Nebo nad Avstralijo razsvetlil meteor: Prizor je posnela varnostna kamera!

Na jugu Avstralije so v bližini mesta Melbourne varnostne kamere pretekli teden posnele prav poseben prizor. Nebo je nad mestom razsvetlil večji meteor, s svojo podobo pa navdušil mnoge astronome in ljubitelje takšnih pojavov.

Nebo nad mestom je meteor razsvetlil v noči na 21. maj 2019, posnetki pa so hitro obkrožili splet.

Redek pojav na nebu so tiste noči posnele tudi varnostne kamere na heliportu. Mnogi domačini so dejali, da je meteor povsem razsvetlil nebo z močno oranžno barvo - ta je namreč ob vstopu v atmosfero zagorel in razpadel.

Hitrost padlega nebesnega telesa se giba med 11 km/h, če v atmosfero vstopi v nasprotni smeri gibanja Zemlje, do 70 km/s, v kolikor nebesno telo vstopi v smeri gibanja Zemlje.

Poglejte si prizor z ognjeno kroglo, ki so ga varnostne kamere posnele v preteklem tednu na jugu Avstralije!
0
JeklenaPest
Pred 3 tedni
Kot astronom amater pripominjam, da bi hitrost 11km/h morala biti enih 3600X večja, torej 11km/sec. ...
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
Norčevali so se, ker ima raka: Na talentu je dobil zlati gumb strogega Simona!Pozor, prihaja huda ura z nevihtami! Izključena ni niti debela točaVegani vdrli v klavnico in se privezali na verigo! Dejanje so takoj obžalovaliVIDEO: Grozljivka na hrvaškem reliju! Roku Turku nasproti pripeljal avtomobilVIDEO: Slovenskemu reševalcu prekipelo, policist mu je napisal kazenSMEH: Nesrečni voznik iz Ljubljane! To se je zgodilo, ko je zapeljal iz predoraNa glavnem trgu so začeli plesati salso! Ne boste verjeli, kaj je storil policistVIDEO: Nesreča na avtocesti pred Vrhniko, nato pa šok za voznikeNevihte bodo danes zajele vso Slovenijo, grozi nam tudi točaVIDEO: Papiga Kaja iz Slovenije spet navdušila! To počne v vročih poletnih dnehRusko tekmovanje v klofutanju? Zdaj imajo novo različico, ki navdušuje moškeMrtva "pošast" pokazala svojo moč! Tako je zdrobila pločevinkoVIDEO: Huda ura v Sloveniji! Kot dlan velika toča, pri Grosuplju skoraj tornadoKolesarji med dirko popadali na tla, kriv je bil veter zaradi helikopterjaVIDEO: Primark v Ljubljani odprl svoja vrata! Poglejte, kako izgleda notranjostDrama z Nizozemske: Prečkal je železniške tire, četudi so bili zablokirani!Michelin predstavil novo inovacijo: Pnevmatike, ki jih ne moremo predreti!Med vojno sta se zaljubila! Poglej ganljiv prizor, ko se srečata 75 let kasnejeVIDEO: Tako se konča za motokrosiste, ko želijo na silo prehiteti Tima GajserjaVIDEO: Drama pri Hvaru, Slovenci iz morja rešili nemškega pilota letalaVIDEO: Poglejte si, kako iz lubenice najlažje odstranimo nadležne peške!Voditeljica na Radiu 1 v solzah: "Ne vem, kaj naj naredim! Težko mi je..."Peljala sta po nasprotnem pasu, nato jima je kolesar dal lekcijoSMEH: Kako se v vročih dneh hladijo na Balkanu? Privoščili so si tudi SlovenceVIDEO: Župnik iz Bohinja povedal, kaj imajo zaljubljenci skupnega s tabernakljem