Nebo nad Avstralijo razsvetlil meteor: Prizor je posnela varnostna kamera!

Na jugu Avstralije so v bližini mesta Melbourne varnostne kamere pretekli teden posnele prav poseben prizor. Nebo je nad mestom razsvetlil večji meteor, s svojo podobo pa navdušil mnoge astronome in ljubitelje takšnih pojavov.

Nebo nad mestom je meteor razsvetlil v noči na 21. maj 2019, posnetki pa so hitro obkrožili splet.

Redek pojav na nebu so tiste noči posnele tudi varnostne kamere na heliportu. Mnogi domačini so dejali, da je meteor povsem razsvetlil nebo z močno oranžno barvo - ta je namreč ob vstopu v atmosfero zagorel in razpadel.

Hitrost padlega nebesnega telesa se giba med 11 km/h, če v atmosfero vstopi v nasprotni smeri gibanja Zemlje, do 70 km/s, v kolikor nebesno telo vstopi v smeri gibanja Zemlje.

Poglejte si prizor z ognjeno kroglo, ki so ga varnostne kamere posnele v preteklem tednu na jugu Avstralije!
0
JeklenaPest
Pred 12 tedni
Kot astronom amater pripominjam, da bi hitrost 11km/h morala biti enih 3600X večja, torej 11km/sec. ...
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
Prizor s poroke obkrožil svet! Pred cerkvijo so ju pričakali s kombajnomPreobrat pri obnovi hiše v Lendavi: Ne boste verjeli, za kaj so porabili denar!VIDEO: V Izraelu posneli ognjeni tornado, prizor jemlje sapoSlovenka nagnala prostovoljce, ki so ji obnavljali hišo! Kuhinja ji ni bila všečVIDEO: Zmago Jelinčič znova udaril: "Namen je uničiti slovensko zgodovino!"Kuža s svojim dejanjem prevzel svet: Poglej, kako je pomagal ujetemu ptičku!Na Pohorju vozil za kužkom in ga zbil, video posnetek pa objavil na spletuVIDEO: Na Hvaru preko Bookinga najeli vilo za 6.240 evrov, ob prihodu pa šokVIDEO: Šok za španske turiste v Albaniji: Napadel jih je lastnik restavracije!VIDEO: Malček iz Hrvaške nasmejal do solz: "To je super, ampak me zelo kakat!"SMEH: Kuža iz vode prinesel kamen, njegovim podvigom se smeji cel internetSMEH: Prizor iz Ljubljane nasmejal svet: Tako sta se lotila čiščenja stekel!VIDEO: Izjemen prizor pri sosedih, meteorit padel na Zemljo in noč spremenil v danPred kamerami se je prevrnil trajekt, posadka panično skakala v morjeMladenki zgrozili svet: Na Havajih sta uničili znamenito peščeno skulpturoVIDEO: Tim Gajser pokazal, kako velik človek je! Poglej, kaj je storil tokratPrehiteval je kar po odstavnem pasu, nato je dobil najboljšo lekcijoSMEH: Rusinja ob vozilu opazila pasji kakec: Tako je poskrbela za pravico!Oblasti porušile restavracijo Albanca, ki je s grozljivo napadel španske turisteSMEH: Kakšna sramota med ropom! Tako se je osmešil, da se mu smejijo še policistiSMEH: Dedek ji je rekel, da ga ne more prestrašiti! Dokazala mu je nasprotnoPorušil se je ogromen ledenik na Grenlandiji, posnetek te pusti brez besedVIDEO: Slovenijo zajele hude nevihte, številni kraji so pod vodoMoški je na plaži snemal lepotice, nato ga je zasačila njegova ženaVIDEO: Po 14 letih so se znova potopili do Titanika: Tako izgledajo razbitine danes!