugo65. Posledice so za motorje seveda bile katastrofalne. A nič bat. Kdor premore potreben drobiž in si novo korveto nabavlja danes tega strahu ne bo imel. Agregati so čudoviti in avto v "mali žepek" dene skoraj vse ferarrije in lambote. Nič čudnega, ker je iz karbona in aluminija.
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
Na prosto je izpustil račke: Odziv živali je doza smeha!VIDEO: Fant iz pekla: Ne boste verjeli, kaj je storil dekletu!Mačka ni vedela, kaj bi z dojenčkom: Konec vas bo nasmejal do solz!Filipinec razjokal sodnike: Zapel je pesem, ki jo pojeta Bocelli in Celine Dion!VIDEO: Slovenec zapel kot Petar Grašo: Njegov nastop ti bo naježil kožo!Na mrzli ulici so rešili buldoga: Da je preživel, je jedel listje!Prizor iz Avstralije obkrožil splet: Izsušena reka je ob dežju znova zaživela!VIDEO: Grozljivi posnetki iz Splita: Hrvati podpirajo morilca!Posnetek, ki je razjezil Srbe: Voznik avtobusa peljal kar mimo zapornic!Voznik ratraka se je stepel s smučarjemSrb z Mercedesom prevozil 760.000 km v 4 letih: Kako izgleda avtomobil?Mucko posneli ob Newtonovi zibelki: Ukradla je vso pozornost!Tovornjakar se ni zaustavil pred železnico: Vanj je z vso silo trčil vlak!Prizor, ki gane: Preživela koala v Avstraliji dobila novo družino!VIDEO: Nora podaja Luke Dončića, ki je navdušila NBA komentatorjaVoznik avtobusa mislil, da je samNažigal je svoj avtomobil, nato mu je eksplodiral motorVIDEO: Boban zadel trojko, Luka Dončić je vriskal od veseljaVIDEO: Tudi vas skrbi, kaj bo prineslo leto 2020? To je povedal župnik iz Bohinja!17-letnica prevzela splet z angelskim glasom, ko je zapela "Amazing Grace"Letala spustila več ton korenja, da bi pomagali lačnim živalim v AvstralijiKlemen Slakonja nasmejal kot Melania Trump: Tako je govoril o Sloveniji!Veterinarji rešujejo ožgane koale: Na Kengurujskem otoku jih je poginilo 30.000!VIDEO: Kuža pri Kamniku padel v vodo: Tako so ga rešili pogumni gasilci!Babica na balkonu rešila padalca, ki je skočil s stolpnice