Nažigal je svoj avtomobil, nato mu je eksplodiral motor

Te dni je splet obkrožil še en video posnetek s cest, v katerem sta voznik in sovoznik doživela pravo dramo.

Na dvopasovnici je voznik svoje vozilo "nažigal" in z njim speljeval pri visokih obratih, nato je eksplodiral motor.

S predelanim vozilom Chevrolet Chevette je voznik na svoje prijatelje skušal napraviti vtis, a pri tem ni bil najbolj uspešen. Po nekaj poskusih hitrega speljevanja je kmalu doživel veliko dramo, ki so jo sopotniki posneli na mobilni telefon.

Motor pri vozilu ni zdržal pritiska, zaradi česar je sledila glasna eksplozija. Pokrov motorja je v trenutku zvilo, pod njim pa je po opisu avtorja bil pravi kaos.

Poglejte si trenutek, ko je med sunkovitim speljevanjem pri visokih obratih eksplodiral motor vozila Chevrolet Chevette.
0
JeklenaPest
Pred 7 tedni
Kreten ni slišal, da motor ne deluje, kot se to za ameiški V8 šika. "Naprednejši" mehaniki ob takih priložnostih pravijo, da je treba motor "vun skuriti". No, ta ga je dol skuril. sodeč po poku in poškodbi na haubi je počil blok motorja na eni V strani, morda na obeh, in pritisk iz valjev (nekaj sto barov) je udaril na pokrov, sicer oslabljen pritisk, a površina haube V8 motorja je ogromna, zato pa je tudi sila taka, da je zvila dekl in najbrž potrgala tečaje. Sicer pa so starejše Corvete slovele po tem, da so se rade pregrevale. Vzrok je tičal v tem, da so imele orjaški motor, ki se mora temu primerno tudi hladiti, zaradi ameriških predpisov pa so dosegale manj kot 180 km/h. Imele so preko 7000 ccm kubature in bi avto komot lahko dosegali 250 km/h in s tem intenzivnejše klajenje, tako pa so avti šli pri visokih obratih in skromnem hlajenju toliko, kot Yugo65. Posledice so za motorje seveda bile katastrofalne. A nič bat. Kdor premore potreben drobiž in si novo korveto nabavlja danes tega strahu ne bo imel. Agregati so čudoviti in avto v "mali žepek" dene skoraj vse ferarrije in lambote. Nič čudnega, ker je iz karbona in aluminija.
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
VIDEO: Kelnarca iz Slovenije v roke vzela harmoniko: Njen nastop obkroža državo!VIDEO: Slovenka spregovorila o koronavirusu: "Ne vidim nič dobrega v tem, da se tako straši ljudi!"Na ulici jih je prosil, da zapojejo v mikrofon: Talent blondinke te bo odpihnil!2-letnik objel dostavljalca pice, nevedoč, da je pred kratkim izgubil hčerkoSlovenija na evrovizijo 2020 pošilja Ano Soklič: Prisluhni njeni pesmi Voda!VIDEO: Klemen Slakonja navdušil na Emi, zapel je slovenske pesmi z EvrovizijeNora trojka Luke Dončića, navijače je dvignil na nogeNovi posnetki iz Italije po izbruhu koronavirusa: Slovenija sprejema prve ukrepe!Uporabil je voziček iz trgovine, da je pred policisti na tla spravil kradljivcaMotorist pobegnil roparjem tako, da je na avtocesti bežal v nasprotno smerPosnetek Arturja Šterna in La Toye, ki se mu smeji vsa SlovenijaKako doma izdelati preprosto masko za preprečitev okužb?Paralizirani mucki so izdelali voziček: Njeno veselje obkroža splet!Pred hišo je ukradel paket, nato so se mimo pripeljali policistiSMEH: Dedek pokazal najboljši način, kako jesti špageteVIDEO: Posnetek z naše avtoceste: "Vsi smo se umaknili rešilcu... No, skoraj vsi!"Tovornjaku je na avtocesti počila guma, sledila je grozljivkaPosnetek kužka senzacija na spletu: Tako je na prehodu za pešce varoval otroke!Lastnik kužka je delal od doma: Takšno veselje so posneli na kamero!VIDEO: Grozljiv razlog, zakaj se ne smemo zaustavljati v predorihVIDEO: Tako se po naših cestah vozi Dars? Poglej, kaj je storil voznik!EMA 2020: Na voditelja Klemna Slakonjo se je med nastopom zrušil klavirMladenič navdušil s plesom: "Boljši je kot Michael Jackson!"V šovu The Voice zablestel 14-letnik: Sodnike je odpihnil s svojim glasom!Ladja na Arktiki plula skozi led, posnetek s krova jemlje sapo