Nočna mora za lastnike vozil: Teslo so brez ključev ukradli v 30 sekundah!

Preteklo leto so v Veliki Britaniji nadzorne kamere posnele inovativne tatove, ki so parkirano vozilo znamke Tesla ukradli v pičlih 30 sekundah.

Pri kraji so uporabljali napravo, ki prenaša signal ključev, četudi jih nimamo povsem ob sebi.

Strokovnjaki opozarjajo pred tatovi avtomobilov, ki pri kraji uporabljajo posebne naprave za preslikavo signalov. V kolikor so ključi avtomobila dovolj blizu, lahko na takšen način odklenemo vozilo in ga celo zaženemo.

Prav to so storili kradljivci iz Velike Britanije, ko so v pičlih 30 sekundah ukradli avtomobil znamke Tesla v vrednosti okoli 100.000 evrov.

Pred takšno krajo se sicer lahko zavarujemo tako, da ključe shranjujemo v tako imenovanih Faradayevih kletkah, ki preprečujejo prenos signala. Poglejte si, kako hitro vam lahko ukradejo vozilo.
0
JeklenaPest
Pred 5 tedni
Tako tihi avto odpelješ komot...
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
Jani Möderndorfer brez dlake na jeziku: Njegov govor obkroža Slovenijo!Hrvatje priredili pesem "Ne diraj moju ljubav": Parodija je smeh do solz!Deček v šovu zapel kot Elvis Presley: Njegov glas je obnorel sodnike!Čudovita hiša v Mislinji, ki jemlje sapo: Notranjost te bo prevzela!Napake novinarjev na 24ur: Posnetek, ki je nasmejal Slovence!Med sprehodom ga je napadla puma: Posnetek, ob katerem ti zaledeni kri!Tigra je prebudil iz spanca, takoj so mu popustili živciDeklica je prvič videla pasjega mladička: Posnetek ti bo polepšal dan!Pešec jo je odnesel za las: Proti njemu se je prevračal avtomobil!Mati in sin zapela pesem Hallelujah: Njun nastop je navdušil internet!Prizor pri sosedih, ki jo je nasmejal do solz: To je posnela, ko je prišla domov!Medicinska sestra iz Slovenije na robu solz: "Zgodila se bo katastrofa!"VIDEO: Sramotno obnašanje v parlamentu: To so počeli naši poslanci!Tilen Artač zapel kot Jan Plestenjak: Z njim je nastopila tudi Lea Sirk!Grozljiv posnetek kolesarja iz Gorenjske: Poletel je čez avtomobil!23-letna pevka ganila sodnike: Njen glas je kot iz pravljice!Deček na talentu odpihnil sodnike: Njegov nastop ima že 20 milijonov ogledov!Voznik pri Corvetti pokazal pospeške, nato je uničil avtomobilNajstnica na ulici zapela pesem "Creep", njen nastop ruši rekordeVIDEO: Prizor, ki lomi srca: Na smrtni postelji ga je še zadnjič obiskal konjTo je razlog, zakaj tigru nikoli ne smemo obrniti hrbtaNa dnu oceana posneli nenavadno bitje: Je prišlo iz vesolja?Hrvaška klapa navdušila s pesmijo: Zapeli so jo s pevcem iz Šibenika!Na ulični klavir je zaigral pesem "Faded", njegov nastop ruši rekordeV šovu The Voice zapel kot Eminem: Nastop, ki je odpihnil sodnike!