Nov šok za Avstralijo po požarih: Prizadele so jih poplave, toča in oblaki prahu!

Avstralija se po požarih ironično tokrat bori s poplavami. Močan veter je na jugovzhodu Avstralije dvignil oblake prahu, nebo se je obarvalo oranžno, na območju pa je klestila tudi toča v velikosti golf žogic.

Toča je bila dovolj velika, da je razbijala stekla na stavbah in avtomobilih.

Na vzhodu Avstralije kljub preteklemu deževju, ki je povzročilo tudi poplave, še vedno gorijo številni požari. Dež je sicer gasilcem, ki se borijo z ognjenimi zublji, v veliko pomoč, na drugi strani pa so obilne padavine povzročile poplave. Preseliti so morali tudi številne živali iz živalskih vrtov.

Dele Avstralije je zajelo obilno deževje:


Območje Melbourna in Canberre je sinoči prizadelo tudi hudo neurje, ki je s seboj prineslo točo. Ta je bila velika kot žogice za golf, toča pa je poleg stavb in avtomobilov poškodovala tudi številne ptice.

Avstralijo prizadela tudi toča:


Le nekaj ur pred tem so ponekod v Novem Južnem Walesu poročali o zelo močnem vetru, ki je v zrak dvignil oblake prahu. Splet so obkrožili številni video posnetki prihoda peščene nevihte, prebivalci pa so medijem povedali, da se je sredi dneva povsem stemnilo, nebo pa se je obarvalo v oranžno barvo.

Vremenoslovci zdaj za Avstralijo napovedujejo nove nevihte, oblasti pa prebivalce opozarjajo, da nevarnost požarov kljub dežju še vedno ostaja.

Oblaki prahu v Avstraliji:


0
JeklenaPest
Pred 5 tedni
Rekel bi, da se nehče izživlja z manipulacijo vremena na celini, ki je od vseh ostalih dovolj daleč...
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
Smetar na ameriškem idolu razjokal sodnike: Njegov glas te bo odpihnil!4-letna deklica iz Slovenije osvaja svet: Posnetek na spletu ruši rekorde!Šok za 51-letnika na portugalskem talentu: Poglej, kaj so mu naredili sodniki!Grozljivka na avtocesti: Tovornjak je pred snemalcem prebil ograjo!Sodnike je odpihnil na hrvaškem talentu: Tako je zapel svetovno uspešnico!Romuni parkirali na mestu za invalide: To je lekcija, ki so jo dobili!Slovenija na evrovizijo 2020 pošilja Ano Soklič: Prisluhni njeni pesmi Voda!Malček ni hotel spati brez kužkov: Posnetek ima že več kot milijon ogledov!Posnel je izbruh vulkana v Ekvadorju: Posnetek jemlje sapo!Jana Morelj ganjena ob rojstnem dnevu: Tako ji je voščila hčerka Mia!Motorist pobegnil roparjem tako, da je na avtocesti bežal v nasprotno smerNapadel ga je medved: Tako ga je pregnal neustrašni Šved!Bolgar pretental rdečo luč na semaforju, tako je peljal skozi križiščeNora trojka Luke Dončića, navijače je dvignil na noge3-letna deklica do solz ganila mamo, ko jo je obiskala v vojski2-letnik objel dostavljalca pice, nevedoč, da je pred kratkim izgubil hčerkoČivava, ki ne more hoditi, in golob, ki ne more leteti, postala najboljša prijateljaVIDEO: Posnetek z naše avtoceste: "Vsi smo se umaknili rešilcu... No, skoraj vsi!"VIDEO: Klemen Slakonja navdušil na Emi, zapel je slovenske pesmi z EvrovizijePapiga Kaja varčuje za lepotno operacijo: Posnetek je navdušil Slovence!83-letni upokojenec pregnal tri oborožene roparjeFilip s prijateljem zapel pesem o Solinarju: Nastop je navdušil Slovence!VIDEO: Tako se po naših cestah vozi Dars? Poglej, kaj je storil voznik!Lastnik kužka je delal od doma: Takšno veselje so posneli na kamero!77-letnemu dedku hotel ukrasti denar, ta se mu je postavil po robu in ga pregnal