Nizozemci prepovedali burke in zakrite obraze v javnih poslopjih in javnem prevozu

Nizozemska je kot šesta država v Evropi prepovedala nošenje oblačil in pokrival, ki zakrivajo obraz, v javnih poslopjih in javnem prevozu.

Prepoved velja za muslimanski oblačili burko in nikab, obenem pa tudi za kapuce in čelade, ki prekrivajo obraz.

Skrajno desni politik Geert Wilders se je za prepoved takšnih oblačil zavzemal že leta 2005, zakon pa so sprejeli z aktualnim mesecem avgustom 2019. Prepoved nošenja oblačil, ki prekrivajo obraz, tako velja v vseh izobraževalnih ustanovah, javnih institucijah in poslopjih, bolnišnicah ter tudi v javnem prevozu.

Za prepoved so se odločili, zaradi varnosti, saj je pomembno, da se ljudi na javnih mestih prepozna. Kazen za kršenje prepovedi znaša 150 evrov.

Prepoved sicer ne velja za nošenje omenjenih oblačil na ulicah, tako kot to od leta 2010 velja v Franciji. Podobna pravila pa imajo tudi v Belgiji, na Danskem in v Avstriji.
0
JeklenaPest
Pred 2 tedni
Ninja masko vstran, če ne pa "gate doj!"
0
Bojana Dvorsak
Pred 2 tedni
In kdaj bo to v Sloveniji, če smo že v EU bi morali zakoni biti enaki? Ali ne.
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
SMEH: Slovenec na sup deski v Izoli s svojimi podvigi nasmejal spletVIDEO: Vozniku BMW-ja dal lekcijo s Puntom! To so posneli pri naših sosedihVIDEO: Papiga Kaja spet navdušuje Slovence: To je njen nov posnetek!VIDEO: Zmago Jelinčič znova udaril, pred kamero je pokazal svoj pevski talentMaribor izgubil bitko za Ligo Prvakov, povratno tekmo slavil RosenborgVIDEO: Nenavaden prizor na hrvaški plaži, prikazala se jim je MarijaVIDEO: Bohinjski župnik obiskal Medžugorje, s posnetkom znova navdušil SlovenceVIDEO: Čudovita poročna torta zakoncev iz Slovenije, ki s podobo jemlje sapoLastnik na dvorišču postavil hiško: Poglejte si, kdo zdaj prebiva v njej!VIDEO: Voznik ostal brez besed: To je prizor, ki mu je bil priča na snegu!VIDEO: To je največji poletni hit na Balkanu! Slovenska pevka ima več kot 35 milijonov ogledovVIDEO: Babica pojedla vnukove piškote z marihuano! Poglej, kako jo je zadeloSMEH: Vozilo je ustavil na prehodu: Ne boste verjeli, kaj je storil pešec!Tovornjakar se je izognil plačilu cestnine, nato je dobil takojšnjo lekcijoVIDEO: Poljak prehiteval kar čez dvojno polno črto, nato je takoj dobil lekcijoNa pašniku je zaigral na violino, konj je z odzivom takoj obkrožil spletKakšna poteza angleškega nogometaša: Ne boste verjeli, kako je preprečil zadetekKužki obstali, kot bi bili zamrznjeni! To je posnetek, ki danes navdušuje spletVIDEO: Grozljivka med gašenjem požara, letalo bi skoraj treščilo ob tlaVIDEO: Za rojstni dan dobil BMW in ga porinil v reko: Želel si je Jaguarja!Domačinu se je prevrnil smetnjak, nato so prišli gasilci! Poglej, kaj so storiliDivji voznik dokazal, da lahko pobegne policijskemu helikopterju11-letni deček na poroki poskrbel za smeh: Tako je ogovoril ženina in nevesto!VIDEO: Poglejte, kako je po trčenju na avtocesti v sekundi zagorela Tesla 3Mongolec na odru talenta šokiral sodnike: Tako je pokazal surovo moč!