Nizozemci prepovedali burke in zakrite obraze v javnih poslopjih in javnem prevozu

Nizozemska je kot šesta država v Evropi prepovedala nošenje oblačil in pokrival, ki zakrivajo obraz, v javnih poslopjih in javnem prevozu.

Prepoved velja za muslimanski oblačili burko in nikab, obenem pa tudi za kapuce in čelade, ki prekrivajo obraz.

Skrajno desni politik Geert Wilders se je za prepoved takšnih oblačil zavzemal že leta 2005, zakon pa so sprejeli z aktualnim mesecem avgustom 2019. Prepoved nošenja oblačil, ki prekrivajo obraz, tako velja v vseh izobraževalnih ustanovah, javnih institucijah in poslopjih, bolnišnicah ter tudi v javnem prevozu.

Za prepoved so se odločili, zaradi varnosti, saj je pomembno, da se ljudi na javnih mestih prepozna. Kazen za kršenje prepovedi znaša 150 evrov.

Prepoved sicer ne velja za nošenje omenjenih oblačil na ulicah, tako kot to od leta 2010 velja v Franciji. Podobna pravila pa imajo tudi v Belgiji, na Danskem in v Avstriji.
0
JeklenaPest
Pred 1 mesecem
Ninja masko vstran, če ne pa "gate doj!"
0
Bojana Dvorsak
Pred 1 mesecem
In kdaj bo to v Sloveniji, če smo že v EU bi morali zakoni biti enaki? Ali ne.
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
Nuša Derenda zapela skupaj s sinom: Njun nastop navdušuje Slovence!21-letna Naja s posnetkom razjokala Slovenijo: "Poslavljam se"10-letnica na talentu zapela svetovno uspešnico: Za nastop je dobila zlati gumb!Zareklo se mu je pred ženo: To je posnetek, ki se mu smeji Slovenija!Huda ura pri sosedih: Takšnemu neurju smo se izognili včeraj!Šok za očeta: Tako se je odzval, ko mu je žena povedala, da bosta imela trojčke!Pes ji je razmetal stanovanje: Tako se je odzval, ko ga je lastnica okregala!Na talentu je zapela kot Whitney Houston: Brez besed je ostal še Simon Cowell!Robert Roškar obiskal slovenskega duhovnika: Do solz te bosta nasmejala!Mislil je, da mu pod oknom pojejo golobi: To je prizor, ki mu je bil priča!Šok za žensko voznico: Na avtocesti se ni mogla ustaviti, odpovedale so ji zavoreČuki pripravili čudovit video posnetek: Zapeli so 20 let staro uspešnico!Zmago Jelinčič zapustil sejo: "Takšnih bedastoč enostavno ne mislim poslušati!"14-letnik na odru odpihnil sodnike: Zapel je znano uspešnico iz leta 1968Izjava poslanke Violete Tomič, ki se ji danes smeji vsa SlovenijaTilen Artač udaril z novo parodijo: Priredil je znano slovensko uspešnico!Tako se je odzval nemški ovčar, ko je spoznal, da ga peljejo k veterinarjuGanljivo slovo od policijskega kužka: Zanj je skrbel slovenski policist!VIDEO: Grozljiv posnetek plazu na Norveškem: Hiše je odneslo v morje!VIDEO: Prelet ameriških reaktivcev v Sloveniji za zmago nad virusomMali tjulenj se je zapletel v mrežo: Poglej, kako se je zahvalil reševalcem!Grozljiv posnetek iz New Yorka: Policisti zapeljali v množico protestnikov!Najstnik navdušil sodnike na talentu: Zapel je kot Ed Sheeran!Lastniku med sajenjem rož na pomoč priskočil kuža: Poglej, kako mu je pomagal!V šovu The Voice je zapel pesem "Jealous": Z glasom je odpihnil sodnike!