Nevihte bodo danes zajele vso Slovenijo, grozi nam tudi toča

Današnja nedelja bo znova poskrbela za vremenski preobrat. Vremenoslovci napovedujejo nevihte za skoraj vso Slovenijo, izključena pa ni niti toča.

Pri portalu Neurje.si poročajo, da je severno stran Alp dosegla šibka hladna fronta, ki bo danes destabilizirala ozračje tudi nad našimi kraji.

Da bomo danes priča nevihtam, so potrdili tudi pri Agenciji RS za okolje (Arso). Sprva sončno in vročo nedeljo bodo zamenjali kopasti oblaki, iz katerih se bodo popoldan hitro razvile posamezne nevihte.


Neurje.Si, Facebook
Te se bodo v nekaterih delih Slovenije združevale v večje nevihtne sisteme, zaradi česar obstaja nevarnost močnejših neviht s silovitimi nalivi in točko, ki bo lokalno lahko tudi debelejša.

Opozorila so pri agenciji Arso izdali za vso Slovenijo, z izjemo Goriške, Krasa in Obale. A tudi v omenjenih krajih lahko pride do neviht.

POZOR: Arso napoveduje veliko možnost toče za naslednje kraje: Ljubljana in okolica, Notranjska, Koroška, Bovška, Gorenjska, Goriška!

Razmere se bodo v noči na ponedeljek postopno umirile, temperature pa bodo kljub ohladitvi še vedno poletne.

O hudem neurju poročajo tudi iz Francije in Švice, kjer so nevihte zahtevale dve življenji. Prav iz francoskega mesta Romans-sur-Isère prihaja grozljiv video posnetek, ki je nastal včeraj. V njem je moč videti, kako je toča povsem razbila eno izmed vozil. Bomo takšnim prizorom priča tudi pri nas? Delimo opozorilo naprej med prijatelje, da bodo tudi oni lahko pravočasno ukrepali!

Trenutni članek je brez komentarja.
Te je dovolj v hlačah, da postaneš prvi komentator? 😆
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
Malček, ki je navdušil svet: Njegov ples ti bo polepšal dan!Vrnila se je iz vojske, a je pes ni prepoznal: Kmalu je sledilo veselje!VIDEO: Hrvaški pilot navdušil z gesto: To je na letalu rekel Pogačarjevi sestri!Zaspal je ob bazenu, nato pa šok: Prebudil ga je medved!Potepuška psička vsak dan čakala pred njeno hišo: Posnetek ti bo polepšal dan!Marko Potrč znova udaril: "Nimamo rekordnih okužb, maske ne bom nosil!"Tilen Artač zapel kot Aleksandra Pivec: Tako si je privoščil njen odstop!Tilen Artač prepeval v novi parodiji: "Dej si masko gor!"Tanja Žagar s posnetkom obkroža Slovenijo: Tako je plesala ob novi pesmi!Grozljivka na avtocesti: Motorista je nalašč sklatil pri 140 km/hFilip iz Laškega zapel operno pesem: Njegov glas je balzam za dušo!Pilotka navdušila s posnetkom: Tako je letela na Portugalsko!Nuna iz Italije zvezda na spletu: Z nastopom je odpihnila sodnike!Zmago Jelinčič o priseljencih v Sloveniji: To mu je odgovoril Janez Janša!Slovenski kolesarji dobili svojo himno: Priredili so znano pesem!Katja na harmoniko zaigrala skladbo Lojzeta Slaka: Nastop navdušuje Slovence!Novinarko RTV Slovenija dvignila v zrak: Prizor, ki je zgrozil gledalko!Voznik z BMW-jem zbil motorista in pobegnil: Takšno lekcijo so mu dali vozniki!Domačini rešili deklico, ki je padla iz tretjega nadstropjaŽenska kužka vrgla v jezero: Ni vedela, da jo nekdo snema!Kamera sredi noči posnela ganljiv prizor: Malček se je stisnil k svojemu kužku!Snemalci prekršili pravila, da so rešili ujete pingvinePevci so zapeli v prazni cerkvi: Njihov nastop je kot bi poslušal angele!Neverjetni prizori na Tour de France: Tadej Pogačar je pisal zgodovino!Oblekel se je v grm in strašil ljudi: Potegavščina, ki je nasmejala mnoge!